ایران در تقریب مذاهب و گفت‌وگوی بین ادیان پیشتاز است

مشاور و رئیس بخش تحلیل و توسعه راهبردی اداره دینی مسلمانان قزاقستان در دیدار با رایزن فرهنگی کشورمان با بیان نتایج و دستاوردهای سفر خود به ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در تقریب مذاهب و گفت‌وگوی بین ادیان پیشتاز است.

به گزارش ایسنا، اسماعیل سیتبیکوف مشاور مفتی اعظم و رئیس بخش تحلیل و توسعه راهبردی اداره دینی مسلمانان قزاقستان که به منظور شرکت در سی‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با موضوع «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک با تأکید بر مسألۀ فلسطین» در شهریورماه سال ۱۴۰۳ به ایران سفر کرده بود، پس از بازگشت به قزاقستان با علی‌اکبر طالبی‌متین رایزن فرهنگی ایران دیدار کرد.

سیتبیکوف با اشاره به اهمیت برگزاری این کنفرانس گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در تقریب مذاهب و گفت‌وگوی بین ادیان پیشتاز بوده و تلاش می‌کند با فداکاری و تقویت زمینه‌های قوت ادیان مختلف و نزدیکتر کردن دیدگاه‌های رهبران و نمایندگان ادیان گوناگون نسبت به هم، نقش خود را به روشنی ایفاد کند.  ایران مهمترین کشور در جهان است که دارای ایدئولوژی واحد و مشخص و بدور از تعصب، تلاش می‌کند ادیان ابراهیمی را به درستی معرفی کند و هیچ تحمیلی در انتقال عقاید و ایدئولوژی خود به دیگران ندارد.

رئیس بخش تحلیل راهبردی مفتیات قزاقستان خاطرنشان کرد: برخی دول در منطقه و جهان قدر ایران را به خوبی نمی‌دانند؛ چرا که ایران حاضر است همه گونه فداکاری جهت آرامش مسلمین از خود داشته باشد. پیش از سفر به ایران به دلیل اطلاعات کم تصور نداشتم که ایران اینقدر پیشرفت کرده باشد اما وقتی عظمت و بزرگی ایران و مردم نجیب و مهمان نواز آن را دیدم بر خود بالیدم و افتخار کردم که چنین همسایه بزرگ و قدرتمندی داریم.

وی همچنین از شگفتی خود هنگام بازدید از حرم مطهر امام خمینی(ره) در تهران سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که بتواند در آینده از حرم امام رضا(ع) در مشهد مقدس نیز دیدن کند.

سیتبیکوف با اشاره به دیدار شرکت کنندگان کنفرانس با رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز سوم سفر خود گفت: از سخنرانی عمیق، ژرف و حکیمانه حضرت آیت الله خامنه‌ای بسیار بهره بردم.

مشاور مفتی اعظم و رئیس بخش تحلیل و توسعه راهبردی اداره دینی مسلمانان قزاقستان با قدردانی از سازمان دهندگان کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ایران، اظهار داشت: امیدوارم در آینده همکاری‌های دو کشور در زمینه دینی با تلاش‌های مشترک رایزنی فرهنگی ایران و مفتیات قزاقستان گسترش و رونق بیشتر پیدا کند.

رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان نیز در این دیدار، پیشنهاد انجام پروژه‌های مشترک علمی و تحقیقاتی با محققین و پژوهشگران اداره دینی مسلمانان قزاقستان در حوزه دین را مطرح کرد که مورد استقبال طرف قزاقستانی واقع شد.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۱۰ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403081007284
  • خبرنگار : 71461