علیقلی ایمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه امروزه به دلیل بهره برداری بی رویه و علمی در حال از دست دادن خاک مرغوب اراضی کشاورزی هستیم، اظهار کرد: متاسفانه این پایان ماجرا نیست و علاوه بر این منابع آبی محدودی نیز داریم اما تا امروز محققان راهکاری برای استفاده بهینه مصرف آب و حفظ خاک ارائه نکردهاند.
وی با بیان اینکه در بخش تحقیقات کشاورزی در دانشگاه و مراکز تحقیقاتی اتفاقی نیفتاده که کشاورزان را به جای کشت سنتی و معیشتی به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادمحور ترغیب کند، افزود: الگوی کشت بدون توجه به شرایط اقلیمی استان تعریف شده است که به طور مثال برای استان گلستان کشت کلزا را پیشنهاد می کنند درصورتی که مناسب استان ما نیست و به همین دلیل محدودیت کشت برای کشاورزان ایجاد میکند.
مدیرعامل بنیاد گندمکاران استان گلستان با تاکید بر اینکه من آینده روشنی برای کشاورزی کشور نمیبینم، خاطرنشان کرد: کشاورزان ما درحال پیر شدن هستند، فارغ التحصیلان بخش کشاورزی انگیزهای برای ورود به این حوزه ندارند و علاوه بر آن بنا بر قانون ارث، اراضی ما هر روزه در حال خرد شدن است که همه این موارد کشاورزی ما را تهدید میکند.
ایمانی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی که در استان و کشور داریم جایگزینی مناسب افراد است، اظهار کرد: باید مسئولیت اجرایی به کسی داده شود که بتواند ادوات و امکانات را در اختیار افراد قرار دهد.
وی با بیان اینکه برای اجرایی و عملیاتی کردن سند چشم انداز، احتیاج است تمام دستگاه و نهادهای مرتبط پای کار حضور داشته باشند و نظر خودشان را اعلام کنند، اذعان کرد: یکی از ویژگیهای مهم برای اجرایی سازی اعتقاد به کار است زیرا وقتی افراد پای کار حاضر میشوند، باید اعتقاد داشته باشند چون این امر موجب میشود تا بتوانند افراد کار خود را با بهترین رویکرد و پیگری انجام دهند.
انتهای پیام