به گزارش ایسنا،«سائولی نینیستو» رئیس جمهور سابق فنلاند در سند فراگیری با موضوع آمادگی اتحادیه اروپا برای جنگ و بحران که روز چهارشنبه انتشار یافت، مدعی شده که این اتحادیه نیازمند آژانس اطلاعاتی مختص به خودش نظیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است که به کشورهای این اتحادیه برای دفع تهدیدات، خرابکاریها و فعالیت ماموران خارجی در پایتخت های سراسر این قاره به موجب تشدید تبادل اطلاعات کمک کند.
رسانه آمریکایی پالتیکو گزارش داد نینیستو که بیش از یک دهه رئیس جمهور فنلاند بود در ماه مارس از سوی «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا مامور به تهیه یک گزارش دقیق در مورد آمادگی این بلوک برای جنگ و دفاع شهری به همراه طرح پیشنهاداتی برای ارتقای این موارد شد.
طبق گزارش این نشریه آمریکایی نینیستو در این گزارش به اتحادیه اروپا توصیه به تشکیل یک سازمان جدید برای «همکاریهای اطلاعاتی در سطح اتحادیه اروپا که بتواند هم به ملزومات عملیاتی و هم ملزومات راهبردی خدمت کند» کرده است.
همچنین او در این گزارش مدعی شده که اتحادیه اروپا «به منظور محافظت از زیرساختهای خود نیازمند یک شبکه ضد خرابکاری است.»
رئیس جمهور سابق فنلاند همچنین در اظهاراتی بعد از ارائه این گزارش در کنار فون در لاین خاطر نشان کرد: «باید اقدامات بیشتری برای تقویت بخش ضد جاسوسی در نهادهای اتحادیه اروپا صورت بگیرد.»
پالتیکو در گزارش خود نوشته است: «دیپلماتهای متعددی از پایتختهای اروپایی به دنبال طرح اتهام جاسوسی اخراج شدهاند و بروکسل در ضمن میزبانی از صدها نهاد و سفارتخانه تبدیل به کانون داغ فعالیتهای ماموران شده است. علاوه بر این جنگ روسیه علیه اوکراین باعث آشوب در سراسر اتحادیه اروپا – در زمینههایی اعم از پهپادهایی کهپایگاه های آموزش نظامی را نظارت میکنند، تلاشهای خنثی شده برای سوءقصد علیه مدیران اجرایی بخش تسلیحات و حملات به زیرساختهای زیر دریا شده است.»
به نوشته پالتیکو با وجود آنکه پنج کشور انگلیسی زبان غربی شامل آمریکا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و بریتانیا در قالب ائتلاف موسوم به «پنج چشم» به تبادل اطلاعات میپردازند نینیستو گفته که آژانس اطلاعاتی بالقوه اتحادیه اروپا باید متمرکز بر استفاده مناسب از اطلاعاتی که پیش از این عملیاتی شده، باشد.
او گفت: ما باید به همدیگر اعتماد کنیم.
فون در لاین خاطر نشان کرد: «ما همگی میدانیم که جمع آوری اطلاعات در درجه اول مسئولیت کشورهای عضو است. ما باید جریان اطلاعات و جمعآوری آن را تقویت کنیم.»
انتهای پیام