ابتکار دانشگاه ساوتهمپتون در ساخت یک پهپاد منحصربفرد

دانشمندان دانشگاه ساوتهمپتون در انگلیس پهپادی ساخته‌اند که یک «سیستم عصبی» منحصربفرد برای خودش دارد.

به گزارش ایسنا، محققان این دانشگاه سیستمی متشکل از فیبرهای نوری را ساخته‌اند که فرکانس مورد نیاز برای فرود را کاهش می‌دهد. این فناوری می‌تواند برای پهپادهای حمل بار مفید باشد زیرا این پهپادها به بررسی‌های دستی منظم نیاز دارند.

دکتر کریس هولمز، محقق اصلی این طرح گفت: سیستم فیبر نوری توسعه یافته در این پهپادها همچون سیستم عصبی بدن کار می‌کند و به طور مداوم بر سلامت این دستگاه‌ها نظارت دارد. بنا به گفته‌ دکتر هولمز، این دستگاه اطلاعات را با استفاده از نور به سرعت ارسال می‌کند و همین کار مانع از تداخل فرکانس‌های رادیویی می‌شود.

این سیستم از یک تکنیک منحصر به فرد به نام نقطه نوری استفاده می‌کند که تصاویر خاصی را بسته به آنچه که سیستم عصبی فیبر نوری احساس کند، پخش می‌کند. دکتر هولمز در ادامه می‌گوید: «این سیستم لکه‌ای، فشارها روی پهپاد را ردیابی و به خدمه زمینی کمک می‌کند تا بدون نیاز به فرود آوردن،  هواپیمای بدون سرنشین را به صورت مداوم بازرسی کرده و مشکلات آن را تشخیص دهند».  گفته می‌شود پتانسیل تجاری زیادی برای این فناوری وجود دارد و به  احتمال زیاد تا سال 2025 به سمت تجاری‌سازی می‌رود.

توبی کینگ کلین، فارغ التحصیل رشته مهندسی هوافضا که تیم دانشجویی این تحقیق را رهبری می‌کرد، می گوید: «این فناوری می‌تواند روش استفاده از پهپادها را در بسیاری از صنایع تغییر دهد.این پهپاد برای اولین بار برای ارائه تجهیزات نجات دهنده در مواقع اضطراری ساخته شد، اما حالا به عنوان یک پلتفرم آزمایشی عالی برای سیستم عصبی فیبر نوری مورد استفاده قرار می‌گیرد».

کارشناسان می‌گویند که داده‌های به دست آمده از سیستم فیبر نوری نشان داد که این فناوری می‌تواند پهپادها را بدون نیاز به خدمه زمینی، برای مدت زمان بیشتری عملیاتی کند. تیم دانشگاه ساوتهمپتون می‌گوید امیدوارند این فناوری پهپادهای آینده را قابل اعتمادتر و مقرون به صرفه‌تر کند.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1403081208193
  • خبرنگار : 71967