دکتر حسن علمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در این استان ۳۰۰۰ تن در سال پشم تولید می شود، اظهار کرد: پشم های تولیدی در این استان از کیفیت بالایی برخوردار نیست. پشم های مورد نیاز برای تولید فرش دستباف، پشم های سفید هستند این در حالی است که بیشتر پشم های تولیدی در استان از نوع رنگی است.
وی افزود: حدود ۱۵ درصد از پشم های تولیدی در این استان، از نوع سفید است.
علمی ادامه داد: از سوی دیگر طول میکرون پشم های تولیدی در این استان بیشتر و بالای ۳۰ میکرون است و در آن ژارو (خر مو) وجود دارد که خاصیت نخ را خراب می کند. بنابراین باید دنبال بازارهای جدید برای پشم های رنگی این استان بود.
وی بیان کرد: در پشم های تولیدی این استان ماده ای به نام لانونین وجود دارد که می توان در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کرد. از سوی دیگر از این ماده می توان در تولید چسب مورد نیاز در صنعت مهمات سازی استفاده کرد.
این مقام مسئول تاکید کرد: از این ماده می توان در تولید کودهای آلی بیولوژیک، لباس های آتش نشانی و همچنین کف پوش های خودرو استفاده کرد.
وی در ارتباط با پشم های سفید نیز بیان کرد: در پشم های سفید یک سری حباب چه هایی وجود دارد که خاصیت رنگ پذیری دارند و به همین دلیل است که فرش های دستباف ایران هر چه بیشتر پا بخورد، خوش رنگ تر می شود و جلوه بیشتری پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام