دکتر محمدرضا سمرقندی چهارشنبه دوم آبانماه در مراسم روز جهانی بهداشت محیط، اظهارکرد: روز ۵ مهرماه (۲۶ سپتامبر) بهعنوان «روز جهانی بهداشت محیط» باهدف افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت سلامت محیطزیست و تأثیر آن بر سلامت جامعه، تغییرات آبوهوا و اقلیم معرفی شده است؛ این روز در سال ۲۰۱۱ به دلیل ارتباط تنگاتنگ بین بهداشت محیط، سلامت عمومی و تغذیه به رسمیت شناخته شد.
مدیرگروه بهداشت و محیط دانشکده بهداشت با بیان اینکه از هر ۱۰ نفر، یک نفر در معرض آلودگی هوا قرار دارد و بهطور میانگین هر ۱۳ دقیقه یک نفر به دلیل آلودگی هوا و بیماریهای مربوط به آن جان خود را از دست میدهد.
وی به کمبود زیرساختهای بهداشتی اشاره کرد و گفت: بیش از ۳.۶ میلیارد نفر در جهان فاقد دسترسی به سرویسهای بهداشتی هستند که این امر سلامت عمومی و اکوسیستمها را به خطر میاندازد.
سمرقندی همچنین از مخاطرات ناشی از پسماندهای پزشکی و مصرف گسترده سیگار سخن گفت و افزود: رهاسازی پسماندهای پزشکی میتواند بهشدت خطر شیوع بیماریهای عفونی را افزایش دهد و مصرف شش تریلیون نخ سیگار در سال، تأثیر قابلتوجهی بر افزایش بیماریهای مرتبط با سلامت انسان دارد.
وی افزود: سالانه بیش از ۸۲۹ هزار نفر در جهان بر اثر بیماریهای اسهالی جان خود را از دست میدهند که بخش یادی از آن ناشی از آب آلوده است.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت روز جهانی بهداشت محیط، بر لزوم تدوین سیاستهای جامع برای کاهش آسیبهای زیستمحیطی و بهبود سلامت عمومی تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به بهداشت محیط در سطح جهانی شد.
انتهای دپیام