یارانه کود آمونیوم فسفات چقدر است و به چه محصولاتی تعلق می‌گیرد؟

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به تاثیر کودهای فسفاته در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی میزان یارانه و محصولاتی که کود آمونیوم فسفات به آن تعلق می گیرد را تشریح کرد.

مجید محمدی سرپرست خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره مصرف کودهای فسفاته در سطح مزارع استان گلستان اظهار گفت: برداشت عناصر غذایی خاک در فرآیند تولید محصولات کشاورزی از یک سو و کاهش مصرف کود فسفاته از سوی دیگر موجب تخلیه بنیه عناصر غذایی خاک شده است.

وی با بیان این که بر اساس داده‌ها از طرح پایش مؤسسه تحقیقات آب و خاک کشور حدود۷۰ درصد از خاک‌های استان دچار کمبود فسفر هستند، گفت: این امر به شدت تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را با مخاطره روبرو می‌سازد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با عنایت به نقش و تأثیر بی‌بدیل کودهای فسفاته در کیفیت و کمیت محصول و ارتقای سطح جامعه بیان کرد: طی سال‌های گذشته کم مصرفی در کودهای فسفاته به یکی از دغدغه‌های مهم کارشناسان ومدیران بخش کشاورزی تبدیل شده است ولی در سال گذشته و طی دهه‌های قبل بخش قابل توجهی از این نهاده استراتژیک از محل واردات و تولیدات داخلی تأمین شده است.

وی افزود: امسال باید، مطابق ابلاغ وزارت متبوع ۳ میلیون تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه در کشور تأمین شود که۴۰۰ هزارتن از برنامه تعیین شده، مربوط به کودهای فسفاته شامل کودهای سوپر فسفات تریپلTSP، سوپر فسفات سادهSSP و فسفات دی آمونیوم DAP است که سهم استان گلستان در این بخش به میزان ۲۶ هزار و ۳۲ تن یعنی حدود۷ درصد است.

وی تصریح کرد: امسال علی رغم افزایش کودهای فسفاته، کشاورز تنها ۴۰ درصد قیمت تمام شده را پرداخت می‌کند و ۶۰ درصد در قالب یارانه و حمایت از دولت پرداخت می‌شود.

محمدی با بیان این که در اوایل مرداد ماه سال جاری طی برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی موظف شد مقدار۲۰۰ هزار تن کود دی آمونیوم فسفات را از منابع داخلی و خارجی تأمین کند که در زمان کشت پائیزه و محبوبیت ویژه این نهاده بین کشاورزان گلستانی سهم تخصیصی به این استان مقدار ۳ هزار تن است.

وی همچنین به اهمیت مصرف این کود اشاره کرد: کود DAP، یک کود محلول در آب است که هم ازت و هم فسفر را به خاک می‌افزاید، این کود می‌تواند به خصوص برای خاک‌های قلیایی استان مفید باشد زیرا فسفر موجود در آن می‌تواند به کاهش pH خاک کمک کند و به این ترتیب دسترسی گیاهان به فسفر و سایر مواد مغذی را افزایش دهد. به کارگیری دی آمونیوم فسفات در خاک‌های قلیایی باید با دقت و بر اساس توصیه‌های کشاورزی و تست خاک صورت گیرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: با شروع کشت پائیزه، توزیع کودهای فسفاته برای زراعت محصولات آبی به ترتیب ( نیتروژن، فسفر و پتاس) به نسبت۲: ۲: ۲ و برای زراعت دیم به نسبت به ۱: ۱: ۲ در سامانه بارگذاری شده است که به ازای هر کیسه سوپر فسفات تریپل، سه کیسه کود سوپر فسفات ساده توزیع می‌شود.

محمدی تأکید کرد: کودهای سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده صرفاً به محصولات اساسی از قبیل گندم، جو، کلزا و چغندر قند تخصیص داده می‌شود ولی کود دی آمونیوم فسفات برای طیف وسیعی از انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی، گلخانه و صیفی جات در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد وامید است بتوانیم با اقدامات ترویجی و آموزشی در یک برنامه میان مدت، مصرف کودهای فسفاته را به مقادیر استاندارد برسانیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403080301932
  • خبرنگار : 50604