حال این روزهای چغندرکاران اسدآبادی

بیش از  ۷۰۰۰ هکتار از مزارع سطح استان همدان در سال‌جاری توسط چغندرکاران به کشت چغندر اختصاص داده شده در حالی‌که تعهد و برنامه ابلاغی این استان ۶۵۰۰ هکتار بوده است.

استان همدان یکی از جمله استان‌های مطرح و قطب تولید و اصلاح بذر چغندرقند در کشور بوده که در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌ها و کاهش نزولات آسمانی و اُفت سطح سفره‌های آب زیرزمینی و به دلیل پرآب بر بودن این محصول، سازمان جهادکشاورزی استان با برنامه‌های مختلف آموزشی و ترویجی به دنبال ترغیب و تشویق کشاورزان به اصلاح الگوی کشت و حرکت به سمت کشت و تولید محصولات کم‌آب‌بر با توجیه اقتصادی بالا به‌ویژه در قالب جهش تولید در دیمزارهاست.

دراین راستا کشت خارج از برنامه ابلاغی و کشت بیش از تعهد توسط کشاورزان موجب آن شده که چغندرکاران استان با مشکلات عدیده‌ای در برداشت این محصول و تحویل آن به کارخانه مواجه شوند.

وجود تنها یک کارخانه قند در استان همدان، نبود صنایع تبدیلی لازم در حوزه چغندرقند در این استان و همچنین مواردی از جمله گرانی کرایه حمل‌و نقل، کمبود ماشین‌آلات حمل‌و نقل برای حمل محصول به کارخانجات قند و نیز کاهش عیار چغندر قند توسط کارخانجات از جمله مواردی است که کشاورزان چغندرکار همدانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به عنوان دغدغه‌های خود به آن اشاره داشتند.

در همین ارتباط مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان از پیش‌بینی برداشت و تولید ۴۰۰ هزار تُن چغندرقند از سطح مزارع این استان خبر داد و  اظهار کرد: برنامه ابلاغی کشت چغندرقند استان همدان ۶۵۰۰ هکتار بوده که بر اساس این برنامه تعهد تولید استان ۳۶۰ هزار تُن است.

علی بایگانه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: با وجود پیگیری‌ها، تذکرات، جلسات و درخواست‌هایی که از کشاورزان استان داشتیم که تابع برنامه الگوی کشت باشند، اما متاسفانه کشاورزان سطح بیشتری از مزارع خود را به کشت چغندرقند اختصاص دادند.

وی سطح زیر کشت چغندر قند استان را افزون بر ۷۰۰۰ هکتار برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از مشکلات و چالش‌های موجود امسال چغندرکاران استان به همین موضوع مرتبط بوده که چغندرکاران استان همدان بیش از تعهد خود نسبت به کشت این محصول اقدام کرده‌اند و عدول از برنامه و مطابق برنامه حرکت نکردن برخی از چغندرکاران به خاطر بحث اقتصادی این محصول موجب بخشی از این چالش‌ها برای آنان شده است.

بایگانه گفت: البته نسبت به سنوات گذشته که ۹۰۰۰ هکتار کشت چغندرقند در استان انجام می‌شد در حال حاضر سطح زیر کشت چغندرقند استان همدان کمتر شده که این موضوع نشان از موفقیت این استان در کاهش سطح زیر کشت این محصول و همراهی کشاورزان در اصلاح الگوی کشت دارد.

وی ادامه داد: بسیاری از کشاورزان با سازمان جهاد کشاورزی همکاری لازم  را دارند اما برخی از کشاورزان همراهی نمی‌کنند و کار خود را انجام می‌دهند که حرکت نکردن آنان با برنامه‌های سازمان جهاد موجب برخی چالش و تنش‌ها برای سایر کشاورزان می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بایگانه با اشاره به آغاز برداشت چغندرقند از مزارع این استان از اواخر شهریور و ادامه روند برداشت تا نیمه آذرماه، گفت: کارخانه قند همدان، کارخانه قند نقش جهان اصفهان، کارخانه قند لرستان و کارخانه قند قزوین چهار کارخانه طرف قرارداد استان همدان بوده که تاکنون کشاورزان استان ۱۷۰ هزار تُن معادل  ۳۵ درصد محصول خود را برداشت و تحویل این کارخانجات داده‌اند.

وی با اشاره به بحث  چالش های چغندرکاران استان در زمینه مشکلات حمل و نقل و گرانی دستمزد رانندگان برای حمل بار به کارخانجات قند خاطرنشان کرد: طبق قرارداد و تعهد،  کارخانجات طی فرایند ۱۰۰ روزه متعهد هستند که بار چغندرکاران را تحویل بگیرند و برای این موضوع برنامه ریزی لازم را با رابطان خود در سطح شهرستان‌ها و تعاونی کامیون‌داران انجام داده‌اند که در حمل چغندر در داخل و خارج از ‌استان مشکلی ایجاد نشود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار کرد: با وجود این برنامه‌ریزی‌ها که به کشاورزان تأکید شده مدیریت برداشت داشته و با کارخانجات مورد تعهد هماهنگ باشند اما برخی از چغندرکاران استان می‌خواهند خارج از  برنامه، محصول چغندرقند خود را  بدون زمان‌بندی و بدون مدیریت برداشت و هرچه سریعتر  تحویل کارخانه بدهند و برای این کار به کارخانه حتی فشار می‌آوردند، در حالی‌که از ابتدا می‌دانستند که کارخانه ۱۰۰ روزه محصول آنان را تحویل می‌گیرد و برنامه زمانبندی به آنان گفته شده است.

بایگانه افزود: مشکل فعلی چغندرکاران استان به‌صورت مقطعی در شرایط پیک تحویل محصول به کارخانجات بوده و معمولا شروع و اواخر برداشت محصول چنین مشکلی نداریم ضمن اینکه ابتدای کار بسیاری از کارخانجات طرف قرارداد آمادگی لازم برای دریافت محصول را دارند اما برخی کشاورزان برای برداشت محصول خود به جمع‌بندی لازم نرسیده‌اند.

وی با اشاره به برخی ادعاهای مطرح شده در بحث کاهش عیار چغندر توسط کارخانه قند همدان، اظهار کرد: در مورد عیار چغندرقند سازمان جهاد کشاورزی استان هر ساله یک نماینده به کارخانه قند معرفی می‌کند و نماینده ما در کارخانه قند در زمان تحویل محصول‌ چغندرکاران حضور دارد.

بایگانه با تأکید براینکه چغندرکارانی که به عیار چغندرقند خود اعتراض دارند می‌توانند به نماینده ما در کارخانه قند مراجعه کنند تا مجدد کارشناس ما موضوع عیار محصول چغندر آنان را پیگیری و بررسی کند، اضافه کرد: از طرفی سازمان جهاد کشاورزی استان یک ناظر عالی برای نظارت بر روند کار کارخانه و کارشناس و نماینده ما در این رابطه قرار داده که محقق مرکز تحقیقات چغندرقند است و این فرد از موسسه تحقیقات چغندرقند تمام فرایند عیارسنجی را زیر نظر دارد.

بایگانه بیان کرد: معمولاً  این اعتراض را برخی چغندرکاران در رابطه با کاهش عیار چغندرقند توسط کارخانه دارند و وقتی این اعتراض آنان بررسی و پیگیری می‌شود، نتیجه همان چیزی است که در مستندات کارخانه است و اعتراض آنان در این رابطه تنها یک ادعا بوده است.

وی تاکید کرد: برای عیار سنجی مجدد چغندرقند در کارخانه قند ناظر حضور دارد و در این رابطه کشاورزانی که  اعتراض دارند می‌توانند به نماینده و ناظر ما در کارخانه مراجعه کنند و پیگیری لازم را داشته باشند.

بایگانه همچنین با اشاره به بحث کرایه حمل و نقل محصول چغندرقند به عنوان یکی دیگر از مشکلات مطرح شده چغندرکاران، اظهار کرد: چغندرکاران استان همدان به غیر از چهار کارخانه طرف قرارداد شامل کارخانه قند همدان، کارخانه قند نقش جهان اصفهان، کارخانه قند لرستان و کارخانه قند قزوین نباید محصول خود را به کارخانه قند دیگری خارج از تعهد تحویل بدهند اما خیلی از کارخانه‌های قند هستند که بدون هیچگونه قراردادی، محصول چغندر قند کشاورزان را تحویل می‌گیرند که فرایند حمل و نقل دچار مشکل شده و از طرفی مبلغ کرایه حمل نیز تغییر کند و در نهایت کشاورزان برای حمل چغندر قند خود به کارخانه به ناچار هر قیمتی را که راننده تعیین می‌کند قبول و پرداخت می‌کنند.

بایگانه یادآور شد: برخی کشاورزان قائل به برنامه نیستند، در حالیکه با کارخانه قند همدان و یا سه کارخانه دیگر دارای قرارداد است و باید در آن زمانی که گفته شده محصول خود را به کارخانه مورد نظر تحویل دهد، منتظر نمی‌ماند و سریع به دنبال آن است که چغندرقند خود را به سایر کارخانجات قند که جزء برنامه نیستد تحویل دهد که این امر موجب مشکلات برای سایر چغندرکاران در بحث افزایش کرایه و کمبود ماشین برای حمل بار می‌شود و از چغندرکار کرایه هایی خارج از عرف می‌گیرند.

این مقام مسئول گفت: وقتی کشاورزی که چغندر خود را بدون برنامه به کارخانه خارج از تعهد ارسال می‌کند ممکن است عیارچغندرقند برای وی با اُفت محاسبه کرده و پول وی را به درستی پرداخت نکنند آنگاه است که کشاورز مدعی این افت عیار شده و از دست ما کاری بر نمی‌آید و ضمن ضرر کشاورز، استان را هم با چالش‌های مطرح شده مواجه می‌کند.

وی با بیان اینکه طبق برنامه کارخانه‌های طرف قرارداد موظف هستند با ما همکاری کنند و اگر کارخانه‌ای در این رابطه درست عمل نکند به‌طور قطع سال آینده با آن کارخانه همکاری نخواهیم کرد، تاکید کرد: از کشاورزان می‌خواهیم با برنامه و زیر نظر جهاد کشاورزی برای تحویل محصول‌ خود به کارخانجات طرف قرارداد اقدام داشته باشند تا بتوان هرگونه مشکلات آنان را در این فرایند پیگیری کرد.

قیمت تضمینی چغندرقند افزایش پیدا کند

بابایی رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: استان همدان در بحث تولید چعندر قند دارای رتبه حائز اهمیتی در سطح کشور بوده و معمولا بخشی از تولید چغندرقند استان توسط چغندرکاران همدانی به تنها کارخانه قند استان تحویل داده می‌شود.

بهزاد بابایی با بیان اینکه هر ساله نرخ خرید تضمینی چغندر قند را شورای نرخ گذاری وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌کند، تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نرخ خرید تضمینی برای هر کیلوگرم چغندرقند بهاره با عیار ۱۶ درصد ۳۹۳۰ تومان و برای هر کیلوگرم چغندرقند پاییزه با عیار ۱۵ درصد ۳۸۰۰ تومان بوده، ضمن اینکه نرخ خرید تضمینی چغندرقند سال آینده در بهمن و یا اسفندماه امسال اعلام خواهد شد.

وی بیان کرد: انتظار است با توجه به افزایش قیمت نهادههای کشاورزی و کود و بذر، قیمت تضمینی چغندر قند هم افزایش پیدا کند تا چغندرکاران دچار تضرر نشوند.

بابایی با بیان اینکه دولت چهاردهم اعلام کرده که حمایت لازم از حوزه کشاورزی را خواهد داشت، افزود: امیدواریم استاندار جدید همدان نیز با سابقه‌ای که در بحث حمایت از زعفران‌کاران خراسان داشته از چغندرکاران همدانی هم داشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه جهاد کشاورزی به بحث «به‌زراعی» و «به‌نژادی» چغندرقند برای مدیریت مصرف آب، بیان کرد: انتظار است کارخانه قند همدان نگاه ویژه‌ای به چغندرکاران همدانی در تحویل محصول‌ داشته و مطالبات آنان را نیز به موقع پرداخت کند.

بابایی با اشاره به ترافیک صفوف تحویل چغندرقند به کارخانه قند همدان، گفت: ترافیک در تحویل چغندر به کارخانه قند موجب می‌شود هزینه تمام شده تولید برای چغندرکاران بالا برود که در این رابطه تسریع در روند تخلیه بار توسط کارخانجات قند ضروری است، ضمن اینکه این امر از کمبود ماشین آلات حمل و نقل چغندر به کارخانه خواهد کاست.

تعهد ۲۰۰۰ هکتاری اسدآباد در تحویل چغندر به کارخانجات قند

مدیرعامل خانه حامی کشاورز اسدآباد هم از تعهد ۲۰۰۰ هکتاری این شهرستان در زمینه کشت چغندرقند برای تحویل محصول‌ به کارخانجات قند خبر داد و اظهار کرد: بر خلاف این میزان تعهد، چغندرکاران اسدآبادی امسال ۳۰۰۰ هکتار چغندر قند کشت کرده‌اند که با توجه به دشت فوق بحرانی اسدآباد این میزان سطح زیر کشت بسیار زیاد بوده و باید با کنترل لازم حداقل نیمی از آن به چغندر علوفه‌ای تبدیل شود.

وی با بیان اینکه مسئله کمبود آب باید محور و اساس کشت در دشت اسدآباد قرار گیرد، تصریح کرد: در سال‌جاری بر اساس تعهد ۲۰۰۰ هکتاری اسدآباد در تحویل محصول‌ به کارخانجات قند ۱۸۰۰ هکتار از آن با کارخانه قند همدان و ۲۰۰ هکتار با کارخانه قند قزوین قرارداد منعقد شده است. 

وی با اشاره به مشکلات چغندرکاران اسدآبادی در زمینه حمل محصول و میزان عیار آن و راهکارهای مرتفع شدن این مشکل، خاطرنشان کرد: با توجه به انعقاد قرارداد ۱۸۰۰ هکتاری با کارخانه قند همدان و دریافت روزانه ۱۰۰۰ تن چغندرقند توسط این کارخانه به ناچار برداشت محصول چغندرکاران شهرستان از ۲۶ شهریور شروع شده و تا ۱۵ آذر ماه ادامه خواهد داشت.

احمدی ادامه داد: همین موضوع موجب می‌شود چغندرکارانی که محصول خود را زودتر برداشت کرده‌اند دچار افت عیار محصول و چغندرکارانی که محصول خود را در پایان این زمان برداشت می‌کنند ممکن است دچار سرما زدگی محصول خود شوند که با چنین وضعیتی برابر مفاد قرارداد امکان دارد کارخانه از تحویل محصول خودداری کند که این امر موجب مشکلاتی برای چغندرکاران خواهد شد. 

وی با تاکید بر اینکه اگر هدف حمایت از کارخانه در سطح استان باشد این کارخانه باید به شکلی عمل کند که کشاورزان چغندرکار منطقه متضرر نشود، خاطرنشان کرد: برای نمونه حجم برداشت روزانه این کارخانه اگر بجای ۱۰۰۰ تُن به ۱۰هزار تن برسد زمان برداشت از ۸۰ روز به ۲۰ روز و کمتر کاهش یافته و همین امر موجب می شود چغندر برداشت شده با عیار مطلوب‌تر و در زمان مناسب‌تر که دچار سرمازدگی نشود انجام بگیرد و دغدغه و نگرانی چغندرکاران منطقه کاهش یابد و  مشکل آنان در این رابطه مرتفع شود.

مدیرعامل خانه حامی کشاورز اسدآباد با بیان اینکه کارخانه در سطح استان باید به شکلی عمل کند که کشاورزان چغندرکار منطقه متضرر نشوند، گفت: کارخانه قند همدان ظرفیت تحویل روزانه ۳۰۰۰ هزار تُن چغندرقند را دارد اما اینکار را به دلایل سود بیشتر خود انجام نمی‌دهد و می‌خواهد به جای اینکه چغندر پس از دریافت محصول در محل کارخانه دچار افت عیار شود، در مزرعه و داخل کامیون دچار اُفت وزن و عیار شود.

احمدی افزود: با وجود اینکه چغندرقند با زحمت بسیار چغندرکار تولید می‌شود، اما با اجحاف و دست‌کاری عیارسنجی قند، قیمت واقعی آن به دست کشاورز نمی‌رسد.

وی ادامه داد: آیا دستگاه عیار سنجی کالیبره و طبق  استاندارد ملی کشور عیار سنجی  را انجام می‌دهد؟ چه راهکاری برای جلوگیری از دست‌کاری و تقلب در مواد آزمایشگاهی و عیار سنجی دستگاه وجود دارد؟ آیا منبع مستقل عیارسنجی دیگری هست که در صورت اعتراض کشاورز به آنجا مراجعه کند و اختلاف عیار محصولش با عیار کارخانه قند آشکار شود؟ نماینده کشاورز و جهاد کشاورزی چقدر به روش‌های عیارسنجی و تقلب در آن آشنا هستند ؟

وی با بیان اینکه در این رابطه ضروری است جهاد کشاورزی استان برای حمایت از کشاورزان و جلوگیری از اجحاف و غارت دسترنج آن‌ها و به‌دور از شعار و در عمل راهکاری عملی و مشخص داشته باشد، خاطرنشان کرد: نیاز  است یک یا دو دستگاه عیارسنج در شهرستان خریداری و نصب شود و توسط کشاورزان یا جهاد کشاورزی و در ایام برداشت چغندرقند کار عیارسنجی همزمان در دشت نیز انجام بگیرد.

احمدی گفت: با یک حساب سرانگشتی می‌توان حساب کرد حداقل سالیانه بالای ۱۰۰ میلیارد تومان از طریق عیار غیر واقعی از دسترنج  چعندرکاران دشت اسدآباد احجاف می‌شود.

وی با اشاره به ایرادات متون قراردادهای منعقد شده کارخانجات با چغندرکاران، بیان کرد: قراردادهای تنظیم شده کارخانه قند همدان و قزوین به نحوی منعقد شده که ضرر کشاورز در آن لحاظ نشده و وظایف داور مرضی الطرفین به خوبی دیده نشده و یا داوری در قرارداد وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، احمدی تصریح کرد: متأسفانه لجستیک کار بر عهده کشاورز قرار گرفته و همین موضوع از دیگر موارد مشکلات موجود چغندرکاران اسدآبادی بوده و از آنجایی که کشاورز نگران بر جای ماندن کشت خود است به‌طور قطع و به ناچار  با پرداخت هر مبلغی به راننده موافقت می‌کند، این در حالیست که باید ضمن تشکیل اتحادیه صنف کامیون‌داران حرفه‌ای، یک شرکت وظیفه انجام این کار را به عهده بگیرد و قرارداد به جای دو عامل دارای چند عامل باشد و یک قرارداد چند جانبه نوشته شود.

احمدی همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از  اشکالات در بحث کشاورزان چغندرکار اسدآباد این است که در قرارداد تنظیمی آنها با کارخانه نهاد نظارتی به درستی در متن قرارداد تعریف نشده و اگر قرار است جهاد کشاورزی بر آن نظارت داشته باشد باید بندهای قاطع و محکمی در آن دیده شود.

وی نبود اتحادیه صنف چغندرکاران در شهرستان را یکی دیگر از مشکلات چغندرکاران اسدآبادی دانست و تصریح کرد: وجود اتحادیه چغندرکاران در سطح شهرستان موجب آن خواهد شد که نمایندگان این کشاورزان با به خدمت گرفتن یک وکیل حقوقی برای خود بتوانند از حقوق خود در تنظیم قراردادها و مسائل بعدی دفاع کنند.

احمدی گفت: ایجاد قرارداد با چند شرکت و کارخانه و یا ایجاد قرارداد با چند کارخانه به جای یک کارخانه و متعهد شدن یک کارخانه به ارائه خدمات لجستیک، اصلاح مدل قرارداد، ورود شرکت‌های حمل‌و نقل باربری به فرایند متن قرارداد، تبیین تعیین نظارت جامع قرارداد از سوی جهادکشاورزی و نیز ایجاد اتحادیه صنف چغندرکاران به‌طور خلاصه پنج راهکار حل مشکل چغندکاران اسدآبادی می‌تواند باشد.

پرداخت انعام ۵ میلیون تومانی به رانندگان برای حمل چغندرقند

یکی از چغندرکاران اسدآبادی هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه  دارای ۱۵ هکتار چغندر قند هستم و سالیانه به طور متوسط ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن محصول چغندر قند تحویل کارخانه می‌دهم، اظهار کرد: در زمان انعقاد قرار داد با کشاورزان تعداد سه ضامن برای قرارداد از ما می‌گیرند اما چه خدماتی را این کارخانجات قند در قبال محصولی که به آنان تحویل می‌دهیم به ما ارائه می‌دهند؟

مهدی موسی‌آبادی بیان کرد: در حال حاضر ۳۰۰ تُن از محصول چغندرقند بنده روی زمین در مزرعه باقی مانده و برای حمل آن به کارخانه قند علاوه بر کرایه‌ای که کارخانه به راننده پرداخت می‌کند به راننده پنج میلیون تومان انعام پرداخت می‌کنم اما قبول نمی‌کند و می‌گوید به صرفه نیست.

وی با اشاره به اینکه کسی جوابگوی گرانی و هزینه‌های بالای کرایه‌های حمل و نقل چغندرقند به کارخانه نیست، گفت: متاسفانه کمبود ناوگان حمل‌و نقل موجب شده که رانندگان هر قیمتی را که تعیین کنند به ناچار مجبور به پرداخت شویم.

موسی‌آبادی همچنین کاهش عیار چغندر توسط کارخانجات قند را یکی دیگر از مشکلات چغندرکاران منطقه دانست و بیان کرد: طی تحویل بار خود به کارخانه قند امسال عیار بالاتر از ۱۴ نداشته‌ام و کارخانه عیار بالاتر از ۱۴ را برای محصول بنده ثبت نکرده است.

وی اضافه کرد: گرانی کود از دیگر مواردی بود که امسال مشکلات مختلفی را برای چغندرکاران اسدآبادی و استان همدان ایجاد کرد.

جهاد کشاورزی همدان به ما کود نمی‌دهد

یکی دیگر از چغندرکاران استان همدان هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه بنده به اتفاق سه برادرم دارای ۱۵ هکتار کشت چغندرقند هستیم، گفت: امسال با کارخانه بنیاد مستضعفان اصفهان  قرارداد تحویل محصول چغندرقند داریم و حدود سه یا چهار سال است که جهاد کشاورزی همدان به ما کود نمی‌دهد و با پیگیری‌هایی که داشتیم به ما گفته شد تحویل چغندر ما خارج از استان است و به ما کود تعلق نمی‌گیرد.

عباس ملکی اظهار کرد: کارخانه قند همدان روزانه تنها یک کامیون محصول از ما تحویل می‌گیرد و همین امر یکی از دلایل قطع ارتباط ما با کارخانه قند همدان بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کمبود ماشین‌آلات حمل‌و نقل برای تحویل محصول‌ به کارخانجات قند یکی از عمده مشکلات کشاورزان استان همدان است به‌طوری‌که محصول ما از ۱۰ روز پیش در مزرعه روی زمین باقی مانده و انعام و کرایه بالایی را رانندگان تقاضا دارند.

ملکی با بیان اینکه حمل چغندر به کارخانه قند بنیاد مستضعفان اصفهان در حال حاضر برای ما ۱۸ میلیون تومان آب می‌خورد، تصریح کرد: انتقال محصول چغندر از سر مزرعه به کارخانه قند هر تن ۳۵۰ هزار تومان کرایه از پول ما بر می‌دارند و از همدان به اصفهان هر تُن ۷۰۰ هزار تومان کرایه از پولمان کسر می‌کنند اما تفاوت این است که ۵۰ تا ۶۰ درصد آن را کارخانه اصفهان مجدد به کشاورز باز می‌گرداند.

این چغندرکار اسدآبادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چغندرکاران در رابطه با گرانی کرایه‌ها و نبود ماشین‌آلات حمل و نقل  دغدغه بسیاری دارند که نیازمند رسیدگی مسئولین به این موضوع است.

وی در دسترس نبودن کود را از دیگر مشکلات دانست و بیان کرد: برخی از کودها مختص به چغندرقند بوده و اگر این کود به چغندرقند داده نشود؛ محصول دیر به مرحله برداشت خواهد رسید.

ملکی همچنین اُفت عیار توسط کارخانجات قند به‌ویژه کارخانه قند همدان را یکی دیگر از مشکلات کشاورزان برشمرد و یادآور شد: دستگاهی که عیار چغندر قند را می‌گیرند باید کالیبره شود.

وی با بیان اینکه کارخانجات قند عیار چغندر کشاورزان را خوب نمی‌زنند و حدود دو تا چهار درصد آن را فاکتور می‌گیرند، افزود: متاسفانه هنوز در منطقه همدان یک عیار خوب در رابطه با چغندر قند توسط کارخانجات دیده نشده است.

یکی دیگر از چغندرکاران همدانی نیز که تمایلی به معرفی خود نداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اُفت عیار چغندرقند توسط کارخانجات، گرانی حمل‌و نقل و نبود ماشین‌آلات حمل‌ونقل از مهم‌ترین مشکلات چغندرکاران استان همدان بوده که نیازمند رسیدگی مسئولین به این موضوع است.

به گزارش ایسنا، ضمن اینکه نیاز است سازمان جهاد کشاورزی نسبت به مشکلات چغندرکاران رسیدگی لازم را داشته باشد در این بین توجه کشاورزان به برنامه‌های ابلاغی جهاد کشاورزی از نقش موثری در تعدیل و حتی رفع مشکلات چغندرکاران برای سال‌های آینده برخوردار خواهد بود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403081208295
  • خبرنگار : 50037