این نویسنده و منتقد ادبی با بیان اینکه این کتاب تا چند روز آینده روانه بازار کتاب میشود به ایسنا؛ گفت:«پساعلم» نظریهای است که با نگاه تئوریهای کتاب «پسازبان» به علم (Science) و فرایند ادراک و زبان در تولید علم ایراد میگیرد و پیشنهاد تازهای برای تغییر و تحول بنیادین ارایه میدهد که دید ما را نسبت به آنچه تا به امروز به نام علم میشناسیم عوض میکند.
وی ادامه داد: برای مثال نوروساینس مدعی است با آزمایشهای خود اثبات کرده که انسان فاقد اراده آزاد است. «پساعلم» در این کتاب به این پرسش میپردازد که اگر دانشمند آزمایشکننده بهعنوان یک انسان فاقد اراده آزاد باشد چگونه دستاورد او میتواند دستاوردی حقیقی باشد؟ این پرسش به تبع تمام دستاوردهایی را که ما بهنام علم میشناسیم را دربرمیگیرد و به آنها میپردازد.
قیطانیفرد گفت: پرسش اساسی دیگری که در این کتاب مطرح کردهام این است که تاثیر زبان بر علم چیست و آیا زبان به شناخت علمی ما از جهان کمک میکند یا آنکه زبان شناخت ما را از جهان هستی دور میکند؟
او افزود: در واقع «پساعلم» با نگاهی انتقادی به مفهوم پیشرفت به ما نشان میدهد که امر علمی توسط دانشمندان چگونه دچار نوعی شعبده میشود و چگونه شناخت ما از حقیقت جهان هستی فاصله میگیرد؟
این نویسنده همچنین بیان کرد: کتاب «پساعلم» در زمینه علوم تجربی به همراه کتاب «پسازبان» در زمینه علوم انسانی نگرش تازه و منسجمی را از شناخت، ادراک، خلاقیت و کشفیات انسان امروز به ما نشان خواهد داد. «پساعلم» یک کتاب تئوری کمحجم است که قطعا شناخت دانشمندان و فلاسفه، محققان و همچنین عوام را به چالش میکشد.
انتهای پیام