به گزارش ایسنا، عبدالرضا بازدار روز چهارشنبه، ۹ آبان در اختتامیه دهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: ترویج یک فرهنگ است و باید فرهنگ جامعه را در مورد مباحث کشاورزی ارتقا دهیم. این موضوع فقط منحصر به جامعه کشاورزی و تولید کنندگان نیست. همچنین اگر به دنبال اقتصاد دانش بنیان هستیم، باید در این حوزه تولید علم داشته باشیم.
وی افزود: در برخی از بخشهای مرتبط با کشاورزی مشکلات و ضعفهایی وجود دارد. متاسفانه سرمایه گذاری ضعیف است و در توزیع، تولید و کاربرد علوم کشاورزی اشکال داریم و نتوانستیم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
بازدار در مورد ضرورت تامین امنیت غذایی ادامه داد: امنیت غذایی مفهوم فراگیری در کشاورزی است و شامل مؤلفههای تاثیرگذار زیادی از جمله تامین، تولید، دسترسی فیزیکی، مغذی بودن و پایداری است و مجموعه جهاد کشاورزی به تنهایی نمیتواند این امر را محقق کند و نیاز است که دست اندرکاران مرتبط هم در این زمینه همکاری و مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اظهار کرد: استان البرز سطحی برای توسعه افقی کشاورزی ندارد، اما به معنای واقعی در توسعه عمودی به صورت فشرده در استان کار شده و در جایگاه خوبی در این زمینه قرار داریم.
وی ادامه داد: از طرفی چون استان البرز محل و مکان تولید علم در حوزههای کشاورزی است، در اکثر زیربخشهای کشاورزی مثل تولید شیر، عسل، تخممرغ و انواع و اقسام محصولات باغبانی و زراعت در سطح کشور رکورد داریم. همچنین استان در حال حاضر در زمینه اندامهای تکثیری و بذر با کیفیت میتواند در منطقه و کشور قطب تولید کننده باشد.
بازدار خاطرنشان کرد: استان البرز در حوزههای علمی و تولیدی کشاورزی در سطح درخشانی قرار دارد و این دستاورد به خاطر وجود محققین و موسسات تحقیقاتی میسر شده است.
وی ادامه یادآور شد: ما تلاش میکنیم با بهرهگیری از موسسات تحقیقاتی که در استان وجود دارد، علم کشاورزی به استانهای دیگر صادر شود.
در پایان این اختتامیه از کشاورزان برتر استانی و همچنین از پیشکسوتان و تجارب موفق در حوزه ترویج و آموزش کشاورزی تجلیل شد.
انتهای پیام