مشکلات تکاملی کودک‌مان را چگونه شناسایی کنیم؟

اختلال‌های تکاملی در کودکان شامل محدودیت‌های عملکردی است که به علت اختلال در سیستم عصبی به وجود می‌آید؛ این اختلال‌ها در دوران نوزادی و کودکی با تاخیر در رشد و نمو و یا توانایی عملکردی در یک یا چند حوزه مانند حوزه‌های شناختی، عملکرد حرکتی، بینایی، شنوایی، گفتاری و رفتاری خود را نشان می‌دهد.

کودکانی که دچار اختلال‌های تکاملی هستند در بیشتر موارد در چند حوزه دچار مشکل می‌شوند و این امر به ماهیت و وسعت مشکلات مغز و افزایش ریسک آسیب‌پذیری آن یا سایر علل ناتوانی از قبیل سوءتغذیه، عفونت و تروما در میان کودکانی که دچار یک نوع ناتوانی هستند، بستگی دارد.

تست غربالگری سن و تکامل کودک، به عنوان یک تست اختصاصی برای مراحل اولیه رشد کودک شناخته شده و روشی کاملا اختصاصی و حرفه‌ای در بررسی حیطه‌های تکاملی، هیجانی و اجتماعی است.

حدیث غلامپور سرپرست واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت تست غربالگری سن و تکامل کودکان که در واحدهای بهداشتی انجام می‌شود، اظهار کرد: قابلیت شناسایی کوچک‌ترین مشکلات تکاملی کودکان را در اولین مراحل دارد.

وی افزود: این تست ۱۵ سال قدمت دارد و به عنوان یک تست اختصاصی برای مراحل اولیه رشد کودک شناخته شده و روشی کاملا اختصاصی و حرفه‌ای در بررسی حیطه‌های تکاملی، هیجانی و اجتماعی است.

غلامپور گفت: با انجام این تست، خیلی زود و به موقع می‌توانید ناتوانی و یا تاخیر در یادگیری کودک خود را شناسایی کنید و با مراجعه به مراکز و بخش‌هایی که می‌توانند شما را در این زمینه کمک و راهنمایی کنند، برای بازتوانی کودک‌تان اقدام کنید.

وی بیان کرد: از ویژگی‌های این تست این است که والدین به طور مستقیم در انجام تست فعال هستند و تجربه جدیدی از توانایی‌های مورد انتظار از کودک خود را یاد می‌گیرند. کودکان نیز از انجام تست لذت می‌برند زیرا انجام تست برای آن‌ها مانند بازی و تفریح است و زمان تست به شکلی شاد و خوشایند سپری می‌شود.

سرپرست واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: این تست قابلیت اندازه‌گیری توانایی‌های کودک شما را در پنج حیطه انجام حرکات درشت، انجام حرکات ظریف، حل مساله، برقراری ارتباط با دیگران و حیطه توانایی‌های شخصی و اجتماعی را دارد.

وی افزود: از ویژگی‌های مهم تست غربالگری سن و تکامل کودک این است که توسط افراد غیرمتخصص و حتی خود پدر و مادر قابل انجام است؛ البته اگر بعد از انجام تست و بر اساس نتیجه آن، کودک به بررسی دقیق‌تر و تخصصی‌تر نیاز داشته باشد و مشکوک به اختلالات تکاملی باشد، خانواده باید برای تشخیص نهایی و انجام مداخلات درمانی مناسب حتما به پزشک متخصص مربوطه مراجعه کند.

غلامپور گفت: این تست برای کودکان زیر پنج سال و با راهنمایی مراقبان سلامت ما در واحدهای بهداشتی در شهر و روستا انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403081208591
  • خبرنگار : 50232