به گزارش ایسنا، یکی از سخنگوهای وزارت خارجه کره شمالی گفت: «کره شمالی تلاشهای عملی خود را برای جلوگیری از تهدید نظامی نیروهای متخاصم و حفظ توازن نیروها در منطقه تشدید خواهد کرد.»
شبکه خبری کی.سی.ان.ای کره شمالی گزارش کرد، این سخنگو همچنین واشنگتن و سئول را متهم کرد که «انواع مختلف توطئههای جنگی را بیش از ۲۰ بار» در سال جاری ترتیب دادهاند و هیچ گزینهای برای پیونگ یانگ باقی نگذاشتهاند جز اینکه به طور کامل از خطر وقوع یک جنگ هستهای جلوگیری کند.
وزارت خارجه کره شمالی همچنین به طرح شورای امنیت سازمان ملل برای تشکیل جلسه روز دوشنبه در مورد آخرین پرتاب موشک توسط کره شمالی اعتراض کرد. این وزارتخانه «نیروهای متخاصم» را به ایجاد وضعیتی بحرانی علیه محیط امنیتی کره شمالی از طریق «استانداردهای دوگانه غیرقانونی» متهم کرد و این نشست را نقض منشور سازمان ملل و «چالش بزرگ» صلح و امنیت بینالمللی خواند.
این وزارتخانه گفت: «هرچه نیروهای متخاصم در سرپیچی از هشدار جدی کره شمالی، اقدام تحریک آمیزتری انجام دهند، با واکنش شدیدتری مواجه خواهند شد».
در بیانیه دیگری، کیم یو جونگ، خواهر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی انتقاد اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد از شلیک موشک بالستیک قاره پیما توسط پیونگ یانگ را محکوم کرد و گفت آزمایش تسلیحات برای «دفاع از خود» است.
کیم یو جونگ، معاون مدیر کمیته مرکزی حزب کارگران، در بیانیهای که روز شنبه توسط خبرگزاری مرکزی کره شمالی (KCNA) منتشر شد، از اظهارات گوترش به شدت ابراز نارضاتی کرده و آنها را «ناعادلانه و تعصبآمیز» خواند.
گوترش روز پنجشنبه پرتاب یک موشک بالستیک دوربرد توسط کره شمالی را به شدت محکوم کرد و گفت که فعالیت های موشکی مکرر پیونگ یانگ «نقض آشکار» قطعنامههای شورای امنیت است.
سخنگوی سازمان ملل گفت: «او (گوترش) پیوسته خواستار تنشزدایی، اجرای کامل قطعنامههای مربوطه شورای امنیت، ایجاد فضایی مناسب برای گفتوگو و از سرگیری مذاکرات شده است.»
کیم در پاسخ به این محکومیت گفت که دبیرکل سازمان ملل «نباید بی طرفی را در انجام وظیفه مهم خود از دست بدهد».
کیم کشورهای «متخاصم» با کره شمالی را به تشکیل یک بلوک نظامی مبتنی بر تسلیحات هستهای متهم کرد و پرسید: «آیا دبیرکل سازمان ملل فکر میکند که اگر کره شمالی خود را مهار کند؟ میتوان صلح را در شبه جزیره کره تضمین کرد؟»
او همچنین بر موضع رهبر کره شمالی مبنی بر تقویت نیروهای هستهای این کشور تاکید کرد. وی با تاکید بر اینکه کشور هیچ تلاشی برای تهدید محیط امنیتی کشور را تحمل نخواهد کرد، گفت: "آیا تحریم ها، فشارها و تهدیدها ما را متوقف کردهاند؟ آنها فقط ما را قویتر کردهاند."
کره شمالی روز پنجشنبه با آزمایش یک موشک بالستیک جدید با سوخت جامد به نام «هوآسونگ-۱۹» قدرت نظامی خود را به رخ کشید.
پرتاب این موشک توسط کره شمالی در روز پنجشنبه در حالی انجام شد که با مطرح شدن ادعای اعزام سربازان برای کمک به جنگ روسیه در اوکراین، واشنگتن و متحدانش در کره جنوبی، ژاپن و اروپا و همچنین دبیرکل سازمان ملل این مساله را محکوم کردند.
به گفته کره شمالی و همچنین ارتشهای کره جنوبی و ژاپن، برد پرتاب این موشک بالستیک از سوی پیونگ یانگ از موشکهای پرتاب شده قبلی توسط کره شمالی بلندتر بوده است.
نیروی هوایی کره جنوبی نیز اعلام کرد، نیروهای هوایی این کشور و ایالات متحده برای اولین بار تمرینات مشترک تهاجمی را انجام دادند که با حضور پهپادهای گلوبال هاوک و ریپر بود و مهمات هدایت شونده با GPS را در حملات شبیه سازی شده علیه هدف دشمن پرتاب کردند.
انتهای پیام