عشایر کرمانشاه بار سفر بستند

مدیر امور عشایری استان کرمانشاه از آغاز کوچ پاییزه عشایر به مناطق قشلاقی داخل و خارج از استان خبر داد.

علی‌جعفر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه کوچ عشایر استان به دو شکل درون‌استانی و برون‌استانی انجام می‌شود، اظهار کرد: عشایر کوچ‌رو درون‌استانی به مناطق گرمسیر داخل استان همچون سرپلذهاب، سومار، قصرشیرین و گیلانغرب کوچ می‌کنند و عشایر کوچ‌رو برون‌استانی نیز زمستان خود را در مناطق قشلاقی استان‌های ایلام، لرستان و خوزستان سپری می‌کنند.

مدیر امور عشایری استان کرمانشاه با بیان اینکه از ۱۴ هزار خانوار عشایری استان حدود ۹۰۰۰ خانوار کوچ‌رو هستند، گفت: بین ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ خانوار عشایری کرمانشاه قشلاق خود را در مناطق گرمسیری استان‌های همجوار می‌گذرانند و مابقی هم کوچ درون استانی دارند.

رضایی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد عشایر استان به شیوه سنتی کوچ می‌کنند، گفت: بیشترین کوچ سنتی عشایر توسط عشایر ایل زنگنه انجام می‌شود که این دسته از عشایر کوچشان حدود یک ماه به طول می‌انجامد.

وی با بیان اینکه عشایر کرمانشاه از ۳۰ آبان می‌توانند دام‌های خود را در مراتع مناطق قشلاقی استان به چرا ببرند، گفت: انتظار داریم عشایر از ورود زودهنگام دام‌های خود به مراتع مناطق قشلاقی جلوگیری کنند تا مشمول پرداخت جریمه نشوند.

رضایی با بیان اینکه اقدامات لازم برای کوچ پاییزه عشایر استان انجام شده، گفت: هماهنگی‌های لازم برای تامین مایحتاج مورد نیاز عشایر استان در زمان کوچ صورت گرفته و تلاش کرده‌ایم شرایط را بگونه‌ای مهیا کنیم که عشایر استان بدون کمترین مشکلی کوچ خود را به سمت مناطق قشلاقی انجام دهند.

مدیر امور عشایری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی برای مرمت ایل‌راه‌های عشایری استان، گفت: کار تیغه‌زنی و مرمت بیش از ۲۰۰ کیلومتر از ایل‌راه‌های عشایری استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم برای ارائه خدمات بهداشتی در مسیر کوچ عشایر صورت گرفته، تصریح کرد: همچنین نیروهای نظامی و امنیتی نیز امنیت عشایر در طول مسیر کوچ را تامین خواهند کرد.

رضایی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۱۴ هزار خانوار عشایری دارد، افزود: عشایر استان کرمانشاه ۸۰ هزار نفر جمعیت دارند و ۳۰ درصد نیاز پروتئینی استان را تامین می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه عشایر استان کرمانشاه با در اختیار داشتن ۱.۵ میلیون راس دام سبک، سالانه حدود ۱۳ هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند، یادآور شد: عشایر استان همچنین سالانه حدود ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی، ۲۴ هزار تن فرآورده‌های لبنی، ۹۰۰ تن روغن حیوانی و ۱۷۰۰ تن الیاف دامی شامل پشم، کرک و مو تولید می‌کنند.

این مسئول با بیان اینکه ۴.۵ درصد جمعیت استان کرمانشاه عشایر هستد، افزود: استان کرمانشاه هم از نظر جمعیت عشایر و هم  از نظر جمعیت دام در اختیار عشایر رتبه چهارم کشور را دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403080906403
  • خبرنگار : 50180