نخستین ربات پوشیدنی که خودش را بر تن افراد معلول می‌کند!

دانشمندان یک ربات پوشیدنی ساخته‌اند که راه می‌رود و خود را روی افراد معلول قرار می‌دهد. این ربات از روش اتصال از جلو استفاده می‌کند و به افراد این امکان را می‌دهد که بلافاصله بدون نیاز به پیاده شدن از صندلی چرخ‌دار، ربات را بپوشند.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی(KAIST) یک ربات پوشیدنی برای افراد معلول معرفی کرده‌اند.

به نقل از آی‌ای، این ربات نوآورانه می‌تواند به سمت کاربر راه برود و به آنها اجازه دهد بدون نیاز به کمک دیگران، بلافاصله آن را از روی صندلی چرخ‌دار خود بپوشد.

موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی نسخه جدید این ربات پوشیدنی موسوم به «واک‌آن سوت اف۱(WalkON Suit F1) را برای افراد مبتلا به فلج کامل(پاراپلژی) معرفی کرده است.

این یک ربات پوشیدنی است که برای افراد مبتلا به فلج کامل طراحی شده است و این تیم تحقیقاتی از سال ۲۰۱۵ بر روی آن کار می‌کند.

ربات پوشیدنی

این ربات برای کمک به افراد مبتلا به آسیب‌های درجه یک ستون فقرات(فلج کامل) که نشان‌دهنده شدیدترین سطح پاراپلژی است، طراحی شده است.

هدف از توسعه آن با دیگر ربات‌های توانبخشی و قدرت‌بخشی عضلانی که در حال حاضر عرضه و استفاده می‌شوند، متفاوت است.

موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی نمونه اولیه این ربات موسوم به WalkON Suit 1 را در سال ۲۰۱۶ معرفی کرد و نسخه WalkON Suit 4 را نیز در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد و سرعت راه رفتن آن را به ۳.۲ کیلومتر در ساعت افزایش داد که با سرعت عادی راه رفتن افراد بدون معلولیت مطابقت داشت.

علاوه بر این، توانایی عبور از موانعی مانند معابر باریک، درب‌ها و پله‌هایی که روزانه با آنها مواجه می‌شود را داشت، اما با این حال، همان مشکل اساسی را که همه ربات‌های پوشیدنی با آن مواجه هستند، داشت و آن اینکه این ربات نیز برای پوشیده شدن به کمک دیگران نیاز داشت.

کاربر پس از پوشیدن آن ربات می‌توانست به طور مستقل راه برود. با این حال، به کسی نیاز داشت که در ابتدا به او کمک کند تا آن را بپوشد.

رباتی که خودش راه می‌رود و بر تن کاربر می‌نشیند

اکنون نسخه تازه منتشر شده این ربات موسوم به WalkON Suit F1 یک راه حل فنی برای این مشکل اساسی ارائه داده است.

این ربات به جای استفاده از روش پوشیده شدن از پشت، از روش اتصال از جلو استفاده می‌کند و به افراد این امکان را می‌دهد تا بلافاصله بدون نیاز به پیاده شدن از صندلی چرخ‌دار، ربات را بپوشند. این بدان معنی است که افراد معلول حالا می‌توانند بدون کمک دیگران تغییر وضعیت دهند.

علاوه بر این، این ربات قبل از پوشیده شدن می‌تواند مانند یک ربات انسان‌نما به طور مستقل راه برود و به کاربر نزدیک شود.

همچنین عملکردی را اجرا می‌کند که به طور فعال مرکز وزن خود را در برابر کشش جاذبه کنترل می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تعادل خود را بدون افتادن، حتی اگر کسی این ربات را هول دهد، حفظ کند.

پروفسور هیونجون پارک(Hyunjoon Park) از دپارتمان طراحی صنعتی موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی ظاهر بیرونی WalkON Suit F1 را طراحی کرده است که ترکیبی از عناصر یک ربات انسان‌نما و یک ربات پوشیدنی است.

عملکرد این ربات پوشیدنی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. عملکرد کنترل تعادل برای امکان استفاده آزادانه از هر دو دست در حالت ایستاده و امکان برداشتن چندین قدم بدون عصا بهبود یافته است.

پیشرفت‌های فناورانه

پیشرفت فناوری در سطح اجزای این ربات نیز قابل توجه است.

با همکاری شرکت انجل روبوتیکس(Angel Robotics)، تمامی اجزای ضروری این ربات شامل موتور، پیشران و مدار اصلی آن به صورت بومی طراحی و تولید شده است.

ظرفیت خروجی ماژول‌های موتور و کاهنده تقریباً دو برابر (بر اساس نسبت توان به وزن) در مقایسه با فناوری موجود تیم تحقیقاتی بهبود یافته است.

علاوه بر این، عملکرد کنترل رانش موتور در مقایسه با بهترین فناوری موجود خارجی، حدود سه برابر بهبود یافته است.

همچنین فناوری نرم افزاری تعبیه شده برای پیشران‌های موتور به طور قابل توجهی بهبود یافته است و اجرای پایدار الگوریتم‌های کنترل حرکت پیشرفته را بدون نیاز به کنترل کننده‌های سطح بالاتر که پرهزینه هستند، ممکن می‌سازد.

ضمن اینکه یک سامانه تشخیص بصری برای تشخیص موانع و یک بُرد هوش مصنوعی برای کاربردهای شبکه عصبی نیز در آن تعبیه شده است.

پروفسور پارک توضیح داد: ربات WalkON Suit نقطه اوج فناوری ربات‌های پوشیدنی برای معلولان است و قطعات متعدد، فناوری‌های کنترلی و ماژول‌های مشتق شده از WalkON Suit استاندارد جدیدی را برای کل صنعت ربات‌های پوشیدنی تعریف می‌کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403080503051
  • خبرنگار : 71589

برچسب‌ها