جدیدترین تصویر جیمز وب از کهکشان مارپیچی فانتوم

جدیدترین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از کهکشان مارپیچی «مسیه ۷۴» ملقب به «فانتوم» که این بار از بیش از یک ابزار برای ثبت تصویر این کهکشان استفاده کرده است، اظلاعات جدیدی را برای ستاره شناسان روشن می‌کند.

به گزارش ایسنا، امروز ناسا تصویر جدیدی از کهکشان فانتوم که با نام‌های «مسیه ۷۴»(Messier 74) و «NGC 628» نیز شناخته می‌شود، منتشر کرد.

کهکشان «مسیه ۷۴» یک کهکشان مارپیچی در صورت فلکی ماهی است. این کهکشان با ما حدودا ۳۲ میلیون سال نوری فاصله دارد و به عقیده برخی دشوارترین جرم در اجرام مسیه برای رصد است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) این تصویر جذاب را ثبت کرده است. این اولین باری نیست که ما می‌بینیم که تلسکوپ جیمز وب تصویری از کهکشان فانتوم را ارسال می‌کند. ناسا قبلاً یک عکس از آن را در سال ۲۰۲۲ نیز منتشر کرده بود.

در زیر، تصویر ۲۰۲۲ برای مقایسه آورده شده است. با وجود رنگ‌های مختلف، واضح است که هر دو تصویر مربوط به یک کهکشان هستند.

تلسکوپ جیمز وب آن تصویر قدیمی را تنها با استفاده از ابزار فروسرخ میانی خود موسوم به MIRI گرفته بود، اما این بار جیمز وب داده‌های MIRI و دوربین فروسرخ نزدیک(NIRCam) را با هم ترکیب کرده است. این ترکیب به دانشمندان تیم FEAST در ناسا اجازه داد تا این کهکشان «پرورشگاه ستاره‌ها» را مشاهده کنند.

پرورشگاه‌های ستاره‌ای مناطقی در فضای پر از گازها و ابرهای مولکولی هستند که محل تولد ستاره‌ها و سیاره‌ها هستند. به همین دلیل، برخی افراد از آنها به عنوان مناطق ستاره‌ساز نیز یاد می‌کنند.

ماموریت اصلی تیم FEAST بررسی بازخورد ستاره‌ها در مکان‌های خارج از کهکشان راه شیری و در عین حال مشاهده شکل‌گیری ستارگان است.

دانشمندان با نگاه کردن به اینکه چه مقدار انرژی از ستارگان به محیط اطراف می‌ریزد، بهتر می‌توانند چگونگی پیدایش ستاره‌ها را درک کنند.

داده‌های ترکیبی از ابزارهای MIRI و NIRCam  به دانشمندان این امکان را داد که به این نتیجه برسند که بازوهای مارپیچی کهکشان فانتوم جایی است که ستارگان فعال‌تر در این جرم آسمانی شکل می‌گیرند.

ما به لطف این ابزارهای جیمز وب اکنون می‌توانیم خطوط انتشار هیدروژن را نیز ببینیم که تحت تأثیر غبار قرار نمی‌گیرند و نشان می‌دهند که ستارگان عظیم و تازه متولد شده در کجا شکل گرفته‌اند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب به لطف یک هارد دیسک ۶۸ گیگابایتی همچنان تصاویر جدید را برای ما ارسال می‌کند تا از آن لذت ببریم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403080906567
  • خبرنگار : 71589