مصرف برق تلویزیون

بدون شک تلویزیون یکی از اصلی ترین لوازم برقی مورد استفاده خانه هاست. نه تنها در خانه، بلکه در شرکت ها و اداره ها یا سایر مکان های عمومی هم از تلویزیون ها استفاده های زیادی می شود. یکی از سوالات کاربران این است که میزان مصرف برق تلویزیون چقدر است؟

به گزارش ایسنا به نقل از زودکمک ، آیا تلویزیون های جدیدتر که فناوری های پیشرفته تری در آنها به کار رفته برق بیشتری مصرف می کنند؟ چه فاکتورهایی روی میزان مصرف برق تلویزیون ها موثر است؟ مهمتر از همه این که آیا میزان مصرف انرژی تلویزیون می تواند روی مصرف کلی برق تاثیر داشته باشد و با بهینه سازی مصرف انرژی در تلویزیون می توان میزان مصرف برق را کاهش داد؟ تمامی این موارد توسط کارشناسان تعمیر تلویزیون زود کمک در این مقاله پاسخ داده می شود.  

فاکتورهای موثر بر مصرف برق تلویزیون

چندین مورد مختلف می تواند روی میزان برق مصرف شده توسط یک تلویزیون تاثیر داشته باشد. بنابراین نمی توان گفت که همه تلویزیون ها به یک اندازه برق مصرف می کنند. طبیعتا بخشی از میزان انرژی مصرف شده توسط یک تلویزیون به نوع استفاده کاربران برمیگردد. این که چقدر در طول روز تلویزیون روشن است و چطور یک تلویزیون نگهداری می شود. برای مثال تنظیم کردن تلویزیون روی حداکثر حالت روشنایی یا قرار دادن آن در یک مکان گرم تر می تواند میزان برق این دستگاه ها را افزایش دهد. اما علاوه بر این موارد، چندین فاکتور مهم دیگر روی میزان مصرف برق تلویزیون تاثیر دارد که از جمله آنها می توان به بک لایت تلویزیون و موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع پنل به کار رفته در ساخت تلویزیون
  • اندازه و سایز تلویزیون
  • نوع استفاده ای که از دستگاه می شود
  • معمولی بودن یا هوشمند بودن دستگاه

در ادامه نحوه اثر هر یک از این فاکتورها روی میزان برق مصرف شده توسط یک تلویزیون بیشتر توضیح می دهیم.

نوع پنل به کار رفته در ساخت تلویزیون

اولین فاکتوری که روی مصرف برق تلویزیون اثر دارد، بدون شک نوع پنل به کار رفته در ساخت این دستگاه ها و خصوصا نور پس زمینه آنهاست. در گذشته تلویزیون ها از پنل های LCD ساخته می شدند. این پنل ها برق زیادی مصرف می کردند و در کل مصرف برق آنها بالاتر از پنل های جدیدتر بود. اما در پنل های پیشرفته تر از جمله پنل های OLED و QLED میزان مصرف انرژی پایین تر است و این پنل ها برق کمتری نسبت به مدل های قدیمی تر مصرف می کنند. بنابراین اگر تلویزیون شما جدیدتر است، از نظر نوع پنل به کار رفته در آن میزان مصرف برق کمتری خواهد داشت. تلویزیون های قدیمی تر که از نسل تلویزیون های پلاسما بودند، بیشترین میزان مصرف برق را داشتند.

اندازه و سایز تلویزیون

یکی از فاکتورهای مهم روی مصرف برق تلویزیون، اندازه و سایز آن است. به صورت کلی هر چقدر که اندازه تلویزیون بزرگتر می شود، میزان مصرف برق آن هم افزایش می یابد. البته باز هم سایر فاکتورها مانند نوع پنل، میزان روشنایی صفحه و مواردی از این دست روی برق مصرفی دستگاه تاثیر می گذارد.

نوع استفاده ای که از دستگاه می شود

نوع استفاده از تلویزیون هم مهم است. چه از نظر استفاده بهینه کردن از تلویزیون و چه از نظر نوع استفاده و برنامه ای که با دستگاه پخش می کنید، همگی می توانند روی مصرف برق تلویزیون تاثیر داشته باشند. برای مثال معمولا زمانی که از تلویزیون برای اجرای بازی هایی با گرافیک بالا استفاده می کنید، قطعا مصرف انرژی نیز در آن بیشتر می شود.

معمولی بودن یا هوشمند بودن دستگاه

تلویزیون های امروزی به دو نوع هوشمند و معمولی دسته بندی می شوند. تلویزیون های معمولی قابلیت اتصال به اینترنت را ندارند و از تکنولوژی های متنوع و پیشرفته تلویزیون های هوشمند هم بهره نمی برند. این دستگاه ها به نسبت تلویزیون های هوشمند که قابلیت های مختلفی دارند، برق کمتری مصرف می کنند. بنابراین اگر تلویزیون شما هوشمند است و آن را به وای فای وصل می کنید، باید انتظار داشته باشید که میزان برق مصرف شده نیز بیشتر شود. در نتیجه هر چقدر که شما با یک تلویزیون هوشمند کارهای بیشتری انجام می دهید، به همان اندازه احتمال هزینه های جانبی این دستگاه ها نیز بیشتر است.

مصرف برق تلویزیون 4K

نمایشگرهای تلویزیون را می توان از نظر کیفیت و وضوح پخش تصاویر نیز دسته بندی کرد. کیفیت های 4K جزو انواع پرطرفدار تلویزیون هستند که می توان با آنها از کیفیت بالای پخش تصاویر لذت برد. با این حال داده های موجود نشان می دهد که یک تلویزیون با کیفیت 4K در مقایسه با سایر تلویزیون ها که کیفیت آنها HD یا حتی Full HD است، برق بسیار بیشتری مصرف می کند. به نوعی می توان گفت که مصرف برق تلویزیون 4k در مقایسه با تلویزیون های رده پایین تر تا 30 درصد بیشتر است. البته باز هم چندین فاکتور دیگر مانند اندازه تلویزیون و نوع استفاده از آن می تواند روی میزان انرژی مصرفی دستگاه تاثیر داشته باشد. دلیل افزایش میزان انرژی در این تلویزیون ها، بالا رفتن کیفیت و شفافیت رنگ های صفحه و نمایش رنگ های زنده و واقعی تر است. برای چنین نمایش خیره کننده ای، تلویزیون به انرژی بسیار بیشتری هم نیاز دارد.

راهکارهای بهینه سازی مصرف برق در تلویزیون ها

شما می توانید با انجام برخی کارها میزان برق مصرف شده در تلویزیون را به میزان زیادی کم کنید. در کل در نظر داشته باشید که مصرف برق تلویزیون به نسبت سایر دستگاه های برقی معمولا پایین تر است. اما زمانی که شما تلویزیون را برای مدت زمانی طولانی روشن نگه می دارید، قطعا میزان مصرف برق هم بیشتر می شود. این افزایش میزان مصرف انرژی می تواند از طرفی روی عمر دستگاه هم تاثیر بگذارد و در نتیجه شما زودتر مجبور به تعمیر تلویزیون خود شوید. به این ترتیب می توانید با نکات زیر، میزان مصرف برق در تلویزیون را کاهش دهید:

  • تلویزیون را بر اساس فضایی که از آن استفاده می کنید خریداری کنید. در واقع بسته به نیازی که دارید، سایز مناسب و استاندارد تلویزیون را خریداری کنید.
  • تلویزیون خود را جایی نصب کنید که در معرض گرمای شدید قرار نداشته باشد. قرار دادن تلویزیون در کنار وسایل گرمایشی یا نصب آن در جایی که گرمای ناشی از تابش نور خورشید دمای دستگاه را افزایش می دهد قطعا می تواند موجب بالا رفتن مصرف برق در تلویزیون شود.
  • مطمئن شوید که تلویزیون تهویه کافی داشته باشد. در صورتی که تلویزیون تهویه مناسبی نداشته باشد، دمای آن بالا می رود و تلویزیون برای خنک کردن خود به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.
  • تلویزیون را مرتب و با روش های اصولی تمیز کنید تا گرد و غبار در منافذ آن جمع نشود.
  • به هیچ عنوان تلویزیون را برای مدت زمانی طولانی روشن نگه ندارید و سعی کنید هر چند ساعت یک بار، آن را خاموش کنید تا دستگاه استراحت کند.
  • تنظیمات تلویزیون را روی حالت کم مصرف قرار دهید. با کاهش روشنایی و کنتراست تصویر و کاهش رزولوشن نمایشگر در مواردی که به کیفیت های بالاتر نیاز ندارید، کمک می کند تا میزان مصرف برق تلویزیون کاهش یابد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • سه‌شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403080806011
  • خبرنگار :