عباس قنبری عدیوی، رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری و پژوهشگر فرهنگ و هنر امروز ۹ آبان ماه در این آیین اظهار کرد: دو سال گذشته صورت جلسهای مبنی بر نامگذاری خیابانها و میادین شهر به نام مفاخر و مشاهیر بختیاری برای الگو ماندن آنها انجام شد که متاسفانه اتفاقی در این راستا صورت نگرفت.
وی افزود: دهقان و عمان سامانی، داراب رئیسی، سردار اسعد بختیاری و بیبی مریم همه افتخار ما هستند چرا بخل میورزیم و اجازه نمیدهیم این مشاهیر و نامآوران بیشتر شناخته شوند؟ چرا در بسیاری از شهرهای استان همجوار خیابانهای متعددی به نام مشاهیر بختیاری وجود دارد اما در شهرکرد که مرکز چهارمحال و بختیاری است خیابانی به نام مشاهیر بختیاری نداریم که لازم است شورای شهر و شهرداری پاسخگو باشند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری گفت: فاصله میان قومیتها برای افراد توسعه نیافته است افراد توسعه یافته فراتر از قوم، قبیله، مذهب و زبان صحبت میکنند، لذا لازم است نام مفاخر و مشاهیر استان بر روی خیابانها، محلات و کوچهها گذاشته شود تا مردم ما، فرزندانمان و نسل آینده ما با این مشاهیر آشنا شوند.
قنبری عدیوی تاکید کرد: حق داراب رئیسی به عنوان یک معلم، نویسنده، ناشر، شاعر، هنرمند، ادیب و حتی سیاستمدار یش از اینهاست، درست است که مرگ شناسنامهای داراب در سال ۱۴۰۱ به پایان رسید، ما امروز دومین سالگرد آن را برگزار میکنیم و آنچه میماند این است که باید کمک کنیم به این مساله که فرزانگی یک ملت کتاب، موسیقی، هنر و اخلاق است و این مسائل ارتباطی به قوم، طایفه، شهر و منطقه ندارد.
وی بیان کرد: یکی از بهترین شاخصههای پدافند غیرعامل کشور این است که بر خلاف سایر کشورها که قومیت برایشان دردسرساز است در این کشور هیچ زمانی قومیت دردسر نداشته است.
این پژوهشگر فرهنگ و هنر با بیان اینکه آداراب رئیسی همیشه زنده است تا زمانی که ما به اندیشههای وحدتخواه، اخلاق مداری، ادب پروری و انسان دوستی شخصیتهایی همچون ایشان احترام بگذاریم، تصریح کرد: امروز ما باید با استفاده از قلم، کتاب، موسیقی و هنر دوباره مرزهای اندیشهای آن سوی شهرها، مناطق روستایی و عشایری و شهری را فتح کنیم، باید به فرزندانمان شاهنامه را یاد دهیم تا حس وطن دوستی را فراگیرند، برای حس داستانپردازی نظامی را یاد دهیم، برای حس سخنوری سعدی، برای آموختن عشق حافظ و برای توجه به عرفان مولوی را یاد دهیم.
وی ادامه داد: زمانی که اینها را به فرزندان خود یاد دادیم آن زمان است که وظیفه پدر و مادری و تربیت ادیبانه خود را انجام دادهایم، زیرا فرزندان مان بر گردن ما حق دارند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه آثار آداراب چندین سالی بوده که به روز نشده است، گفت: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تقاضا میشود به هر روشی که ممکن است آثار این شاعر تجدید چاپ شود، زیرا از سال ۷۰ به بعد اتفاقی نیفتاده، لذا اگر میخواهید به خانواده آ داراب کمک شود آثار این شاعر را منتشر کنید.
قنبری عدیوی اضافه کرد: همه شخصیتهای برجسته ملی، شخصیتهای اجتماعی، نظامی، سیاسی و مذهبی برای ما در خور احترام هستند، اما تقاضا میشود تندیس آ داراب به عنوان یک شاعر در دانشکده ادبیات دانشگاه شهرکرد نصب شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه به آن نیاز داریم خردمندی است، گرچه پیام اصلی شاهنامه، مثنوی، گلستان و بوستان سعدی خرد است، از طریق خردمندی میتوان خود را برای آینده ایمن کنیم، در غیر این صورت مرگ ما پیش از مرگ جسم ما فرا میرسد.
همچنین پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مفاخر میتوانند الگوی مناسبی برای افراد جامعه باشند، اظهار کرد: امروز از شاعری صحبت میکنیم که منادی وحدت و برادری بود، آ داراب شاعری را در کنار معلمی داشت، مولف بود و برای پیشبرد فرهنگ انتشارات را پایه گذاری کرد، بنابراین به واسطه خستگیناپذیر بودن این مرد، شایسته است یکی از الگوهای اصلی جوانان این دیار باشد.
وی گفت: بازشناسی اندیشههای آ داراب نیاز به اقدامات علمی و پژوهشی داشت که همایشهایی برای این موضوع برگزار و مقالات متعددی به دبیرخانه همایش واصل شد، همچنین کتابی آماده شده که در روزهای آینده از آن رونمایی خواهد شد، امید است این اقدام مطلوب در دانشگاه شهرکرد امتداد یابد و برای مابقی مفاخر و بزرگان فرهنگ و هنر این استان و همایشهای علمی نیز برقرار باشد.
احمدی بیان کرد: در مجموعه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سال جاری سعی شد موضوع مفاخر به صورت ویژهتر مد نظر قرار گیرد و برنامههای متنوعی را برای حوزه مفاخر برگزار کنیم، همچنین در حوزه زیرساخت سعی شد در برخی مناطق مستعد از جمله چغاخور و دشتک بزرگان این دیار برنامههایی را برپا کنیم.
وی تاکید کرد: امروز حضور چهرههای ادبی در این برنامه نشان از این است که کار این شاعر پس از رحلتش، در حوزه فرهنگ و هنر ادامه داشته و این راه فراموشی و خاموشی نخواهد داشت.
به گزارش ایسنا، در این آیین با حضور جمعی از مسئولان استانی، اهالی فرهنگ و ادب و دوستداران و خانواده این فرهیخته نامآشنا از نسخه الکترونیک مجموعه مقالات همایش ملی فرهنگ، ادبیات و هنر آیینی نیز رونمایی شد.
انتهای پیام