سید امید خلیل زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص بیماری هاری افزود: هاری نوعی بیماری مشترک ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن شده و به سمت اعصاب انتهایی در ماهیچهها میرود و شروع به تکثیر میکند؛ این ویروس در انسان و سایر پستانداران خونگرم قابلیت رشد و تکثیر دارد.
وی با اشاره بر اینکه حیوان مبتلا به هاری باید معدومسازی شود، اظهار کرد: پیشگیری از بیماری هاری در کشور ما به عنوان یک اولویت مهم در بین بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است و در صورت ظهور علائم هاری، درمان امکان ندارد و مرگ بیماران قطعی است.
خلیل زاده با تاکید بر اینکه تنها روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون است، افزود: با توجه به اهمیت واکسیناسیون و پیشگیری و مبارزه با این بیماری در حین عملیات واکسیناسیون آموزشهای چهره به چهره در خصوص اهمیت بیماری هاری، راههای انتقال و جلوگیری از ابتلا به این بیماری برای دامداران و صاحبان آنها ارائه توسط کارشناسان ارائه میشود.
وی ادامه داد: به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری همه ساله با توجه به دستورالعمل اجرایی دفتر مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور سگهای صاحبدار توسط اکیپهای مایه کوبی مورد واکسیناسیون قرار میگیرند.
انتهای پیام