به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «پالتیکو» گزارش کرد لابی صهیونیستی «آیپک» (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) پولهای هنگفتی را صرف سازماندهی سفر صدها قانونگذار آمریکایی به سرزمینهای اشغالی با هدف به راه انداختن یک نمایش تبلیغاتی بر سر جلب حمایت آنها از کابینه راست افراطی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم کرده است.
این روزنامه در ادامه این مقاله به سفر روز ۱۶ ژوئن هشت قانونگذار و ۲ کارمند مجلس نمایندگان آمریکا به تلآویو و حضور چهار روزه آنها در سرزمینهای اشغالی اشاره کرده و تصریح میکند که این گروه در طول مدت اقامتشان با طیفی از سخنرانهای طرفدار دیدگاههای راست افراطی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از جمله خود نتانیاهو دیدار کردند.
پالتیکو در این مقاله عنوان میکند این سفر مشتی نمونه خروار برای سفر صدها قانونگذار دیگر آمریکایی در طول یک دهه گذشته که با سازماندهی و میزبانی توسط کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل انجام شدند، محسوب میشود.
آیپک که خودش را به عنوان «لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا» توصیف میکند یکی از با نفوذ ترین سازمانهای لابیگر در ایالات متحده بوده که دستور کار کابینه رژیم صهیونیستی را به پیش میبرد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه این مقاله خود خاطر نشان کرده که این سفرها برای مدت پنج ماه بعد از حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ طوفان الاقصی توسط حماس دچار وقفه شده اما سپس با شتاب بیشتری در طی سال جاری میلادی ادامه پیدا کرده به نحوی که ۷۱ نماینده و دستیار مجلس نمایندگان آمریکا از ماه مارس تا اوایل سپتامبر هشت سفر را به سرزمینهای اشغالی به هزینه این لابی انجام دادند. پالتیکو بررسی کرده که میزان شرکت جمهوریخواهان در این سفرهای تبلیغاتی در طول این دوره کمی بیشتر از دموکراتها بوده است.
در حالی که با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه فشارها از سوی هر ۲ طیف سیاسی اصلی آمریکا به دولت واشنگتن برای قطع کردن کمکهای نظامی به این رژیم رو به افزایش است آن دسته از نمایندگانی که در این سفرهای سازماندهی شده از سوی لابی طرفدار اسرائیل شرکت کردهاند صحبتهایی را در راستای ضرورت تداوم طرفداری واشنگتن از اسرائیل و درخواست برای صرف حتی کمکهای نظامی بیشتر برای این رژیم مطرح میکنند.
پالتیکو همچنین در این گزارش مینویسد: «با وجود آشکار بودن نقش آیپک در پشتیبانی از سفر قانونگذاران و دستیاران کنگره آمریکا به اسرائیل با هدف نشان دادن و تقویت حمایتها از آن اما ابعاد کامل این سفرها تا کنون به صورت کامل مشخص نشده است. یک تحلیل جدید با استفاده هزاران سند نشان داده، به لطف تلاشهای بخش غیرانتفاعی آیپک، اسرائیل با اختلاف زیادی به عنوان مقصد شماره یک سفرهای خارجی نمایندگان و دستیاران مجلس نمایندگان آمریکا با پشتیبانی بخش خصوصی بوده است.»
یک مطالعه از سوی مرکز روزنامهنگاری تحقیقی هاوارد برای دانشگاه مریلند که یافتههای آن با مشارکت پالتیکو منتشر شد نشان داد بیش از یک چهارم از حدود ۴۱۰۰ سفر خارجی انجام شده با بودجه بخش خصوصی از سال ۲۰۱۲ تا کنون که از سوی آنها گزارش شده، به مقصد اسرائیل بوده است.»
تعداد سفرهای انجام شده آنها به سرزمینهای اشغالی حتی از مجموع سفرهایی که در این مدت به نیم کره غربی و قاره آفریقا داشتهاند هم بیشتر بوده است.
روزنامه آمریکایی فاش ساخت، بررسی اسناد و دادههای مختلف در ضمن تحقیقات مرکز هاوارد درباره سفرهای نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا به سرزمینهای اشغالی همچنین وجود ارتباطاتی گسترده بین لابیگرهای آیپک و کسانی در بخش خصوصی که بودجه سفرهای آنها را تامین کردند، فاش میکند.
این روزنامه مینویسد: منتقدان تاکید دارند که این سفرها موجب شده که این قانونگذاران یک درک یک طرفه را از روابط آمریکا-اسرائیل و درگیری اسرائیل-فلسطین پیدا کنند – درکی که باعث برجسته شدن سیاستهای تندروی کابینه کنونی اسرائیل میشود.»
«اندی لِوین»، نماینده دموکرات سابق مجلس نمایندگان آمریکا که یک سیاستمدار یهودی ترقیخواه و منتقد آیپک است، گفت: «هر کسی که به بحث شکل دهد مناظره را میبرد.
او کسی است که در انتخابات ۲۰۲۲ به دنبال تلاشهایی که آیپک علیه او انجام داد متحمل شکست شد.
اکثریت قریب به اتفاق سفرهای این نمایندگان به اسرائیل - حدود ۷۵ درصد - توسط موسسه خیریه وابسته به آیپک موسوم به «بنیاد آموزش آمریکا-اسرائیل» حمایت مالی شده است.
استفاده آیپک از این موسسه خیریه به آن اجازه داده تا یک قانون سال ۲۰۰۷ که مشارکت مستقیم لابیگرها در سفرهای این نمایندگان با هزینه بخش خصوصی را ممنوع میسازد دور بزند. در این قانون اما استثنایی مطرح شده که طبق آن برخی از سازمانهای خیریه مانند بنیاد آموزش آمریکا-اسرائیل اجازه یابند تا هزینه این سفرها را تامین کنند.
به نوشته پالتیکو آیپک برای استفاده از این استثنا لابی کرد و حالا بسیاری از آن به عنوان «حفره آیپک» یاد میکنند. این لابی طرفدار رژیم صهیونیستی بدون این استثنا صرفا محدود به حمایت مالی از سفرهای یک روزه به عنوان سازمانی که لابیگران را استخدام میکند، میشد.
روزنامه آمریکایی مینویسد، سازماندهی سفرهای قانونگذاران به اسرائیل تنها بخشی از یک استراتژی چندجانبه آیپک برای پیشبرد منافع اسرائیل است. بخش دیگر تلاشهای آیپک شامل میزبانی از یک کنفرانس سالانه برای مقامات منتخب در منطقه واشنگتن دی سی است؛برایان بیرد نماینده دموکرات سابق مجلس نمایندگان آمریکا از آن تحت عنوان «بزرگترین گردهمایی اعضای کنگره» خارج از سخنرانی سالانه مشهور رئیس جمهور آمریکا مشهور به «وضعیت کشور» یاد میکند.
این لابی طرفدار اسرائیل در سال گذشته بیش از سه میلیون دلار برای لابی کردن هزینه کرد و هزینههای آن در مدت گذشته از سال ۲۰۲۴ آن را در میان سه درصد برتر کل گروههای لابیگر که توسط سازمان OpenSecrets بررسی شدهاند قرار داده است.
انتهای پیام