صفر نصرالهزاده روز سه شنبه هشتم آبان ماه در آئین ویژهی نو دانشجویان دانشگاه تبریز در تالار وحدت این دانشگاه، اظهار کرد: آذربایجان و تبریز مهد علم و دانش، دیار بزرگان، فرهیختگان، علامهها و انسانهای رشیدی است که در سرنوشت این کشور نقش آفرین بودند.
وی ادامه داد: دانشگاه تبریز بسان نگینی بر تارک آذربایجان میدرخشد و مهمترین ویژگی این دانشگاه، ویژگی فرهنگی آن است که عنوان مشهد الشهدای دانشگاههای ایران را به خود اختصاص داده است. بطوریکه در بحبوحهی انقلاب اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با رشادت تمام نقش مهمی را ایفا کردند که سالیان سال در تاریخ ماندگار شد و در زمانی که حتی در خانههای خالی از سکنه نیز جرات حرف زدن وجود نداشت، برای مقابله با ظلم و ستم در دانشگاه حاضر شدند و در این راه دو دانشجو شهیدان غلامی و میرزایی جان خود را تقدیم این انقلاب کردند.
نصرالهزاده خاطرنشان کرد: همچنین ۲۲ دانشجوی دانشکدهی فنی دانشگاه تبریز در شامگاه روز ۲۷ دی ماه ۱۳۶۵، درحالی که در کارگاه دانشکده مشغول ساخت تجهیزات برای رزمندگان دفاع مقدس بودند، با بمباران هوایی دشمن به شهادت رسیدند. در مجموع دانشگاه تبریز با ۱۳۸ شهید، مشهد الشهدای دانشگاههای ایران لقب گرفته است.
وی با اشاره به افتخارات و جایگاه علمی دانشگاه تبریز نیز گفت: میزان سرانه اساتید یک درصد و دو درصد دانشگاه تبریز ۲.۲ برابر دانشگاه تهران است و ما موفق شدیم در سالهای اخیر براساس رتبهبندیهای ملی و بینالمللی از جمله شانگهای، تایمز، کیو اسو یو اس نیوز صعود چشمگیری داشته باشیم. بطوریکه در بین دانشگاههای جامع بعد از دانشگاه تهران در رتبهی دوم قرار گرفتیم و در بین کل دانشگاهها نیز بعد از دانشگاه تهران و صنعتی شریف رتبهی سوم را به خود اختصاص دادهایم. همچنین در رتبهبندیهای موضوعی نیز در اکثر رشتههای فنی از بسیاری از دانشگاههای مطرح کشور جلو هستیم و خوشبختانه موفق شدیم مجوز ایجاد پارک علم و فناوری را نیز اخذ کنیم که میتواند ثمرات بسیار خوبی برای دانشگاه داشته باشد.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت ورود عالمانه و مسئولیت پذیری دانشجویان ورودی جدید، افزود: دانشگاه محلی برای بلوغ فکری، علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان است و شما دانشجویان باید مراقب اوضاع باشید و صحنه را بشناسید.
وی همچنین یادآور شد: همانطور که امام خمینی(ره) با ایجاد تحول، ما را با خویشتن خویش آشنا کردند؛ همه ما باید در کسب علم و دانش جهتدار توام با اخلاق و کمالات تلاش کنیم. علم جهتدار علمی است که ما را به لحاظ روحی متحول کند.
نصرالهزاده با بیان اینکه دانشجویان باید برای خود، خانواده و در نهایت میهن مان فردی موثر و مفید باشند، خاطر نشان کرد: اکنون کل دنیا نسبت به اقتدار ما اذعان دارد و برخلاف قبل از انقلاب که برای ما تصمیم میگرفتند، اکنون هر موقع اراده کنیم میتوانیم در مقابل ظالمان ایستادگی کنیم. البته ما در مسائل اقتصادی مشکل داریم و این شما دانشجویان هستید که باید این ضعفهای موجود را درست کنید.
وی، با مقایسه امکانات فعلی با زمان رژیم طاغوت، خطاب به دانشجویان حاضر در این آئین گفت: ما هم مثل شما دوران جوانی را طی کردهایم اما با این تفاوت که ما در شرایط فعلی پیشرفت فوقالعادهای نسبت به آن سالها داریم و حل مشکلات فعلی از جمله مسائل اقتصادی به اراده، جهانبینی و شناخت صحنه از سوی شما بستگی دارد.
رئیس دانشگاه تبریز در خاتمه تاکید کرد: دانشجویان باید با پرهیز از گرفتاری در القائات دشمن، به سمت فهمیدن که یک لذت دائمی است، حرکت کنند و اینطور میتوان فرموده امام خمینی(ره) «دانشگاه مبدا تحولات است» را عملی کرد.
دانشجویان از فرصتهای گرانبهایی که دانشگاه در اختیار آنها قرار میدهد، نهایت استفاده را داشته باشند
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی نیز گفت: ورود به دانشگاه، ورود به یک عرصهی جدیدی است که دانشجویان بتوانند افقهای جدیدی را رقم بزنند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد انوری ادامه داد: وظیفهی اصلی هر دانشجو علم آموزی است، ولی توجه داشته باشید که صرف اکتفا به علم، انسان را به قلههای ترقی و سعادت نمیرساند و قطعا باید نقشهای دیگری نیز ایفا کند. لذا از شما این انتظار را داریم که در زمینههای مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و در پیشبرد اهداف والای کشور نقشآفرینی کنید.
حجت الاسلاموالمسلمین انوری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: متاسفانه بخش زیادی از خاک میهن عزیزمان در سالهای قبل از انقلاب جدا شده ولی ما شاهد هستیم که در طول این ۴۵ سال هیچ کس جرات نکرده است حتی یک وجب از خاک این مرز و بوم را جدا کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی افزود: حضور اساتید فرهیخته و برجسته در این دانشگاه بسیار مغتنم و ارزشمند است و شما دانشجویان باید از علم و عمل این اساتید بهره ببرید و از فرصتهای گرانبهایی که دانشگاه در اختیارتان قرار میدهد، نهایت استفاده را داشته باشید.
وی در خاتمه با اشاره به تحولات منطقه و جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی تاکید کرد: رژیم کودک کش صهیونیستی جنایتهایی را رقم میزند که دل هر آزادهای را به درد آورده است، ولی مدعیان حقوق بشر همگی ساکت نشستهاند. اما این دانشجویان هستند که حتی در دانشگاه هاروارد علیه جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی تظاهرات کردند و در واقع تظاهرات، کمترین کار ممکنی است که یک انسان آزاده میتواند در مقابل این جنایتها انجام دهد. لذا از همهی شما عزیزان انتظار داریم با حضور پرشور خود در راهپیمایی روز ۱۳ آبان انزجار خود را نسبت به جنایتهای رژیم صهیونیستی و حامیانش اعلام کنید. چراکه مساله فلسطین یک موضوع جهانی و یک مسالهی انسانی است.
استقلال فکری باید همراه با عقل و درایت باشد
مشاور رئیس دانشگاه و مدیر کل حراست دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: امیدواریم تک تک دانشجویان عزیز به آرزوهای خود برسند و توصیهی ما به شما این است که در هرحال و در هر موقعیتی خداوند را یاد کنید که خداوند بزرگترین پشتیبان انسانها است.
حبیب آقاجانی ادامه داد: هر صدمهای که بسیاری از دانشجویان میبینند، بخاطر انتخاب نادرست دوست است و یک انسان هرچقدر هم متشخص باشد، شخصیتش از روی دوستانش معرفی میشود. لذا در انتخاب دوست خیلی دقت داشته باشید و باید طوری رفتار کنید که جامعه به شما افتخار کند.
وی تاکید کرد: سعی کنید با اساتید رابطهی خوبی برقرار کنید. چراکه اساتید بهترین افرادی هستند که میتوانند فرصتهای خوبی را برای شما فراهم کنند.
مشاور رئیس دانشگاه و مدیر کل حراست دانشگاه تبریز همچنین افزود: استقلال فکری شما باید همراه با عقل و درایت باشد و طوری نشود که احساسی تصمیم بگیرید. تمامی فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و انضباطی شما ثبت میشود لذا باید به تمامی مقررات و قوانین دانشگاه توجه کنید.
آقاجانی خطاب به دانشجویان ورودی جدید گفت: اساتید و فرهیختگان بهترین الگو برای شما هستند و نباید افراد لاابالی را الگوی خود قرار دهید.
وی در خاتمه یادآور شد: مسئولان و کارشناسان حراست دانشگاه مثل سایر مجموعههای دانشگاه مانند خانوادهی شما هستند و ما مشاور امین شما هستیم. هر اتفاقی را که در دانشگاه رخ میدهد با ما در جریان بگذارید و مطمئن باشید ما صمیمانه از شما حمایت میکنیم.
معاونت فرهنگی و اجتماعی، نوک پیکان فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه است
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز گفت: خانوادههای شما، شما را بهعنوان امانت در اختیار ما قرار دادهاند و ما همانند پدران معنوی دانشجویان هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین سعید علیزاده در تشریح وظایف و فعالیتهای معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اظهار کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه متشکل از دو مدیریت اجتماعی و فرهنگی است که مدیریت اجتماعی مسئولیت اداره کانونهای دانشجویی، انجمنهای علمی و ارتباط با سازمانهای اجتماعی خارج از دانشگاه رو برعهده دارد.
وی ادامه داد: مدیریت فرهنگی نیز شامل تشکلهای دانشجویی و درواقع نوک پیکان کلیه برنامههای فرهنگی است و نتیجهی تلاش همکاران ما در این دو مدیریت، در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشگاه ظهور پیدا میکند و ما باید در کنار این فعالیتها به فکر ارتقاء علم دانشجویان نیز باشیم.
خوب یا بد بودن رشته بستگی به عملکرد دانشجو در آن رشته دارد
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز نیز گفت: ما در دانشگاه تقسیمبندی بنام رشتهی خوب یا بد نداریم. بلکه خوب بودن دانشجویان در یک رشته مهم است و اگر شما در رشتهی خود خوب عمل کنید، بهترین رشتهی دانشگاهی را دارید و قطعا موفق خواهید شد.
غلامرضا حجتی با اشاره به برنامهی درسی دورهی کارشناسی در هشت نیمسال تحصیلی یادآور شد: میانگین واحدهای درسی در دورهی کارشناسی بین ۱۳۳ تا ۱۴۵ واحد است که این دروس توسط گروه آموزشی مربوطه در هشت نیمسال تنظیم میشود که البته تحت شرایطی خاص امکان فارغ التحصیلی در ۶ یا ۷ نیمسال نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: از همین ابتدای کار باید بهصورت جدی وارد شوید چراکه فضای دانشگاه بسیار متفاوتتر از دبیرستان است و مطمئنا اگر براساس برنامهی تنظیم شده توسط گروه آموزشی پیش بروید، موفق خواهید شد.
حجتی یادآور شد: بسیاری از مشکلات دانشجویان به دلیل عدم آگهی لازم و کافی از قوانین و مقررات آموزشی به وجود میآید. لذا از همه شما میخواهم آئیننامهی یکپارچهی دانشجویی را حتما مطالعه کنید و در طول دوران تحصیلی، راهنمایی و مشاورههای لازم را از اساتید راهنمای خود بگیرید.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در خاتمه با اشاره به فعالیتهای گروه حمایت از استعدادهای درخشان و مرکز آموزشهای آزاد و الکترونیکی دانشگاه، بر ضرورت بهرهمندی و استفادهی دانشجویان از امکانات و تسهیلات این دو مرکز نیز تاکید کرد.
دانشگاه به مانند جامعهای است که اهداف والای خود را دارد
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در تشریح فعالیتها و چارت این معاونت گفت: معاونت دانشجویی شامل چهار زیرمجموعهی مدیریت امور دانشجویی، مرکز بهداشت و درمان، مرکز مشاوره و سبک زندگی و مدیریت تربیت بدنی میباشد. همچنین برخی کمیسیونها و کمیتهها از جمله کمیته انضباطی و کمیسیون موارد خاص نیز ذیل معاونت دانشجویی هستند که امیدواریم هرگز پرونده شما وارد این کمیسیون و کمیته نشود.
موسی رضائی ادامه داد: دانشگاه به مانند یک جامعهای است که اهداف خود را دارد و لازمه رسیدن به این اهداف، رعایت قوانین و مقررات است، لذا هر رفتار و گفتار ناشایستی که موجب ایجاد تشنج در محیط دانشگاه شده یا آبروی فردی را ببرد، در کمیته انضباطی مطرح میشود.
وی افزود: دانشجویان عزیز دقت داشته باشید که براساس مقررات سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشجویی، کلیهی خدمات رفاهی اعم از غذا و ... براساس سنوات قانونی به دانشجویان داده میشود که براساس قانون حداکثر سنوات قانونی دوره کارشناسی چهار سال است و در صورت افزایش سنوات، باید موضوع در کمیسیون موارد خاص مطرح شود.
به گزارش ایسنا، اجرای موسیقی، اجرای مسابقهی حضوری توسط حجت الاسلام و المسلمین قدوسی و اهدای هدایا براساس قرعهکشی، از دیگر قسمتهای این آئین بود.
انتهای پیام