رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل:

پیشرفت نیازمند نوآوری است

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: پیشرفت در هر موضوعی به نوآوری نیازمند است و جهاد دانشگاهی اردبیل با اجرای برنامه‌های فاخر در این زمینه اهتمام ویژه دارد.

حسام رسولی، امروز سوم آبان در آیین اختتامیه و تجلیل از آثار برتر رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل که به همت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل و مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان در مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت در هر موضوعی به نوآوری نیازمند است و جهاددانشگاهی اردبیل با همکاری سازمان های مختلف بخصوص اداره کل امور اجتماعی استانداری درباره این رویداد اجتماعی ماه‌ها برنامه‌ریزی و اهتمام داشته و تلاش کرده است تا در حوزه نوآوری‌های اجتماعی پیشرو و پیشتاز باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: کشور باید به قله‌های پیشرفت نایل شود که این پیشرفت باید همه جانبه باشد؛ زیرا اگر در علم، فناوری و صنعت پیش برویم اما در سایر حوزه‌ها پیشرفتی حاصل نشود، آن پیشرفت دردسرساز خواهد شد و از همین رو پیشرفت و تعالی اجتماعی در همه حوزه‌ها اهمیت دارد.

رسولی با تاکید بر اینکه مسئولیت اجتماعی شاه کلید پیشرفت است، افزود: اگر در هر جامعه‌ای این مسئولیت به شکلی قوی ظهور و بروز داشته باشد، بسیاری از مسایل اجتماعی برطرف خواهد شد و جامعه‌ای که بتواند سرمایه اجتماعی قدرتمندی شکل دهد، می‌تواند به قله‌های پیشرفت نایل شود.

وی بیان کرد: هر جامعه‌ای به نوآوری نیاز دارد که این نوآوری شامل اختراع، اکتشاف و ابتکار است و در قالب آنها می‌تواند شکل بگیرد و منشا هر یک از آنها حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی است و از همین رو هدف آنها هم باید اجتماعی و فرهنگی باشد، وگرنه عدم تعادل در جامعه به وجود می‌آورد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اضافه کرد: در جوامع مدرن این تعادل در قالب ارتقای سطح زندگی و در جوامع اسلامی نایل شدن به حیات طیبه است که به معنای پاکی از نظر ظاهری و باطنی است و ضرورت دارد تا همه عوامل سازنده اجتماعی از جمله رفاه، امنیت و آرامش در آن دیده شود تا انسان‌ها به رضایت حق و فلسفه عبودیت برسند و امید است همه ما در این راستا بتوانیم به مسئولیت خود عمل کنیم.

استفاده از نظرات نوآورانه نخبگان در شاخص‌های رفاه و شادی جامعه

معاون تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: استان اردبیل دارای یکی از بهترین کنشگری‌های اجتماعی و مداخلات اجتماع‌محور بوده که توانسته است از برخی مشکل‌ها بکاهد.

محسن ولیئی با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد در اثر نوآوری شکل می‌گیرد، یادآور شد: اگرچه پیش‌تر میزان پیشرفت جوامع با میزان سرانه تولید ناخالص داخلی ارزیابی می‌شد؛ اما با مشاهده آسیب‌های زیست محیطی و شکاف طبقاتی ناشی از پیشرفت اقتصادی، رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی به عنوان شاخص در نظر گرفته می‌شود.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور بیان کرد: بر این اساس حتی اگر در حوزه اقتصاد شاهد پیشرفتی باشیم اما در یکی از شاخص‌های رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی دچار عقب‌ماندگی شویم، به پیشرفت نرسیدیم و از همین رو باید تلاش کنیم با بهره‌گیری از نظرها و دیدگاه‌های نخبگان به استانداردها نزدیکتر شویم.

وی تاکید کرد: باید تلاش همه حاکمان، دولتمردان، مسئولان و مدیران جوامع محلی در راستای ارتقای شاخص‌های رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی باشد؛ چرا که در کشور برخی مسایل مانند طلاق، اعتیاد، فقر و خودکشی در کنار آسیب‌های نوپدیدی همچون زنان سرپرست خانوار نسبت به ۱۰ سال پیش قابل قبول نیست و تنها راه حل آنها نوآوری اجتماعی است.

ولیئی توضیح داد: سرعت رشد ایده‌های خوب چنان است که می‌تواند جامعه‌ای را نجات بخشند، همچنان که بسیاری از آنها هم‌اکنون در کشور در حال انجام است و از جمله می‌توان به پلتفرم کارزار اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد روی خوب و روی بد دارد، گفت: اگر فعالان اقتصادی و اجتماعی باهم هماهنگ نشوند، همانند این روزها شاهد روی بد اقتصاد خواهیم بود که مانند بادکنکی در یک‌جا رشد می‌کند و در جایی دیگر موجب به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی می‌شود که امید می‌رود به واسطه تلاش فعالان اجتماعی آسیب‌ها به حداقل برسد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: بسیاری از نیروهای اجتماعی به صورت داوطلبانه آماده فعالیت هستند که از جمله می‌توان به اعلام آمادگی نزدیک به پنج میلیون نفر در سطح کشور اشاره کرد که سه میلیون نفر آنها تنها در جمعیت هلال احمر هستند و باید به جای ساختارسازی از همین نیروهای داوطلب، تشکل‌های مردمی، نیروهای جهادی و بنیادهای نیکوکاری برای ظرفیت‌سازی در راستای حل مشکل‌های مردم استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: تفاوت ایده و اختراع در این است که ایده به صورت جرقه‌ای در ذهن شخص ایجاد می‌شود اما اختراع ساخت و اجرا کردن آن ایده در مرحله عمل است و الان با ایده‌هایی سر و کار داریم که ممکن است در حال حال حاضر ابتدایی به نظر برسند اما می‌توانند شکوفا شوند و هر یک به مثابه درختی پربار جامعه را تحت تاثیر قرار دهند.

ولیئی با اشاره به اینکه در این رویداد با ایده‌های نوآورانه سر و کار داریم، اضافه کرد: ایده‌های ارسالی به دبیرخانه رویداد از آنجایی که با کمک دفتر امور اجتماعی استانداری و جهاد دانشگاهی اردبیل بررسی شدند، نشان می‌دهد که در مسیر درستی داوری شده‌اند که امید می‌رود ایده‌ها به مرحله عملیاتی شدن برسند.

وی با اشاره به برگزاری رویداد جایزه نوآوری اجتماعی در تهران اظهار کرد: سه هزار ایده نورآورانه در سطح کشور داشتیم که یک هزار ایده قابل ارزیابی و از میان آنها ۴۰۰ ایده شایسته تقدیر تشخیص داده شد که به طور میانگین از هر استان نزدیک به ۱۰ ایده قابل توجه بوده و تلاش شده است با برگزاری آیین‌هایی از آنها تجلیل شود.

حمایت از طرح ها و ایده های نوآور و خلاق

همچنین کاظم دبیر، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل در این مراسم گفت: مسائل اجتماعی بنا بر پیچیدگی جوامع و امورات دشوارتر و رسیدگی به این امورات نیز وسیع‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند و تنوع و تکثر و اقلیم و سایر عوامل نیز دخیل بر این مسائل اجتماعی هستند.

وی افزود: رویداد نوآوری اجتماعی، اولین رویداد با هدف مشارکت اجتماعی بوده و امید است نقطه آغاز رویدادها و طرح های دیگر در خصوص حمایت از ایده‌ها و طرح‌های فرهنگی و اجتماعی باشد و در عمل به سرانجام برسد.

دبیر یادآور شد: مشتری تمامی ۵۴ ایده منتخب این رویداد هستیم و تک به تک این ایده‌ها را در دستگاه‌های اجرایی در مدت زمان کوتاه از هفته آینده با همکاری معاونت امور اجتماعی استانداری و همکاران پیگیری خواهیم کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل، تاکید کرد: امروزه بسیاری از مردم نسبت به مسائل اجتماعی جامعه و شهر بی‌تفاوت شده‌اند که امیدوارم با برگزاری این رویدادها و استفاده مطلوب از این ایده‌ها و طرح‌ها این معضل حل شود.

در ابتدای این برنامه، رضوان باقلاچی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اردبیل نیز اظهار کرد: از میان ۱۰۰ اثر ارسالی ۵۴ ایده از سوی دبیرخانه رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل پذیرفته شده بود که پس از ارزیابی هیات داوران در نهایت پنج ایده به عنوان اثرهای برتر و شایسته تقدیر انتخاب شد.

در پایان این مراسم، سعید جعفری، فاطمه جعفری، نازیلا نژاددادگر، ثریا حمیدی و فاطمه علیزاده به واسطه ارایه ایده‌های خلاقانه و نوآور با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403080302295
  • خبرنگار :