بسته اخبار علم و فناوری

از اولین تانک هیدروژنی رادارگریز کره‌ای‌ها تا گسترش قابلیت‌های ایستگاه فضایی چینی‌ها

دنیای علم و فناوری امروز سه‌شنبه، هشتم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

به گزارش ایسنا، دنیای علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت؛ از اولین تانک هیدروژنی رادارگریز و بی‌صدای از کره جنوبی و قصد چین برای بزرگتر و بهتر کردن ایستگاه فضایی خود تا سایه هوش مصنوعی روی فناوری‌های سال آینده و راهکاری برای تقویت آموزش عملی فضای سایبر در کشور همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

اولین تانک هیدروژنی رادارگریز و بی‌صدا از کره جنوبی

شرکت هیوندای از اولین تانک هیدروژنی رادارگریز و بی‌صدا رونمایی کرد.

یک دستگاه امیدبخش برای نظارت مداوم بر هورمون‌ها

شرکت زیست‌فناوری «لول زیرو هلث» برای ابداع یک دستگاه جدید تلاش می‌کند که می‌تواند به صورت مداوم بر سطح هورمون‌های بدن نظارت کند.

سایه هوش مصنوعی روی فناوری‌های سال آینده؛ ۱۰ فناوری برتر که باید منتظرش باشیم

فهرست منتشر شده از ۱۰ روند برتر فناوری که سال آینده باید منتظر آنها باشیم، زیر سایه هوش مصنوعی قرار گرفته است.

«استیج رِنج» ملی، راهکاری برای تقویت آموزش عملی فضای سایبر

متخصصان حوزه امنیت برای جلوگیری از پروپوگاندای رسانه‌ها علیه ایران، پیشنهاد ایجاد «استیج‌ رِنج» ملی را مطرح کردند، چرا که به گفته آنها فعالان حوزه امنیت سایبری می‌توانند در محیط عملی، آموزش‌های دفاع و ارزیابی را فرا بگیرند.

آیا پیوند سلول‌های بنیادی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

دانشمندان برای رسیدن به پاسخ این سؤال به سراغ افرادی رفته‌اند که بیش از ۴۰ سال پیش برای درمان سرطان خون تحت پیوند سلول‌های بنیادی قرار گرفته‌اند تا نرخ جهش‌های بالقوه سرطان‌زا را در آنها بررسی کنند.

نتایج تحقیقات سازمان نقشه‌برداری در زمینه حاکمیت ایران بر جزایر خلیج فارس

نتایج تحقیقات سازمان نقشه‌برداری کشور بر نقشه‌های تاریخی معتبر نشان می‌دهد بدون هیچ تردیدی حاکمیت بر جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به سرزمین کهن ایران تعلق دارد.

فروش محصولات نانویی رشد ۱۰۴ درصدی را تجربه کرد/فروش ۲۱ همتی نانوکاتالیست به صنایع داخلی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با بیان اینکه‌ فروش محصولات و خدمات مبتنی بر نانو در سال گذشته رشد ۱۰۴ درصد را تجربه کرده است، گفت: محصولات نانویی ایرانی به ۴۹ کشور از ۵ قاره جهان صادر شده است.

چوب حراج ۱۲۰ هزار دلاری به اولین اثر هنری ربات «آیدا»

پرتره کشیده‌شده توسط ربات «آیدا» روز ۳۱ اکتبر به حراج گذاشته خواهد شد.

چین می‌خواهد ایستگاه فضایی خود را بزرگ‌تر و بهتر کند

چین تقریبا دو سال است که ایستگاه مداری تکمیل شده خود به نام تیانگونگ(Tiangong) را راه‌اندازی کرده است و به دنبال گسترش قابلیت‌های آن با ماژول‌ها و فضاپیماهای جدید است.

تبدیل کل میز به ماوس‌پد با یک انگشتر

از کوچک و کم بودن فضای ماوس‌پد لپ‌تاپ یا سیستم خود خسته شده‌اید؟ پس احتمالا این فناوری مناسب شما باشد. ادعا می‌شود که یک انگشتر جدید می‌تواند تمام فضای میز و دسکتاپ شما را به یک ماوس‌پد تبدیل کند.

«هوش اپل» برای نسخه‌های iOS 18.1 و macOS 15.1 عرضه شد

موج اول قابلیت‌های «هوش اپل» شامل ابزارهای نوشتاری هوش مصنوعی، حافظه‌ تصاویر و شروع بازسازی سیری است.

درمان جدید سرطان با ریزذره‌ها

دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) موفق شده‌اند با ترکیبی از نوردرمانی و شیمی‌درمانی راه مؤثرتری برای مبارزه با تومورهای تهاجمی ارائه دهند.

«گروک» حالا می‌تواند شوخی‌های تصویری نامفهوم ایلان ماسک را توضیح دهد

هوش مصنوعی «گروک»(Grok) اکنون به قابلیت درک تصاویر مجهز شده است که به آن امکان تجزیه و تحلیل و تفسیر فایل‌های تصویری را می‌دهد.

تدبیر «متا» برای کاهش وابستگی به گوگل و مایکروسافت

شرکت «متا» به منظور کاهش وابستگی خود در حوزه هوش مصنوعی به شرکت‌های گوگل و مایکروسافت می‌خواهد یک موتور جستجو را برای چت بات خود توسعه دهد.

آغاز به کار «ایران ترونیکس» و «نمایشگاه نانو» از روز ۱۳ آبان/معرفی ۱۰ طرح دارای نوآوری جهانی

پانزدهمین نمایشگاه نانو ۱۴۰۳ برای اولین بار پذیرای۶۰ شرکت و نهاد در حوزه میکرو است و طی ۴ روز برگزاری در کنار حضور ۱۲ شرکت در حوزه باتری، ۲۰ طرح فناورانه به سرمایه‌گذاران ارائه خواهد شد.

ساخت بتن نانویی که قابلیت چاپ سه‌بعدی دارد

یک تیم تحقیقات بین‌المللی موفق به ساخت بتن نانویی شدند که قابلیت چاپ سه‌بعدی دارد. این بتن دی‌اکسیدکربن کمتری تولید کرده و استحکام بالاتری نسبت به محصولات رایج دارد.

خوراک‌دهی آبزیان با پرنده‌ها و شناورهای هدایت از راه دور ایران‌ساخت

یک شرکت دانش‌بنیان با تولید انواع پهپاد، شهپاد و خهپاد مورد استفاده در بخش کشاورزی ضمن ارتقاء کیفیت و کاهش هزینه‌های حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری و آبزی‌پروری زمینه اشتغال و کارآفرینی در مناطق کم برخوردار کشور را فراهم کرده است.

راهکاری سازگار با محیط زیست برای مبارزه با مهم‌ترین عامل محدودکننده کشت و تولید گوجه‌فرنگی

محققان کشورمان موفق به یافتن راهکاری سازگار با محیط زیست و با کارایی بالا برای رفع چالش نماتد ریشه گرهی گوجه فرنگی به‌ویژه در کشت‌های گلخانه‌ای شدند که موجب کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی خطرناک می‌شود و می‌توان بر اساس آن خط تولید فرمولاسیون با ماده مؤثره «قارچ یا باکتری جهش‌یافته» علیه نماتد را راه‌اندازی کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403080806128
  • خبرنگار : 30057