سرشماری امروز، پشتوانه برنامه‌ریزی آینده است

استاندار گیلان، با بیان اینکه آمارها را جدی نمی گیریم و لذا تصمیم گیری درست هم نداریم، عنوان کرد: سرشماری امروز مبنای تصمیم گیری ۱۰ سال آینده است.

هادی حق شناس امروز، ۱۲ آبان ماه در مراسم افتتاحیه سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ در استان گیلان با اشاره به برگزاری ششمین مرحله سرشماری کشاورزی در کشور، اظهار کرد: آمار بسیار ارزشمند است.

وی آمار و اطلاعات غلط یک پزشک از یک بیمار را منجر به تجویز غلط و در نهایت بازی با جان یک انسان دانست و افزود: هرچقدر زندگی صنعتی تر می شود، به برنامه ریزی دقیق تر نیاز داریم.

استاندار گیلان با بیان اینکه سرشماری کشاورزی اطلاعات چند میلیون کشاورز را تولید می کند، گفت: اگر استخراج ما از اطلاعات نادرست باشد، قطعا استنتاج ما نیز نادرست خواهد بود و با زندگی خانوارهای زیادی بازی می شود، زیرا برنامه‌ریزی غلط در بخش کشاورزی، منجر به فقر خانوارها خواهد شد و آسیب های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

حق شناس سرشماری کشاورزی امروز را پشتوانه برنامه‌ریزی ۱۰ سال آینده دانست و تاکید کرد: از آمارگیران انتظار داریم در این ۴۵ روز اهتمام لازم را داشته باشند، زیرا تصمیمات مقامات کشور براساس اطلاعاتی است که امروز توسط شما تولید می شود و هرچقدر این اطلاعات دقیق تر باشد، تصمیم گیری ها دقیق تر خواهد بود.

وی از متولیان حوزه آمار و اطلاعات به عنوان تصمیم ساز یاد کرد و ادامه داد: آمار و اطلاعات مبنای تصمیم گیری است و اگر سرشماری کشاورزی به نحو احسن انجام شود، می تواند اقتصاد کشاورزی گیلان و کشور را متحول کند.

استاندار گیلان با اشاره به رتبه نهم استان در بخش کشاورزی، اضافه کرد: سه نهاده مهم بخش کشاورزی یعنی آب، خاک و هوای مطلوب در گیلان وجود دارد، اما رتبه کشاورزی استان و در نهایت رتبه اشتغال ما مناسب نیست و باید ارزش افزوده بخش کشاورزی گیلان را بالا ببریم، زیرا در حال حاضر متناسب با ظرفیت های بالای استان نیست.

وی ظرفیت آب‌های شیرین گیلان را ۱۴ میلیارد مترمکعب دانست و بیان کرد: میزان استفاده استان از این آب فقط سه میلیارد مترمکعب است و مابقی وارد دریا می شود.

حق شناس با بیان اینکه آمارها را جدی نمی‌گیریم و لذا تصمیم گیری درست هم نداریم، عنوان کرد: سرشماری بخش کشاورزی می تواند منشا خیر برای استان و کشور باشد.

محمدرضا رستمی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز، عوامل اجرایی سرشماری کشاورزی در استان را ۸۵۰ نفر دانست که شامل روسا و معاونین ستادهای سرشماری شهرستانی و معاونین ستاد سرشماری استان و کارشناسان و آمارگیران است.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای آمارگیران، افزود: آمار و اطلاعات، برخط و لحظه به لحظه رصد می شود؛ البته هیچ فردی به این آمار و اطلاعات دسترسی ندارد و فقط از نتایج آمارگیری استفاده می شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه آمارگیران لباس فرم مشخص و کارت شناسایی دارند، خاطرنشان کرد: کشاورزان پاسخگوی افراد متفرقه نباشند و به شایعات توجه نکنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403081208298
  • خبرنگار : 50040