به گزارش ایسنا، در این نمایشگاه که صبح چهارشنبه، دوم آبانماه در موزه ملی ایران افتتاح شد، ۶۹ قلم شیء فرهنگی و تاریخی حفاظت و مرمتشده متعلق به دو بخش دولتی و خصوصی به نمایش گذاشته شد. این آثار شامل سفالینهها و گِلمُهر، ابزار فلزی، سکهها، کتاب و اسناد خطی، تابلوهای نقاشی، شیشه و منسوجات متعلق به دورههای مختلف تاریخی از هزاره اول پیش از میلاد تا دوره معاصر است.
محمدرضا زاهدی، رئیس اداره اموال اداره کل موزهها در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: این اشیاء از ۲۳ استان کشور جمعآوری شده و محلی برای آشنایی با همکاری درباره حفاظت و مرمت آثار است. به واقع، ما شاهد تلاش همکاران در حوزه مرمت هستیم. این نمایشگاه گزیده و بخش کوچک از کاری است که مرمتگران در استانها انجام میدهند و برای نخستینبار به نمایش گذاشته شده است.
او اضافه کرد: انگیزه برپایی این نمایشگاه که تا ۱۴ آبانماه ادامه دارد، بازتاب اقدامات حفاظتی انجامشده برای بالا بردن سطح آگاهی و شناخت عمومی نسبت به اهمیت حفاظت و نگهداری از اموال فرهنگی و تاریخی موجود در موزههای کشور است.
هادی میرزای، مدیرکل موزهها در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در افتتاحیه این نمایشگاه با این تاکید که حفظ سلامت و بقای آثار تاریخی و فرهنگی از مهمترین وظایف متصدیان و دستاندرکاران موزههاست، یادآور شد: حفاظت در واقع تمام کوششهایی است که برای درک بهتر میراث فرهنگی، آگاهی از تاریخ و معنای آن، معاینه و بررسی، مستندسازی، درمان، مواظبت، ماقبت پیشگیرانه و تضمین ایمنی اثر، معرفی، مرمت و بهسازی اثر به کار میرود.
او ادامه داد: اداره حفاظت از اموال منقول فرهنگی و تاریخی اداره کل موزهها با توجه به نقش حفاظت و مرمت اشیاء موزهای در توسعه پایدار و مدیریت فرهنگی جامعه و ترویج اقدامات اصولی و رعایت روشهای علمی در مرمت آثار، موضوع حفاظت و مرمت اشیاء موزهای ضرورتی برای توسعه پایدار را مطرح و برای پردازش آن، آشنایی با مرمت، ارایه گزارشهای تخصصی و برگزاری نمایشگاههای ویژه را برنامهریزی کرده است. در همین راستا نخستین نمایشگاه «گزیده اقدامات حفاظت و مرمت اشیاء موزهای سراسر کشور» با هدف بازتاب اقدامات حفاظتی انجام شده و ارتقاء سطح آگاهی و شناخت عمومی نسبت به اهمیت موضوع حفاظت و نگهداری از اموال منقول فرهنگی ئو تاریخی موجود در موزه های کشور در آبانماه امسال با ارائه ۶۹ اثر مرمت شده از ۲۳ استان و چهار موزه و مجموعه ستادی در محل نمایشگاههای موقت موزه ملی ایران برگزار شده است.
میرزایی گفت: در سال گذشته این اداره در راستای انجام وظایف ستادی مرمتگران و پیمانکاران این حوزه بالع بر ۳۵۰۰ شیء را مرمت کرده است. گرچه تعداد آثار مرمتشده در کشور بیش از این تعداد است ولی برای تهیه و اعلام آمار رسمی براساس شاخص اختصاصی عملکرد، ثبت آنها در سامانه جام و ارائه گزارشهای تخصصی ضروری است تا براساس راستیآزمایی و بررسی دادههای کیفیت اقدامات حفاظت و مرمت صورت گرفته تایید و نتایج آنها در آمار رسمی، ثبت شود. همچنین امیدواریم امسال تعداد آثار مرمتشده به پنج هزار اثر برسد.
مدیرکل موزهها با قدردانی از مدیرکل موزه ملی ایران و پژوهشگاه میراث فرهنگی برای همراهی در برگزاری این نمایشگاه که زمان آن چندین بار به دلایل مختلف به تعویق افتاده بود، بیان کرد: امید است این نمایشگاه دامنه مشارکتی بین تمامی موزههای کشور را فراهم کند.
نمایشگاه «گزیده اقدامات حفاظت و مرمت اشیاء موزهای سراسرکشور» را در سالن نمایشهای موقت موزه دوره اسلامی موزه ملی ایران میتوان دید. افزون بر نمایش آثاری از جنس پارچه، چوب، فلز و کاغذ مرمتشده، روش مرمت آنها نیز توضیح داده شده است.
بازدید از نمایشگاه «گزیده اقدامات حفاظت و مرمت اشیاء موزهای سراسرکشور» از ۹ صبح تا ۱۷ امکانپذیر است. موزه ملی ایران در خیابان سیتیر واقع شده است.
انتهای پیام