مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خبرداد

توزیع رایگان ۹۰۰۰ دُز واکسن آنفلوآنزا در همدان

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: حدود۹۰۰۰ دُز واکسن آنفلوآنزا از اوایل مهرماه ۱۴۰۳ تاکنون در دو مرحله بین مراکز بهداشتی استان توزیع شده که بخشی از آن به گروه‌های هدف تزریق شده است.

یعقوب اندامی  در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ۵۳۰۰  دُز واکسن آنفلوآنزا اویل مهر ماه سال‌جاری توزیع شد که ۳۳۰۰  دُز آن برای مادران باردار و مابقی برای سایر گروه‌های هدف تزریق شد.

وی با بیان اینکه مرحله دوم واکسن آنفلوآنزا به تعداد حدود سه هزار و ۵۰۰ دُز روز گذشته توزیع شد تا جاماندگان بتوانند واکسن مورد نیاز را تزریق کنند، تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا توزیع شده در بین شبکه‌های بهداشت این استان شامل سه نوع ایرانی با برند فلوگارد، فرانسوی و هلندی است.

اندامی با اشاره به اینکه واکسن‌های خارجی تنها برای افراد زیر ۱۸ سال و مادران باردار و واکسن ایرانی برای سایر گروه‌های هدف تجویز و تزریق می‌شود، گفت: هیچ فرقی بین واکسن‌های آنفلوآنزا داخلی و خارجی وجود ندارد، بنابراین تاکید می‌شود گروه‌های در معرض خطر بیماری، به جز مادران باردار و افراد زیر ۱۸ سال اصراری برای تهیه واکسن خارجی نداشته باشند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: پزشکان و کادر فعال در مراکز درمانی نیز از واکسن‌های ایرانی فلوگارد برای ایمن ماندن در برابر آنفلوآنزا استفاده می‌کنند.

اندامی گفت: وضعیت بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزا در این استان نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است که مهمترین علل آن را می‌توان توزیع به هنگام واکسن آنفلوآنزا و استقبال خوب مردم همچنین دیر سرد شدن هوای همدان نسبت به پارسال بیان کرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش وزارت بهداشت از مجموع تست‌های دریافت شده سه درصد مبتلا به آنفلوآنزا، هشت درصد کووید ۱۹ و مابقی سایر ویروس‌ها بوده است، ادامه داد: آمار همدان بسیار نسبت به نرم کشوری کمتر بوده به‌گونه‌ای که مهر ماه امسال در این استان حتی یک مورد ابتلا آنفلوآنزا هم ثبت نشده است.

اندامی اظهار کرد: واکسن آنفلوآنزا به گروه‌های هدف علوم پزشکی رایگان تزریق می‌شود البته علاوه بر این معاونت غذا و داروی استان واکسن‌هایی را در اختیار داروخانه‌ها قرار می‌دهد که افراد غیر از گروه‌های هدف بتوانند واکسن را از بخش خصوصی تهیه کنند.

وی گروه‌های هدف معاونت بهداشتی علوم پزشکی را در گام نخست مادران باردار و کودکان زیر ۱۸ سال، سپس بیماران خاص، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مبتلایان به اچ.آی.وی، افراد پیوند مغز استخوان، دیالیزی‌ها، پزشکان و کادر درمان، جانبازان دارای بیماری خاص، فعالان در دامپزشکی و محیط زیست به علت سرو کار داشتن با پرندگان دانست.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: لیست و اسامی گروه‌های هدف در اختیار خانه‌های بهداشت است و در زمان مورد نیاز آنها فراخوان داده یا تلفنی آنها را برای دریافت و تزریق واکسن به حضور در خانه بهداشت دعوت می‌کنند همچنین گروه‌های هدف می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشت نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

اندامی با تأکید براینکه در بهترین حالت تزریق واکسن آنفلوآنزا ۵۰ تا ۶۰ درصد انسان را در برابر این ویروس ایمن می‌کند بنابراین بهترین راهکار برای پیشگیری از بیماری رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است، گفت: همه افراد به ویژه اشخاص در معرض خطر ابتلا باید شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله زدن ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات، حضور نیافتن در مکانی‌های شلوغ مسقف بدون تهویه، پرهیز از دست دادن و روبوسی را رعایت کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403080805976
  • خبرنگار :