طی ۷ ماهه امسال صورت گرفت

واریز بیش از یک همت به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های آذربایجان‌غربی 

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌ غربی گفت: طی ۷ ماهه امسال بیش از یک همت عوارض ارزش افزوده بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان توزیع شده است. 

جعفر پورمختار در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه امسال نزخ ارزش افزوده ۱۰ درصد شده است، افزود: طی ۷ ماهه سال گذشته ۶۷۰ میلیارد تومان ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده که این مبلغ امسال به ۱۰ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان رسیده که در این بخش رشد ۵۰ درصدی را شاهدیم. 

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در ۶ ماهه دوم امسال این رقم به بیش از ۸۰ درصد افزایش برسد و در پایان سال بیش از ۸۵ درصد نسبت به سال قبل توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان انجام شود. 

مدیرکل امور مالیاتی استان با اشاره به وصول درآمد مالیاتی استان اظهار کرد: درآمدهای مالیاتی استان طی ۶ ماهه اول امسال ۹۰.۵ درصد از سهمیه تعیین شده محقق شده و ۵۹ درصد رشد نسبت به ۶ ماهه سال گذشته را شاهدیم. 

وی از افزایش ۷۰ درصدی وصول مالیات استان در سال ۱۴۰۱_۱۴۰۲ خبرداد و گفت: افزایش وصول مالیات از منابع موجود نبود بلکه از محل فرار مالیاتی وصول شد. 

پور مختار با اشاره به خود اظهاری مودیان مالیاتی و فرم تبصره ماده ۱۰۰ مالیات مستقیم نیز اظهار کرد: امسال رشد ۵۰ درصدی در اخذ فرم تبصره ماده ۱۰۰ و مالیات قطعی شده داشتیم که از نظر ریالی نیز ۵۴ درصد در ابراز مالیات و قطعیت مالیاتی از طریق اظهارنامه پیش فرض و فرم تبصره ماده ۱۰۰ افزایش وصول داشتیم. 

وی خاطرنشان کرد: ۱۶ هزار میلیارد تومان مالیات بر کارت‌های بازرگانی، پیله‌وری و کوله‌بری در استان شناسایی شده است. 

مدیرکل امور مالیاتی استان در خصوص مودیان مالیاتی استان نیز گفت: در استان ۶۴۲ هزار پرونده در حوزه مالیات بر اشخاص حقیقی و ۳۸ هزار پرونده در حوزه مالیات بر اشخاص حقوقی تشکیل شده است. 

پور مختار با اشاره به معضل فرار مالیاتی و تشکیل واحدهای اجرایی مبارزه با فرار مالیاتی در اداره کل مالیاتی افزود: طی ۲ سال گذشته در مبارزه با فرار مالیاتی چندین پرونده بزرگ شناسایی شده که یکی از این پرونده‌ها مربوط به صنف خرید و فروش آهن قراضه در قالب شرکتهای صوری بود که پس از شناسایی ۱۲ شرکت صوری، ۷۴۰ میلیارد تومان مالیات از صاحبان اصلی معاملات مذکور مطالبه شده است. 

وی در خصوص مالیات بر ارز دیجیتال نیز ادامه داد: در این راستا برای اولین بار در کشور، با شناسایی فرد فعال در حوزه رمز ارز، ۵۸۰ میلیارد تومان مالیات بر رمز ارز شناسایی شده و مقداری وصول و مابقی نیز در دست مطالبه است. 

پورمختار با اشاره به شناسایی فردی در منطقه آزاد ماکو که با تاسیس ۶۴ شرکت صوری در امر واردات و صادرات فعال بود، گفت: در این راستا یک هزار میلیارد تومان مالیات شناسایی شده و در دستور کار وصول قرار دارد. 

مدیرکل امور مالیاتی استان با بیان اینکه بیشترین فرار مالیاتی در بین صنوف پزشکان، فروشندگان طلا و جواهر، وکلا و صرافان شناسایی شده است، افزود: میانگین مالیات وصولی از پزشکان استان از ۸.۵ میلیون تومان در سال ۱۳۹۹، امروزه به بیش از ۶۰ میلیون رسیده و در حوزه دندان پزشکان نیز از ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به بیش از ۹۵ میلیون تومان رسیده است. 

پورمختار با تاکید بر اینکه معافیت از مالیات باید هدفمند باشد، معافیت برخی واحدهای تولیدی که دارای حاشیه سود بالایی هستند را تهدیدی برای منابع مالیاتی و درآمدهای استان و کشور دانست و تصریح کرد: ۳ کارخانه فرآوری شمش طلا در تکاب و پتروشیمی‌های مهاباد،میاندوآب از پرداخت مالیات معاف هستند در حالیکه حاشیه سود این واحدها زیاد است که نیاز است قانون گذار نسبت به لغو قانون معافیت مالیاتی چنین صنایع سودآوری تجدیدنظر کند. 

وی با اشاره به معافیت و مشوقهای مالیاتی حوزه مسکن نیز بیان کرد: چنانچه سازندگان املاک و مستغلات، بیش از ۳ واحد مسکونی خود را به اجاره دهد، یا واحدهای تحت مالکیت خود را به خانوارهای بیش از ۳ نفر یا افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد اجاره دهند و یا مبادرت به عقد قرارداد اجاره بیش از ۳ سال کنند از مالیات مسکن معاف هستند. 

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403080906323
  • خبرنگار : 50136