آغاز ساماندهی حاشیه «نهر گرگر» شوشتر

عملیات اجرایی طرح ساماندهی مسیر گردشگری حاشیه نهر گرگر با تلاش شهرداری شوشتر و نظارت پایگاه میراث‌جهانی سازه‌های آبی‌تاریخی این شهرستان آغاز شد.

در فاز اول این طرح تملک و امحای ملک موسوم به قناد با پلاک ثبتی ۲۶۴۸ به همت شهرداری شوشتر انجام شد.

به گزارش ایسنا، در این اقدام علاوه بر بازگشایی ورودی مسیر و آزادسازی محور گردشگری حدفاصل پنج محوطه میراث‌جهانی انجام سبب آزادسازی عرصه این محوطه‌های تاریخی، سبک‌سازی و کاهش بار از روی تونل آبرسان به محوطه ثبت‌جهانی آسیاب‌ها و آبشارهای شوشتر موسوم به سه‌کوره شد.

طبق اعلام اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، این طرح بخشی از محور گردشگری بین محوطه‌های میراث‌جهانی در سازه‌های آبی تاریخی شوشتر است که از سال گذشته به پیشنهاد این پایگاه توسط مشاور ذیصلاح شهرداری با تنفیذ ضوابط عرصه و حرایم سازه‌های آبی‌تاریخی پس از ترتیب سلسله‌ جلساتی با عنوان ساماندهی حاشیه نهر گرگر در شورای فنی پایگاه و اداره‌کل پایگاه‌های ملی و جهانی کشور با هدف ارایه و تشریح دقیق مطالعات اولیه، مشخصات فنی و همچنین تبادل نظر با اعضای شورای تخصصی پایگاه‌ها تشکیل و در نهایت این طرح مصوب و آماده شروع اقدامات اجرایی توسط شهرداری شد.

گَرگَر (با نام‌های دیگر دودانگه یا اردشیرگان یا مَسرُقان) یک شاخه دست‌ساز رودخانه کارون و یکی از میراث جهانی یونسکو در ایران است. این رودخانه در استان خوزستان در شمال شهر شوشتر توسط «بند میزان» جدا شده و در منطقه بند قیر در جنوب شوشتر به شاخه اصلی کارون باز می‌گردد. این رودخانه یک کانال دست‌کَند است که در دوره‌های هخامنشی تا ساسانی حفر شده است.

شاپور یکم ساسانی از اسیران معمار رومی در ساخت یا بازسازی بند قیصر و سایر بخش‌های سیستم آبی شوشتر استفاده کرد. این نقش برجسته شکست والریانوس، امپراتور روم، را به‌تصویر کشیده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403080805534
  • خبرنگار :