محمدامین بهرامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، از کتابخانه مرکزی کرمانشاه به عنوان یکی از پروژههای مهم حوزه فرهنگ در استان یاد کرد و افزود: این پروژه سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شد و قرار بود ظرف مدت دو تا سه سال کرمانشاه صاحب یک کتابخانه مرکزی بزرگ به وسعت ۱۵ هزار متر مربع شود، اما متاسفانه بعد از گذشت سالها هنوز کار ساخت این پروژه به اتمام نرسیده است.
وی با بیان اینکه در زمان کلنگزنی قرار بود کتابخانه مرکزی کرمانشاه در هفت طبقه احداث شود و نسلی نو از کتابخانهها را پیشروی اهالی کتاب و کتابخوانی قرار دهد، گفت: این پروژه در طول این سالها اعتبارات خوبی دریافت نکرده، به نحوی که سالها پروژه تعطیل بود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با بیان اینکه در فاصله بین سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۱ عملا اعتباری برای تکمیل ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه در اختیار استان قرار نگرفته، گفت: تا قبل از دولت شهید آیتالله رئیسی اعتباراتی که برای تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه در اختیار استان قرار میگرفت، ناچیز بود.
وی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم و شخص آیتالله رئیسی برای کار در حوزه فرهنگ، تصریح کرد: در دولت آیتالله رئیسی و در جریان سفر ایشان به استان کرمانشاه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه تخصیص پیدا کرد که با این اعتبارات بعد از ۱۰ سال تعطیلی، کار ساخت پروژه از سر گرفته شد، اما واقعیت این است که این اعتبارات جوابگوی ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه نیست.
بهرامی ادامه داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال گذشته و متعاقب آن برگزاری نشستی با وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم قرار شده بود در سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان شاهد تخصیص اعتبار حدود ۱۲۰ میلیارد تومانی برای تکمیل روند ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشیم که با شهادت آیتالله رئیسی و انجام نشدن این سفر، این تخصیص اعتبار هم عملا انجام نشد.
وی در خصوص اعتبار مورد نیاز تکمیل این پروژه، گفت: اعتبار لازم برای تکمیل ساخت و تامین تجهیزات کتابخانه مرکزی کرمانشاه براساس برآوردهای انجام گرفته در سال گذشته حدود ۱۲۰ میلیارد تومان تخمین زده شده بود که البته اکنون به دلیل افزایش هزینهها بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی کرمانشاه هم اکنون پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی دارد، گفت: تکمیل روند ساخت و افتتاح کتابخانه مرکزی کرمانشاه همت جدی مسئولان را میطلبد.
بهرامی تاکید کرد: انتظار میرود نمایندگان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولین استانی پیگیر تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشند، چون پیگیری آنها میتواند روند کند ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه را سرعت بخشد.
وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود کتابخانه مرکزی کرمانشاه در سطح ۱۵ هزار مترمربع احداث شود که بعدها این سطح به ۱۲ هزار مترمربع کاهش پیدا کرد و طبقه فوقانی پروژه در راستای کاهش هزینههای ساخت حذف شد، تصریح کرد: با توجه به اینکه این فضا برای استفاده به عنوان فضای اداری در نظر گرفته شده بود، حذف آن عملا لطمهای به فضای کتابخانهای در نظر گرفته شده برای این پروژه وارد نخواهد کرد.
بهرامی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در کلانشهر کرمانشاه از حیث برخورداری از فضای کتابخانهای ضعفهای جدی داریم، گفت: هم اکنون در شهر کرمانشاه مرکزی نداریم که کتابهای نویسندگان بزرگ و مفاخر استان در آنجا قابل دسترس باشد.
وی اضافه کرد: هم اکنون به دلیل نداشتن کتابخانه مرکزی، اسناد قدیمی کرمانشاه در استان همجوار یعنی همدان نگهداری میشود، چون مرکزی برای نگهداری این اسناد قدیمی در استان نداریم.
بهرامی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته کتابخانههای عمومی به سمت حوزههای آموزشی و اجتماعی رفتهاند، گفت: امروز دیگر به کتابخانهها به عنوان محلی برای نگهداری و امانت دادن کتاب و یا محلی برای مطالعه صرف نگاه نمیشود، بلکه کتابخانهها کارکردهای جدیدی پیدا کردهاند و دارای فضاهای مدرنی بوده و بخشهای مختلفی برای برگزاری کارگاهها و نشستهای آموزشی دارند که امیدواریم با تکمیل ساخت و راهاندازی کتابخانه مرکزی کرمانشاه شاهد افتتاح نسل جدید کتابخانهها در کلانشهر کرمانشاه هم باشیم.
انتهای پیام