علی اصغر امانیان در گفت و گو با ایسنا در خصوص سطح محصولاتی که تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارند، گفت: متأسفانه رویکرد و عملکرد بیمه در سنوات گذشته موجب نارضایتی کشاورزان شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به میزان مبلغی که بیمه برای خسارتهای وارده به کشاورزان باید پرداخت کند چون بازخورد خوبی نداشته عملاً کشاورزان در تمامی محصولات بیمه را کنار گذاشتهاند و رغبتی به بیمه کردن محصولاتشان ندارند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با بیان اینکه همانند ۲۰ سال قبل کشاورزان دیگر استقبال خوبی از بیمه کشاورزی ندارند، گفت: سیاستگذاری در حوزه بیمه کشاورزی سیاست بالادستی بوده و مباحث حمایتی که بخواهد از کشاورزان صورت بگیرد و خسارتهایی که به معنای واقعی برآورد و پرداخت شود نبوده است.
وی با اظهار تأسف از اینکه نوع پاسخگویی بیمه موجب شده که بالغبر ۲ دهه بیمه محصولات از دستور کار کشاورزان خارج شود و یا خیلی ضعیف شده است، افزود: کشاورزان دیگر رغبتی به بیمه کردن محصولاتشان ندارند.
امانیان گفت: نه تنها در باغات بلکه در حوزه زراعت هم همین وضعیت را داریم و عملاً وضعیت بیمه محصولات کشاورزی خوب نیست.
خرده مالکی مانع اجرای آبیاری زیرسطحی
وی در ادامه به وضعیت اجرای آبیاری زیرسطحی در باغات اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه اجرای آبیاری زیرسطحی بسیار مورد تأکید قرار دارد اما هنوز در این خصوص موفق نبودهایم.
معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی سبزوار افزود: هرچند کشاورزان را برای بازدید به شهرستانهایی مانند بردسکن و خلیلآباد که آبیاریهای زیرسطحی را اجرا کردهاند بردهایم اما هنوز نتوانستهایم از این ظرفیت در شهرستان سبزوار به خوبی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم هر چه زودتر شاهد اجرای آبیاریهای زیرسطحی در شهرستان سبزوار باشیم، تصریح کرد: البته اکثر باغداران انتقال آب با لوله را انجام دادهاند.
امانیان در پاسخ به این سؤال که چرا توانستهاند در اجرای آبیاری زیرسطحی عملکرد خوبی شهرستان داشته باشد؟ گفت: اقتصادیتر بودن باغات پسته در شهرستانهای خلیلآباد و بردسکن موجب شده که ارزش آب هم در این شهرستانها بسیار بالاتر باشد.
وی افزود: هرچند قیمت اجاره یک ساعت آب کشاورزی در این شهرستانها بیش از یک میلیارد تومان است اما در شهرستان سبزوار این میزان حدود ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان بیشتر نیست.
معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با بیان اینکه بیشتر باید به ارزش آب اهمیت داده شود، گفت: چون هزینه آبیاری زیرسطحی چند برابر آبیاری تحتفشار است عملاً کشاورزان سبزوار رغبتی به این کار ندارند.
وی خرده مالکی را یکی از مشکلات پیش روی اجرای آبیاری زیرسطحی دانست و اظهار کرد: گرچه از سویی مبنای تخصیص آبیاری زیرسطحی حداقل باید ۳ هکتار میبود ولی عملاً خرده مالکی موجب شده که در دستورالعملهای پرداخت آبیاری تحتفشار قرار نگیرند.
امانیان در پایان گفت: امیدواریم در فصل زمستان شاهد افزایش بارشها و کاهش دغدغههای کشاورزان نیز باشیم.
شهرستان سبزوار دارای ۳۵ هزار هکتار کشتزار، ۱۶ هزار هکتار عرصه باغی و حدود ۲۰ هزار بهرهبردار در این بخش است که سالانه حدود ۱۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید میشود.
انتهای پیام