محمدعلی فرجی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نقالی یکی از میراثهای هویتی، فرهنگی و هنری کشور است و استمرار این جشنوارهها بر غنای این هنر در سطح کشور و منطقه خواهد افزود.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره اعتلای ارزشهای دینی و کشف استعدادهای منطقه و کشور در زمینه هنر نقالی و روایتگری است که ۱۲ آبان ماه در محوطه باستانی سیلک آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان تاکید کرد: کاشان هر سال میزبان رویدادهای فرهنگی هنری در سطح ملی و بینالمللی بوده و این جشنواره نیز حاصل تعامل و همکاری مشترک بخشهای دولتی و خصوصی است که بخش دولتی نقش تسهیلگری و حمایتی دارد.
فرجی گفت: به اعتبار اسناد موجود در کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کاشان پیشینه تاریخی بلندی در هنر نقالی و روایتگری است و بویژه در قرنهای ششم و هفتم در کاشان رواج داشته است.
دبیر جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک گفت: کاشان این ظرفیت را دارد که بهعنوان شهر ملی نقالی معرفی شود، زیرا چنین برنامههایی به پشتوانههای علمی و اجرایی نیاز دارد که ظرفیتهای آن در کاشان موجود است.
مسعود نوریفرد اظهار کرد: اولین دوره جشنواره سال گذشته با ۷۰ اثر برگزار شد و امسال آثار رسیده از نظر کیفی و کمی افزایش پیدا کرده است و امیدواریم با حضور هنرمندان نقالی و روایتگری شاهد رونق بیش از پیش جشنواره باشیم.
وی بیان کرد: جشنواره نقالی سیلک، تخصصیترین رویداد در مورد این هنر در سطح کشور است و باید در سطح کشور گسترش پیدا کند و آموزش این هنر باید جدی گرفته شود.
نوریفرد گفت: ایران برای ترویج هنر نقالی و روایتگری به سازمان یونسکو تعهد داده است و در حال حاضر فقط کاشان این موضوع را به تنهایی به دوش کشیده و در حال آموزش نقالی و روایتگری است.
به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از پوستر دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، فرماندار کاشان و جمعی از مسئولان اجرایی و اصحاب فرهنگ و هنر در نگارخانه گنجینه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان برگزار شد.
انتهای پیام