به گزارش ایسنا، همزمان با نشر گزارشهای متعدد از سوی رسانههای روسی و وزارت دفاع این کشور پیرامون پیشروی نیروهای روسیه در شرق اوکراین، اکنون رسانههای اروپایی نیز با استناد به دادههای منتشر شده از سوی موسسه «مطالعات جنگ» آمریکا، به پیشروی «بیسابقه» روسیه اذعان کردند.
خبرگزاری فرانسه امروز گزارش کرد: «پیشروی روسیه آهسته اما بیامان بوده است. در هفتههای اخیر، ارتش روسیه درحال پیشروی در سراسر جبهه جنگ اوکراین بوده و با هر پیشروی، یک منطقه را تحت تصرف خود در آورده است.»
به اذعان این خبرگزاری اروپایی، پیشروی ارتش روسیه به شدت گرفتن نگرانیهای متحدان غربی کییف پیرامون توانمندی اوکراین برای «بقا» و کاهش شدت پیشروی نیروهای روسیه دامن زده است.
خبرگزاری فرانسه در ادامه مطلب خود با استناد به دادههای منتشر شده از سوی موسسه مطالعات جنگ آمریکا گزارش کرد که از ماه اکتبر تاکنون، ارتش روسیه بیش از ۴۷۸ کیلومتر مربع در اوکراین را تحت کنترل خود در آورده است. این رقم پس از هفتههای اول جنگ در فوریه ۲۰۲۲، بیسابقه است.
به اذعان وبگاه «مدوزا»، یکی از رسانههای مخالف دولت روسیه که در لتونی مستقر است، ارتش روسیه در سال گذشته، همواره در تهاجم بوده و هرگز در موقعیت «دفاعی» قرار نگرفته است. این وبگاه همچنین گزارش کرد که هفته گذشته، «یکی از بدترین هفتهها برای ارتش اوکراین بوده است.»
پیشروی شدت گرفته ارتش روسیه
موسسه مطالعات جنگ آمریکا در دادههای خود، به شکست یا سقوط ارتش اوکراین اشارهای نکرده است، اما به اذعان تحلیلگر خبرگزاری فرانسه، موسسه مطالعات جنگ آمریکا دربرابر «پیشروی فزاینده ارتش روسیه و تکرار رویکردهای تهاجمی موفقیتآمیز آن» هشدار داده است.
در همین راستا، یکی از فرماندهان اسبق ارتش فرانسه به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما درحال مشاهده پیشروی گسترده و شدت یافته ارتش روسیه هستیم. بسیاری احساس میکنند که این موج متوقف نخواهد شد. سیاست کنونی روسیه، اعمال فشار در سراسر جبههها است تا درنهایت نیروهای اوکراین درهم شکسته شوند و سقوط کنند.»
یک تحلیلگر نظامی روسی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: «نقاط تصرف شده به تنهایی هیچ ارزشی ندارند، اما زمانی که همه آنها را درکنار یکدیگر قرار میدهیم، میبینیم که روسیه درحال رقم زدن یک پیروزی بزرگ است. پیشروی مداوم روسیه حاکی از درهم شکسته شدن اوکراین است.»
دست برتر روسیه در حملات توپخانهای
به اذعان خبرگزاری فرانسه، با وجود حمایت تمام قد ناتو از اوکراین، از شروع مناقشه اوکراین تاکنون، ارتش روسیه دست برتر خود در توانمندی توپخانهای را حفظ کرده است.
این رسانه اروپایی در ادامه، مدعی همکاری ایران و کره شمالی با روسیه شد و گزارش کرد: «با وجود تحریمهای غرب علیه روسیه و حمایت آنها از اوکراین، روسیه با کمک ایران و کره شمالی، اقتصاد خود را به یک ماشین جنگی تبدیل کرده و تسلیحات دریافت شده این کشور از سوی متحدان خود، فراتر از حمایت غرب از اوکراین است.»
خستگی ارتش اوکراین
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش کرد که بحران اصلی اوکراین، پیشروی ارتش روسیه نیست، بلکه بحران اصلی آن، «عدم توانایی کییف برای اعزام نیروهای بیشتر و فساد گسترده در ساختار نظامی اوکراین است.»
در همین راستا یک رهبر نظامی فرانسه که هویت آن فاش نشده است به خبرگزاری فرانسه گفت: «فساد در ارتش اوکراین، به مخالفت سربازان برای جنگیدن دامن زده است. بهترین راه برای شکست یک دشمن، از بین بردن امید آن است. زمانی که سربازان برای هیچ قربانی میشوند، هیچ منطقی برای ادامه جنگ وجود ندارد، دولت زلنسکی با بحرانهای داخلی متعدد، از جمله خستگی شهروندان خود روبرو است.»
با این وجود، روز سهشنبه، کییف از تلاش برای اعزام ۱۶۰ هزار سرباز جدید به جنگ خبر داد.
از طرفی، «طرح پیروزی» رئیس جمهور اوکراین به ایجاد تفرقه در بین متحدان اوکراین دامن زده است. در همین راستا یک تحلیلگر نظامی به خبرگزاری فرانسه گفت: «همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ابهامات ناشی از آن پیرامون حمایت آمریکا از اوکراین، طرح پیروزی زلنسکی بهجای تبدیل شدن به نقطه قوتی برای مذاکره، متحدان کییف را متفرق کرده است.»
او افزود: «اوکراین باید درک کند که وابستگی آن به غرب در آیندهای نزدیک، مخرب خواهد شد.»
پیش از مطلب خبرگزاری فرانسه، رسانه انگلیسی «اکونومیست» گزارش کرد که با توجه به پیشروی مداوم روسیه در اوکراین و توان محدود متحدان غربی کییف در حمایت از این کشور، اوکراین و متحدان غربیاش توان پیروزی در این جنگ را نداشته و تنها برای جلوگیری از دستیابی روسیه به یک پیروزی تمامعیار میکوشند.
اکونومیست در مطلب خود آورد: روسیه نمیتواند تا ابد بجنگد. اما نگرانی مقامات آمریکایی، اروپایی و اوکراینی این است که با رویه موجود، شکست اوکراین فرا برسد. این روحیه مایوسکننده در تغییراتی که در لحن آمریکا ایجاد شده نیز مشهود است. مقامات ارشد مانند آستین هنوز اظهارات اطمینانبخشی را مطرح میکنند و وعده پیروزی اوکراین را میدهند. اما کسانی که در بطن برنامهریزی پنتاگون هستند، میگویند در عمل، بلندپروازیهای اوایل ۲۰۲۳، یعنی باز پس گرفتن قلمرو اوکراین یا وادار کردن غافلگیرانه روسیه به مذاکرات صلح به واسطه وارد کردن ضربهای حسابشده، جای خود را به تمرکز دقیق بر جلوگیری از شکست داده است. یکی از افرادی که در این برنامهریزیها مشارکت دارد، میگوید، «در این برهه، ما بیشتر درباره چگونگی جان به در بردن اوکراین فکر میکنیم.»
انتهای پیام