در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد

از تزریق بودجه به مترو و اتوبوس تا نیاز به متمم بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران/ ورود ۹۰۰ اتوبوس داخلی تا پایان سال

اعضای شورای شهر تهران نظرات خود در مورد گزارش خزانه دار شورای شهر تهران در خصوص حساب‌های درآمد و هزینه شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران را بیان کردند.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حساب‌های درآمد و هزینه شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران به بیان نظرات خود پرداختند که احمد صادقی با بیان اینکه گزارش شش ماهه باید در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مطالعه شود؛ اما من به عنوان عضو این کمیسیون، در حال حاضر این گزارش را می‌بینم، گفت: نقاط قوت زیادی در بودجه بود، اما معمولا در شش ماهه اول کمتر محقق شده و در شش ماهه دوم محقق می‌شود و درخواست دارم تا گزارش اول در کمیسیون بررسی شود نه صحن شورای شهر.

سوده نجفی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه در گزارش خزانه دار به بخش درآمدی پرداخته شده و در مورد هزینه کردها صحبتی نشده است، گفت: باید گزارشی در مورد تخصیص بودجه داشته باشیم تا انحرافات بودجه‌ای از مصوبات شورا مشخص شود.

محمدآخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه این گزارش شش ماهه از سوی شهرداری تهران به شورا ارائه شد و آقای کاشانی آن را در صحن قرائت کردند، گفت: در این گزارش به مصوبه شورا در مورد تحقق ۵۰ درصدی درآمدها در شش ماهه اول رسیده‌اند و برخی از موارد درآمدی در شش ماهه دوم محقق می‌شود. همچنین برخی از ردیف‌های عوارضی که صفر بوده هم به دلیل تغییر سرفصل‌هاست که از سوی وزارت کشور تغییر کرده است؛ البته باید گفت که گزارش کنترل پروژه در کمیسیون آماده شده و به زودی در صحن شورای شهر ارائه می‌شود تا مشخص شود که شهرداری تهران به هر پروژه چقدر اعتبار تزریق کرده و نباید به دلیل توجه به پروژه‌های بزرگ، به پروژه‌های کوچک و محلی بی توجهی کرد و باید به موقع انجام شود.

وی با بیان اینکه قرار ما با شهرداری این بود که درآمدهای اختصاصی هر سازمان به شهرداری برگردد و شهرداری باید این مهم را اجرایی کند، ادامه داد: اگر ایرادی دارد برای بودجه سال بعد باید اصلاح شود ولی در حال حاضر باید اجرا کنند و ارقام هم نشان می‌دهد که ما نیاز به متمم بودجه داریم و بهتر است زودتر متمم را بیاورند تا تداخلی با بررسی بودجه نداشته باشد.

تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل شورای شهر نیز با بیان اینکه شهرداری برای خرید اتوبوس و واگن مترو اقدامات خوبی انجام داده،  هرچند که دستمان چیزی نیامده اما باز هم تشکر می‌کنم در ادامه گفت: در بودجه امسال ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای اورهال مترو برای شرکت بهره برداری مترو مصوب شد که بخشی از این مهم را به برات کارت اختصاص دادند و بخشی از بودجه را به شرکت دیگری برای خرید تجهیزات دادند و کمتر از یک سوم بودجه مصوب را برای اورهال اختصاص دادند که باید پاسخ دهند که چرا آنقدر دیر کرد دارند، چرا که باید قراردادهای خرید تجهیزات منعقد می‌شود و یا در مورد شرکت واحد کلا ۱۹۰ میلیارد تومان از بودجه ۷۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی اختصاص داده‌اند و این روند کند است و باید در مورد جابجایی ردیف‌ها در بودجه شهرداری تهران بدون مجوز شورای شهر تهران توضیح دهند.

در ادامه لطف الله فروزنده معاون مالی شهرداری تهران نیز با حضور در صحن شورای شهر تهران با بیان اینکه تقریبا برای اولین بار ۵۰ درصد تحقق بودجه در نیمه اول سال محقق شد، گفت: این نشان دهنده کارآمدی است و افرادی که ما را به ناکارآمدی متهم می‌کنند این اعداد را ببینند و ما رشد عملکردی خوبی نسبت به سال ۱۴۰۲ داشتیم.

وی با بیان اینکه تحقق درآمد عوارض معمولا در نیمه دوم سال محقق می‌شود، اظهار کرد: افقی که ما در مورد بودجه می‌بینیم این است که حتما نیاز به متمم دارد.

معاون شهردار در پاسخ به سوالات اعضا مبنی بر اینکه این درآمدها کجا رفته است؟ گفت: حدود ۳۲ همت هزینه های جاری اعم از حقوق و.. داریم و در حوزه تملک دارایی و بخش هزینه‌ای صرف شده و ما از ظرفیت غیر نقد و تسهیلات استفاده کردیم تا کار دنبال شود به عنوان مثال در قرارداد اتوبوس‌ها ۵۰ درصد پول را با تسهیلات ارزی باید بدهیم و هفته گذشته قراردادی با تولید کنندگان اتوبوس داشتیم و نحوه پرداخت را مشخص کردیم که تا عید نوروز ۹۰۰ اتوبوس بدهند و در مورد تخصیص‌ها باید بگویم که معاونت حمل و نقل شهرداری ۱۰۰ درصد درآمدی خود را گرفته که البته بخش عمده برای اتوبوس است و برای خرید تجهیزات برای مترو ۱۰۰۰ میلیارد تومان هفته پیش مصوبه  تخصیص داشتیم؛ اما قبول داریم که برای اتوبوس بیشتر دادیم که در حال حاضر برای مترو و اتوبوس بودجه تخصیص دادیم.

وی با بیان اینکه افق خوبی در پیش داریم و امید است با کمک شورای شهر هم تحقق بودجه اجرایی شود، افزود: امسال ترمیم حقوق لحاظ شد و هم حقوق شرکتی‌ها را به حقوق وزارت کاری رساندیم و سعی کردیم در حوزه هزینه‌ها از ظرفیت بودجه غیرنقد، برات کارت و... استفاده کنیم.

چمران نیز در واکنش به سخنان فروزنده معاون شهردار تهران گفت: شما به ما می‌گویید بودجه‌ها پرداخت شده اما سازمانها می‌گویند که بودجه ندارند مشکل کجاست؟

فروزنده در پاسخ با بیان اینکه برای دریافت اتوبوس‌ها باید تزریق بودجه بیشتری می‌داشتیم اما الان دیگر به مترو و اتوبوس بیشتر تزریق اعتبار خواهد شد، اظهار کرد: برای خرید قطعات تاکنون ۱۰۰۰ همت دادیم و ۱۰۰۰ همت دیگر پول تزریق می‌شود و ما از نظر بودجه‌ای عقب نیستیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403080805885
  • خبرنگار : 71368