طی ۶ ماهه اول سال‌ جاری؛

۲۴۴ بیمار سکته مغزی به بیمارستان‌های کردستان اعزام شدند

مسئول آموزش اورژانس کردستان گفت: ۳۸۸ تماس با علائم سکته مغزی در ۶ ماهه اول سال‌ جاری در اورژانس کردستان به ثبت رسیده است که از این تعداد ۲۴۴ مورد به بیمارستان اعزام شده‌اند.

یوسف مرادی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: علامت کلیدی سکته مغزی به صورت کلمه اختصاری Fast شناخته می‌شود که در صورت بروز هرکدام از  علائم آن، سریعا مددجو طی تماس به اورژانس باید به بیمارستان منتقل شود.

وی بیان کرد: فیس یا (Face) به معنای افتادگی صورت که در آن یک طرف صورت دچار عدم تقارن می‌شود.آرم یا (Arms) به ضعف یا افتادگی در یک یا هر ۲ دست، به طوری که فرد نمی‌تواند دستش را بالا نگه دارد از مهمترین علایم سکته مغزی هستند.

به گفته مسئول آموزش اورژانس کردستان، (Speech) یا اس همان اختلال در تکلم است که فرد ممکن است نتواند به درستی صحبت کند یا کلمات را به درستی بیان کند.

مرادی با تاکید بر اینکه انتقال بیمار به بیمارستان باید در زمان طلایی بین ۳ و نیم الی ۴ ساعت و نیم است، افزود: همچنین، زمان یا (Time)، اهمیت انتقال سریع فرد به مرکز درمانی، به ویژه در کمتر از چهار ساعت را بیان می‌کند.

به گفته وی، سکته مغزی می‌تواند با علائم خاصی بروز کند و عوامل خطر متعددی دارد که شامل فشار خون بالا، دیابت، بی‌تحرکی و رژیم غذایی نامناسب است.

مسئول آموزش اورژانس کردستان، به مهم‌ترین اقدام در بروز سکته مغزی اشاره کرد و گفت: در صورت بروز سکته مغزی و تماس با اورژانس، اولین اقدام مهم ارائه آدرس صحیح به اورژانس است و نباید تماس قطع شود تا راهنمایی‌های لازم برای تریاژ دریافت شود. 

وی اضافه کرد: همچنین، بیمار باید در راحت‌ترین حالت قرار گیرد؛ از راه دهان چیزی نخورد و اگر بیمار هوشیاری ندارد، بهتر است به پهلوی چپ خوابانده شود.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۱۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403081007412
  • خبرنگار :