به گزارش ایسنا، محققان می گویند این سیستم نوآورانه مقدار دقیق داروی مورد نیاز برای مبارزه با عفونتها را آزاد میکند و خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را به حداقل میرساند. گزارش شده که این فناوری بر روی دو سویه باکتریایی آزمایش شده است.
این نانودارو که توسط تیم دانشکده داروسازی این دانشگاه توسعه یافته است، با هدف قرار دادن باکتریها در سطح مولکولی کار میکند. برخلاف درمانهای سنتی که داروها را به طور مداوم آزاد میکند، محققان میگویند این فناوری تنها زمانی آنتیبیوتیکها را آزاد میکند که سموم باکتریایی خاص وجود داشته باشد.
به گفته تیم محققان، این فناوری به بیماران اطمینان میدهد که مقدار مناسب دارو را دریافت کنند، خطر عوارض جانبی را کاهش میدهد و با تهدید جهانی مقاومت ضد میکروبی مبارزه میکند.
دکتر امانوئل هو، محقق ارشد این طرح و استاد دانشگاه واترلو در این باره میگوید: «در حالت ایدهآل، بیمار دوره کامل آنتی بیوتیک را یکباره مصرف میکند و بنابراین بیماران نیازی به فراموش کردن مصرف یک قرص یا مصرف آن با غذا ندارند». هدف دکتر هو استفاده از این فناوری در پیشگیری و درمان سایر بیماریها است.
علاوه بر کاربردهای پزشکی، این تیم در حال بررسی استفاده از این فناوری در بستهبندی مواد غذایی برای افزایش عمر مفید است که به دنبال آن ضایعات جهانی مواد غذایی کاهش مییابد. همچنین گفته میشود که هدف محققین، تجاریسازی این فناوری برای کاربردهای بهداشتی و صنعتی است.
انتهای پیام