روح الله دهقان نژاد، نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه با اشاره به موفقیت پدافند هوایی در دفاع مقتدرانه از حریم هوایی کشور در مقابل اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی، گفت: عملکرد مقتدرانه پدافند هوایی نشان از آمادگی هموارهی دفاعی ایران دارد.
وی اظهار کرد: روز گذشته تعرضی علیه خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط رژیم صهیونسیتی انجام گرفت، جنگ معنای خود را دارد اما برخی واژهها معنای این کلمه را متمایز میکنند و با برجسته سازی برخی ویژگیها مرد و نامرد نمایان میشود.
وی ادامه داد: جا دارد تا این موفقیت را به پدافند هوایی، فرزندان غیور نظامی و پاسداران هوایی که ایستادگی کرده و در برابر این تعرض خودی نشان داده و ما را سربلند کردند تبریک گفته و از آنها تشکر کنیم.
وی افزود: نیروهای دفاعی ایران روز گذشته ثابت کردند که نه در حرف و بلکه در عمل نیز به واسطهی شهدای گلگون کفن این نظام مقدس سالها آماده بودند تا در عرصهی میدان خود را ثابت کنند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه به نظر بنده به این مسائل باید دیدگاه اعتقادی و آخرالزمانی داشته باشیم، عنوان کرد: امیدوارم تمامی این نشانهها زمینهی ظهور امام زمان«عج» باشد.
وی افزود: رژیم صهیونیستی هرکاری هم کند نمیتواند صدمهای به ما بزند و در پایان خودشان بازندهی میدان خواهند شد.
دهقان نژاد اظهار کرد: در خصوص شهدای قدس ارتش جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کرده و به روح چهار فرزند برومند ایرانی که در راه پیکار با صهیونیسم جهانی جان خود را فدای نظام جمهوری اسلامی ایران کردند، درود میفرستیم.
وی تشریح کرد: روز گذشته در حرکت مذبوحانه دشمن، ۱۰ شهید نیز از سوی فراجا تقدیم این نظام شد که یاد و نامشان را برای خود گرامی داشته و همواره ماندگار نگه خواهیم داشت.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: یاد و نام شهدا که جان خود را در صحنههای مختلف دفاع از این نظام فدا کردهاند را گرامی میداریم.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام رسمی، شهادت سید هاشم صفی الدین تایید و مشخص شد، ادامه داد: یاد و خاطرهی این شهید راه قدس که رئیس شورای اجرایی حزب الله بودند را عزیز میشماریم.
وی افزود: هشت آبان روز بسیج دانش آموزی بوده و شهادت محمدحسین فهمیده به عنوان نوجوان ۱۳ ساله که با سن کم عظمت آفرید را همراه تمامی شهدای فهمیدهی آذربایجان گرامی میداریم.
دهقان نژاد با اشاره به روز پدافند غیرعامل، عنوان کرد: نیاز است همواره در زمینه پدافند غیرعامل و تهدیدات ترکیبی آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی بیان کرد: ۱۰ آبان ماه سالروز شهادت اولین شهید محراب، آیت الله قاضی طباطبایی که معروف به خمینی آذربایجان بود، است و حتی قاتل وی نیز اعتراف کرده بود که خمینی دوم را به شهادت رساندم، به شهدای محراب آذربایجان چون شهید آیت الله قاضی طباطبایی، آیت الله مدنی و شهید آیت الله آل هاشم ادای احترام کرده و یادشان را گرامی و عزیز میشماریم.
موافقت با استعفای فریدون بابایی اقدم
اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، با استعفای فریدون بابایی اقدم از عضویت در شورای ششم موافقت کردند.
فریدون بابایی اقدم به دلیل مسائل و حواشی پیش آمده در خصوص موضوع باغ گلستان و قطع اشجار آن و بی نتیجه ماندن پیگیریهایش، استعفای خود را تقدیم شورای اسلامی شهر تبریز کرده بود.
امروز در صحن علنی شورای شهر، استعفای فریدون بابایی اقدم از تداوم عضویت در شورای اسلامی شهر تبریز در سال پایانی شورای ششم توسط اعضای این شورا مورد بررسی قرار گرفته و با آن موافقت شد.
مسائل تربیتی دانش آموزان نیازمند حمایت مضاعف است
حجت الاسلام توحید حسنزاده، نماینده بسیج دانش آموزی آذربایجان شرقی نیز در جلسه شورای شهر تبریز با تاکید بر اینکه مسائل تربیتی دانشآموزان نیازمند حمایت بیشتری است، گفت: بحث تربیت نیز از جمله مسائلی است که نیاز به زیرساختهای خاص دارد، مجموعههای مختلف از اقدامات فرهنگی حمایت میکنند اما کمتر کسی است که از کارهای تربیتی حمایت کند.
حجتالاسلام توحید حسنزاده، در تشریح عملکرد بسیج دانش آموزی استان به مناسبت روز بسیج دانش آموزی ضمن گرامیداشت سالروز شهادت بزرگ مرد ۱۳ ساله شهید حسین فهمیده و روز بسیج دانش آموزی اظهار کرد: بسیج دانش آموزی از سال ۱۳۷۵ با بر عهده گرفتن مأموریتهای فرهنگی کار خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: برگزاری اردوهای راهیاننور و جهادی، مراسمات مناسبتهای ملی و مذهبی، درسهای آمادگی دفاعی، تربیت فرماندهان بسیج دانش آموزی، برگزاری شوراهای علوی و فاطمی، لیگ علمی و فعالیت در حوزهی رسانه و... از جمله اقدامات مجموعه بسیج دانش آموزی استان است.
وی افزود: کارهای فرهنگی به واسطه ماهیت خود برخلاف اقدامات تربیتی زودتر رسانهای میشود، ۴۰۰ مربی در قالب برنامههای تربیتی بسیج دانش آموزی به طور مستمر در امر تربیت دانش آموزان استان فعالیت میکنند.
حسن زاده خاطرنشان کرد: در نتیجه این اقدامات تربیتی مربی با هزینه خود ۲ دانش آموز را در شهرک اندیشه از خودکشی حتمی نجات داده است.
نماینده بسیج دانش آموزی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه حقوق شهروندی، فرهنگ درست در جامعه، هویت فردی و حل معضلات شهری نیازمند کارهای مستمر ترییتی است، عنوان کرد: بحث تربیت باید دغدغه شورای شهر نیز باشد و انتظار چنین معقولهای از شما انتظار نامعقولی نیست.
وی خاطرنشان کرد: ما درخواست میکنیم از اجرای امورات تربیتی بیشتر از اینها حمایت شود، به حوزه خانواده و دانش افزایی والدین بیش از این توجه شود. حمایت از استعدادهای برتر از جمله اقدامات شایستهای است که میتوان از این استعدادهای برتر در زمینه حل مسائل و مدیریت شهری استفاده کرد، شهرداری و شورا بایستی به نخبگان هویت دهند.
روح الله دهقان نژاد، نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه گفت: طی سالهای اخیر فعالیت بسیج دانش آموزی چشمگیر بوده و جای تشکر دارد. جامعه نیز به چنین برنامههایی نیاز داشته و بایستی به آنها پرداخت کرد.
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز هم ضمن تبریک این روز به دانش آموزان گفت: بسیج دانش آموزی را ظرفیتی ارزشمند تربیتی و فرهنگی میدانیم که همواره شاهد برکات ارزشمند فعالیت آنها بودهایم.
تداوم بررسی گزارش حسابرسی سالهای ۹۶ تا ۹۸ شهرداری در شورای اسلامی شهر تبریز
گزارش حسابرسی سالهای ۱۳۹۶، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ شهرداری تبریز در دویست و نوزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفت.
روحالله دهقاننژاد، نائبرییس شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به مسائل حقوقی که وجود داشت، در کمیسیون تحقیق و نظارت واژه حقوقی نیز اضافه شد تا این مسائل نیز بررسی شده و به نتیجه برسد.
وی افزود: شهرداری هم به موضوع ورود کرده اما لازم است که مسائل حقوقی به عنوان یکی از مسائل بزرگ شهرداری تبریز با جدیت دنبال شود و این مسائل نیز قابل حل است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: اصل موضوع این است که هم در تدوین قوانین توسط شورا و هم در میدان اجرا و عقد قراردادها باید جدیت لازم را داشته باشیم تا مسائل دیگری در این حوزه پیش نیاید.
وی در خصوص نحوه اجرای ماده ۱۰۰ قانون شهرداری گفت: مخالف آن قانون هستم اما قانون این است و براساس آن بسیاری از مطبهای پزشکان که هست، نباید وجود داشته باشد.
کثرت پرونده علیه شهرداری باید بررسی شود
روحالله رشیدی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این جلسه گفت: کثرت پرونده علیه شهرداری فارغ از منشأ آن مسئلهای است که باید بررسی شود.
وی ادامه داد: پس از انجام یک طرح بررسی، نتیجه آن به کمیسیون حقوقی ارائه شد که مشخص شد بخشی از مسائل ناشی از عدم اشراف مراجعین به حقوق است و به دلیل عدم شفافیت مسیر، مراجعین از هر طریق وارد میشوند تا اعاده حق کنند.
عضو شورای شهر تبریز خاطرنشان کرد: تعداد پروندههای جاری، سیستم را فرسوده میکند، هرچهقدر مدیریت حقوقی شهرداری تبریز قهار باشد، تعداد نیروهای زیاد نباید درگیر پروندهها باشند چراکه سیستم فرسوده میشود و نیروها به جای درگیری به مسئله اصلی، درگیر مسائل نافرجام میشوند.
رشیدی ادامه داد: شهرداری باید برای پیشگیری از موضوعات، پیشنهاداتی داشته باشد و اگر سیستمها شفاف و مکانیزه بود و بخشی از خدمات و محاسبات با این سیستمها و با حذف مناسبات و سلایق شخصی انجام میگرفت، مردم متوجه حق خود بودند و نسبت به آرا اعتراض نمیکردند.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت حل مسائل شهرداری، سامانه شفافیت و سیستمهای شفاف است، گفت: در سامانه شفافیت عامل انسانی نقش کمتری دارد و مردم، حقوق خود را از این طریق محاسبه میکنند اما همچنان چون در مراجعات به شهرداری، سلیقه شخصی حاکم است یا در مصالحههای بیمبنا که موجب طرح دعوا و دچار تعلل و تغییرات مدیریتی شده، شاهد مشکلات عدیدهای هستیم.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه قرار شده بود ورودی ماده ۷۷ کاهش یابد و محملی برای طرح دعوا نباشد، گفت: در ماده ۱۰۰ که گزارش تخلفات مطرح شده و باید رسیدگی شود، اجتهاد کمیسیونها حاکم بوده و خطا و اشتباه هم محتمل است.
رشیدی اظهار کرد: نیاز به سیستمهای شفاف در این حوزه مطرح است و باید به مسئله آموزشهای شهروندی توجه ویژه شود چراکه تلاش نکردهایم مردم را از حقوق خود آگاه کنیم و پیشنهادهایی در حوزهٔ آموزشهای شهروندی ارائه شده است.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: حسابرس در سال ۱۳۹۸ مسائل را بررسی کرده و شاهدیم نزدیک ۱۰ هزار پرونده در شهرداری تشکیل شده که در تعدادی محکوم و در تعدادی برنده شده است.
وی اظهار کرد: باید دید که چه باید کرد تا ورودی این تعداد پرونده و آمار محکومیت شهرداری تبریز کاهش یابد.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه موارد مطرح در حسابرسی قابل توضیح است، گفت: در بستر پنج سال گذشته هر کدام از موارد دچار تغییرات شده و رسیدگی شده و اگر وضعیت این موارد را دنبال کنیم، باید وضعیت سال جاری را بررسی نماییم تا ببینیم تکتک پروندهها در سال ۱۴۰۳ دچار چه وضعیتی شده است.
باغبان تأکید کرد: ضمن اینکه موارد حسابرسی را میشنویم، چون آخرین وضعیت را نمیدانیم، نمیتوانیم در سالهای گذشته توقف کنیم و باید کاری کنیم تا ورود پرونده کاهش یابد و باید راهکار مناسب ارائه شود تا مشکلات در آینده حل شود.
روحالله دهقاننژاد در ادامه گفت: این مسائل را در گلوگاهها و در کمیسیونها میتوان حل کرد و به همت همکاران حقوقی و مدیران شهرداری باید حل شوند تا شهرداری درگیر بار مالی نشده و این مسائل کاهش یابد.
اسماعیل چمنی در ادامه اظهار کرد: حسابرسیها راه پیشگیری شهرداری است که اتفاقات این حوزهها را باید بررسی کرد.
وی با تأکید بر اینکه اعضای شورا باید در حوزه آموزش شهروندان درخصوص حقوق شهروندی در حوزه شهرداری باید مؤثر باشند، گفت: در برنامه شهریمیز باید حقوق شهروندی را آموزش دهیم که وظیفه صداوسیما و شهرداری است.
عضو شورای شهر تبریز اظهار کرد: در کمیسیون ماده ۱۰۰، سه نماینده حضور دارد که نماینده دادگستری از بعد حقوقی و نماینده وزارت کشور از بعد حاکمیتی موضوع را بررسی میکنند اما اعضای شورا باید از حق شهروندان دفاع کنند که کمتر اتفاق میافتد و اگر به این مسئله دقت و توجّه شود، مسائل موجود حل میشود.
چمنی گفت: باید سعی شود شهرداری مقابل شهروندان قرار نگیرد چراکه طرح دعوا موجب نارضایتی و نتیجه آن، مراجعه ۱۰ هزار نفر به بازرسی میشود.
وی تأکید کرد: باید شرایطی حاکم شود که شهروندان به حقوق خود برسند و انرژی شهرداری در این حوزه تلف نشود.
انتهای پیام