/گزارش/

مرور ورزش در استان قزوین از نگاه خبرنگاران ورزشی

در این گزارش به مناسبت هفته تربیت‌بدنی، به سراغ برخی خبرنگاران ورزشی‌نویس استان قزوین رفته‌ایم تا از زبان این خبرنگاران، از وضعیت هیئت‌های ورزشی استان، عملکرد مدیران این حوزه و همچنین شاخص‌ترین چهره‌های ورزشی سال بنویسیم.

به گزارش ایسنا، ورزش استان قزوین در سال جاری مانند سال‌های پیش از آن پر از رخدادهای مختلف و خبرهای شیرین بود. از تلاش شمس‌آذر قزوین و درخشش کراپ الوند گرفته تا افتخارآفرینی فرزندان مینودر دربازی‌های آسیایی، المپیک و پاراالمپیک که کام قزوینی‌ها را شیرین کرد.

قزوین استانی سرآمد در ورزش کشور است و هرسال این استان با صدها خبر و رخداد ورزشی متعدد به پایان می‌رسد. رویدادها و خبرهای ورزشی و قهرمان‌پروری‌ قزوینی‌ها طی یک سال گذشته آن‌قدر زیاد است که اگر بخواهیم حق مطلب را ادا کنیم باید ساعت‌ها در صفحات متعدد درباره آن بنویسیم. البته ناگفته نماند که این استان نیز به طور مشخص در حوزه ورزش در ساختار و امکانات برخی هیئت‌های دارای ضعف‌هایی است اما به‌صورت کلی درخشش ورزشکاران قزوینی سبب شده تا پرچم ورزش استان بالا باشد.

قزوین بالغ‌بر ۵۲ هیئت ورزشی دارد که تعداد انگشت‌شماری از این هیئت‌ها توانسته‌اند عملکرد خوبی داشته باشند و متأسفانه بیش از نیمی از آن‌ها خارج از گود هستند درحالی‌که کارشناسان ورزشی بر این باورند که نحوه مدیریت هیئت‌های ورزشی تأثیر شگرفی در قهرمان‌پروری دارد.

شاخص‌های ارتقاء در ورزش قهرمانی شامل کسب مقام کشوری، داشتن عضو در تیم ملی و حضور ورزشکاران در سطح عالی ورزش است که رسیدن به این جایگاه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدون بوده و هیئت‌های ورزشی باید روند شناسایی استعدادها و پرورش آن‌ها را بر اساس برنامه‌ای منظم پیگیری کنند.

هدف‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت از سوی هیئت‌های ورزشی برای برخورداری از این شاخص‌ها باید تعریف شود که در این راستا استفاده از خرد جمعی و تجربه قدیمی‌های ورزش می‌تواند به میزان زیادی از تکرار اشتباه‌های گذشته کاسته و روند پیشرفت آن‌ها را سرعت بخشد.

خبرگزاری ایسنا به مناسبت هفته تربیت‌بدنی، به سراغ خبرنگاران ورزشی‌نویس استان قزوین رفته تا از زبان این خبرنگاران ورزشی، درباره وضعیت هیئت‌های ورزشی استان، عملکرد مدیران این حوزه و همچنین شاخص‌ترین چهره‌های ورزشی سال بنویسد.

نبود بودجه دلیل کم‌کاری هیئت‌های ورزشی نیست

وحید رشوند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: اگر بخواهیم درباره هیئت‌های ورزشی استان قزوین به‌صورت کلی صحبت کنیم، باید بگوییم ما در قزوین، هیئت‌هایی داریم که به دلیل ساختار درستی که برای آن‌ها تعریف‌شده از نظر استانی رتبه اول کشور را دارند و در مقابل این هیئت‌های ورزشی، هیئت‌هایی داریم که رتبه آخر را دارند.

وی می‌گوید: انتظار بیشتری می‌رفت که طی یکی دو سال گذشته، هیئت‌های ورزشی به دلیل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالایی که استان دارد، در سطح باشگاهی و یا حتی در قهرمان‌پروری بیش‌ازپیش فعال باشند و خودی از خود نشان دهند. به‌عنوان‌ مثال ما در هیئت تیراندازی استان، زمانی بود که ورزشکارانی در المپیک و بازی‌های آسیایی و لیگ برتر داشتیم اما امروز شاهد پسرفت این رشته ورزشی در استان هستیم.

این خبرنگار ورزشی ادامه می‌دهد: زمانی که پای صحبت‌های متصدیان هیئت‌های کم‌کار قزوین می‌نشینیم، سخن از کمبود بودجه به میان می‌آید درحالی‌که انتظار می‌رود اگر کسی سکان‌دار یک هیئت ورزشی است، توانایی داشته باشد تا مشکلات آن را حل کند و چنانچه توانایی حل مسائل را ندارد؛ ترک مسئولیت کند.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان می‌کند: این نکته باید در نظر گرفته شود که نداشتن بودجه، بهانه خوبی برای کار نکردن نیست، باید از دل محدودیت‌ها رایزنی کرد، بودجه تأمین کرد و به موفقیت رسید.

لزوم حمایت صنایع از ورزش در قزوین

رشوند در خصوص نقش‌آفرینی شمس‌آذر و کراپ الوند در استان قزوین می‌گوید: من اگر مسئولیتی در قزوین داشتم حتماً، تندیس شخصیتی مالکین شمس آذر و کراپ را در ورودی شهر قزوین و در میدان مینودر نصب می‌کردم چراکه مالکین این دو تیم، در این شرایط اقتصادی که می‌توانند سرمایه خود را در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی و گردشگری هزینه کنند، پای ورزش استان گذاشتند.

این خبرنگار حوزه ورزش معتقد است شورونشاط اجتماعی که به دلیل زحمات کراپ و شمس آذر قزوین، در میان شهروندان به وجود آمده بسیار ستودنی است و برای تاریخ قزوین ماندگار خواهد شد.

وی می‌گوید: شمس آذر برای حیات خود مجبور شد که بازیکنانش را بفروشد، کاری که در بسیاری از تیم‌های محبوب سراسر دنیا رواج دارد. متأسفانه این تیم آن‌طور که بایدوشاید موردحمایت قرار نگرفت درحالی‌که از گذشته تابه‌حال از صنایع و تولیدکنندگان این انتظار می‌رفت که حامی ورزش باشند.

این فعال رسانه‌ای ادامه می‌دهد: هرچند که صحبت از حمایت از ورزش تنها به یک شعار تبدیل‌شده اما واقعاً انتظار می‌رود که استانداران نسبت به ورزش اهتمام بیشتری داشته باشند تا ورزشکاران قزوینی با خیال راحت و با یک برنامه‌ریزی منسجم برای مردم افتخارآفرینی کنند.

عملکرد ورزش و جوانان استان قزوین مثبت است

وی در خصوص عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین گفت: به نظر من این اداره کل به لحاظ برنامه‌ریزی و پیشبرد پروژه‌های عمرانی در حوزه ورزش یکی از موفق‌ترین ادارات استان قزوین است. این اداره کل پیش از برگزاری بازی‌های آسیایی و المپیک ستاد تشکیل می‌دهد و مربیان، داوران و ورزشکارانی را که احتمال ورودشان به بازی‌های المپیک و آسیایی زیاد است، شناسایی می‌کند و برای افتخارآفرینی در این بازی‌ها برنامه‌ریزی می‌کند، گواه این سخن افتخارآفرینی قزوینی‌ها در بازی‌های آسیایی جاکارتا است در این مسابقات قزوینی‌ها بالغ‌بر ۱۵ درصد از مدال‌های طلا و نقره کشور را از آن خود کردند.

رشوند بیان می‌کند: معیار وضعیت ورزش هر کشور بر اساس مدال‌هایی است که ورزشکاران آن کسب می‌کنند و استان قزوین در بسیاری از رشته‌های ورزشی خوش درخشید؛ درخشش تهمینه کربلایی صادقی به عنوان اولین دختر مدال‌آور ورزش‌های رزمی در کشور و نیز کسب مدال نقره المپیک توسط مهران برخورداری در رشته تکواندو گواه این مطلب است.

وی ادامه می‌دهد: رضا علیپور مقام چهارم رشته سنگ‌نوردی، میرمصطفی جوادی مقام پنجم رشته وزنه‌برداری، حضور و درخشش رضا خیرخواه سرمربی قزوینی در رشته ژیمناستیک و کسب مدال طلا در پارالمپیک توسط داوود علیپوریان در والیبال نشسته و مدال‌های رنگارنگ پارالمپیک در رشته وزنه‌برداری به مربیگری احمد ملاحسینی از افتخارات ورزشی استان است و این موضوع را نشان می‌دهد که قزوین پتانسیل پرورش قهرمان‌های بیشتری در رشته‌های مختلف ورزشی دارد.

این خبرنگار در پاسخ به این سؤال که اگر قرار باشد یک چهره شاخص ورزشی مشخصاً در جامعه بانوان و آقایان به‌عنوان یک الگوی ورزشی موفق معرفی کنید، کدام شخصیت‌ها را مطرح می‌کنید؛ می‌گوید: فاطمه صفرپور دو بار به‌عنوان بهترین مربی جهان در رشته تکواندو خوش درخشیده و توانسته در ادوار مختلف پرچم و نام ایران را بالا نگه دارد، ازنظر بنده شاخص‌ترین شخصیت ورزشی حوزه بانوان این ورزشکار نام‌آور است. در میان آقایان نیز مهران برخورداری و رضا علیپور دو شخصیت ورزشکاری هستند که به‌واسطه این بزرگواران ورزش قزوین بیشتر شناخته شد.

وی در وصف رضا علیپور می‌گوید: درست است که امسال شاهد درخشش مادی از رضا علیپور در المپیک نبودیم اما رضا علیپور دو رکورد زیر پنج ثانیه را زد و مدال دریافت نکرد و این رکورد زنی او کمتر از قهرمانی نیست و شاهد بودیم که در المپیک سایر ورزشکاران کشورهای دیگر چطور به رضا علیپور احترام می‌گذاشتند.

رشوند در پایان اظهار می‌کند: با توجه به اینکه رشته کاراته و تکواندو قزوین موفقیت‌های بی‌شماری داشته، اما به لحاظ امکانات در حق این دو رشته اجحاف شده است؛ ما شاهد آن هستیم که این دو ورزش یک سالن کوچک و کمترین امکانات را دارند. بااینکه که ما در تکواندو مدال نقره المپیک و برنز بازی‌های آسیایی را داریم، اما سالن ورزشی قابلی برای این رشته‌ها نداریم به‌طوریکه سالن این رشته ورزشی یک‌چهارم سالن تنیس روی میز است و اگر بخواهیم به ۱۰ سال گذشته نگاه کنیم، به‌جز آن زمان که نعمت‌اللهی کاپیتان تیم ملی تنیس روی میز بود و قزوین میزبان یک سری مسابقات شد، شاهد درخشش خاصی از این رشته ورزشی نبودیم، همچنین قهرمان‌آفرینی‌های حمیدرضا طاهرخانی حاصل زحمات شخصی خودش بوده است و نه هیئت ورزشی تنیس روی میز، بنابراین اگر جای این دو سالن با یکدیگر عوض شود می‌توان گفت که تا حدودی حق مطلب در خصوص تکواندو و کاراته ادا خواهد شد.

تلاش هیئت ورزشی هندبال برای پیشرفت

مهدی چگینی از دیگر خبرنگاران ورزشی نویس قزوین به ایسنا می‌گوید: متأسفانه تعداد زیادی از ۵۱ هیئت‌های ورزشی استان قزوین، نیمه فعال هستند و بسیاری از ورزشکاران مدال‌آور قزوینی خودشان به‌صورت شخصی در حال تلاش برای ارتقای خود هستند.

وی ادامه می‌دهد: به نظر من در یک دو سال گذشته هیئت ورزشی هندبال در استان قزوین توانسته، پیشرفت قابل‌توجهی کند هرچند که امروز تیم هندبال در لیگ داریم اما در سال‌های گذشته تیم لیگ برتری داشتیم و امسال نیز نزدیک به ۱۰ نفر از ورزشکاران قزوینی در این رشته در تیم‌های مختلف در لیگ حضور دارند، هیئت هندبال در قزوین دو داور جهانی و دو داور ملی دارد، میزبانی‌های خوبی گرفته است و همچنین این هیئت ورزشی در شهرستان‌های استان نیز فعال شد به‌طوری‌که شهرستان تاکستان توانست بالغ‌بر ۴۰ میلیارد تومان اعتبار کسب کند.

چگینی در خصوص تأثیرگذاری تیم فوتسال کراپ الوند و تیم فوتبال شمس آذر قزوین می‌گوید: این باشگاه‌ها خصوصی هستند و حداقل در خصوص کراپ الوند می‌توان گفت که این تیم نیاز به حمایت مالی خاصی ندارد و تنها مشکل آن نداشتن فضا و سالن خوب است. حتی با شهرداری سر همین موضوع کلنجار می‌رود. اما شمس آذر که تیمی نوپا است نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی دارد و البته ناگفته نماند که استان در حد بضاعت خود این تیم را حمایت کرده و بیش از این نمی‌تواند حامی آن باشد. در خصوص تیم فوتبال شمس آذر نیاز است که تبلیغات و تیم رسانه‌ای آن قوی‌تر عمل کند و به طور کلی می‌توان گفت که تمامی تیم‌های ورزشی در رشته‌های مختلف نیاز به یک خبرنگار همراه دارند.

دختران ورزشکار قزوینی موفق‌تر از مردان

وی ادامه می‌دهد: اگر به ورزش دختران بودجه و امکانات بیشتری تعلق بگیرد شاهد موفقیت بیشتر دختران مینودری خواهیم بود، جامعه ورزشی بانوان در استان قزوین بسیار قوی‌تر از آقایان است و اگر به آن‌ها میدان داده شود می‌توانند، درخشش قابل‌توجهی برای استان داشته باشند که برای این منظور باید مدیران از روزمرگی خارج شده و به سمت تحول بروند در واقع امروز فضای ورزش استان قزوین نیاز به یک مدیریت خلاق پویا و جوان دارد.

چگینی بیان می‌کند: با توجه به اینکه بالاترین مدال تاریخ ورزش استان را مهران برخورداری از آن خود کرده است، می‌توان گفت که این ورزشکار یکی از شاخص‌ترین چهره‌های استان قزوین محسوب می‌شود و بعد از آن ورزشکارانی چون محمدمهدی یعقوبی، احسان لشکری، رضا علیپور و بهمن عسگری می‌توانند الگوهای ورزشی مناسبی برای نسل جوان باشند هرچند که رضا علیپور ازنظر انسانی به‌واسطه کارهای خیری که انجام می‌دهد یک اسطوره به معنای واقعی کلمه است.

این خبرنگار ورزشی در پایان می‌گوید: فاطمه صفرپور سرمربی تیم ملی در تکواندو، شهلا محمودی در دومیدانی و لیلا برجعلی در کاراته از چهره‌های شاخصی هستند که می‌توانند، الگوی سایر بانوان ورزشکار قزوینی باشند.

قزوینی‌ها موفق در ورزش‌های انفرادی

فاطمه جهانبخش نیز دیگر خبرنگار قزوینی است که با فعالیت شمس آذر قزوین شاهد ورود او به حوزه خبر ورزشی به ویژه فوتبال بودیم، وی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: چند مسئله در خصوص ورزش استان قزوین وجود دارد و می‌توان گفت که قزوین جزو استان‌های موفق در ورزش‌های انفرادی است، بنابراین به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی منسجمی در رابطه با هیئت‌های ورزشی وجود ندارد.

این خبرنگار قزوینی بیان می‌کند: به‌طور ویژه در ورزش بانوان که امکانات به‌وضوح کمتر هم می‌شود، شاهد اقبال بانوان به ورزش هستیم و همین موضوع قزوین را در مسیر توسعه ورزشی قرار داده که البته لازم است مسئولان توجه بیشتری به ورزش بانوان داشته باشند و زمینه‌های پیشرفت بیش از پیش این ورزشکاران را فراهم کنند.

وی ادامه می‌دهد: در قزوین چهره‌های شاخص قابل‌ملاحظه‌ای از ملی‌پوشان و حتی در زمینه مربیگری تیم‌ ملی دیده می‌شود اما از زمانی که قزوین در لیگ برتر فوتبال صاحب تیم شد، شاهد شورونشاط قابل‌ملاحظه‌ای در شهر هستیم، به‌طورکلی فوتبال یکی از پرطرفدارترین ورزش‌هاست و اگر بخواهیم برای هویت قزوین از تیم فوتبال استفاده کنیم، باید انرژی بسیاری برای آن صرف شود، موضوعی که شمس آذر در کوتاه مدت توانسته تا حدودی در شهر محقق کند.

جهانبخش اظهار می‌کند: تیم فوتبال شمس آذر جوان‌گرا است و نسبت به معدل سنی سایر تیم‌های موجود در لیگ برتر کشور، می‌توان گفت که شمس آذر تیمی نوپاست؛ شاید چهره‌های شاخصی در شمس آذر وجود نداشته باشد اما این تیم با تکیه بر جوانگرایی توانسته در یک برهه خوش بدرخشد و تجربه موفقی باشد.

وی خاطرنشان می‌کند: خوب به خاطر دارم زمانی که شمس آذر اولین بازی خود را در تاریخ لیگ برتر در خانه انجام داد و بانوان نیز در ورزشگاه حضور داشتند به قدری استادیوم هیجان داشت که صدا به صدا نمی‌رسید، همه اقشار مختلف از سنین مختلف با پوشش‌های متفاوت روی سکوهای ورزشگاه مملو از احساس شادی و هیجان حضور داشتند، با گل خوردن شمس‌آذر غمگین می‌شدند و با حمله بازیکنان مادرانه تشویقشان می‌کردند.

این خبرنگار قزوینی می‌گوید: البته ما آن بازی را باختیم اما امیدوار از زمین بیرون آمدیم و تنها نکته منفی ماجرا برای بانوان این بود که بانوان خبرنگار اجازه حضور در نشست‌خبری پس از بازی و بانوان عکاس اجازه حضور در کنار زمین را نداشتند که این گلایه تا همین حالا ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، ورزش قزوین در حالی ۱۴۰۳ را خوش درخشیده و در المپیک افتخار آفرینی کرده که انتظارها از آن برای المپیک ۲۰۲۸ از جانب شهروندان بالا رفته است. اگر تا دیروز اهالی ورزش خواستار حمایت صنایع، نهادهای دولتی و مشخصاً مقامات عالی استان بودند، امروز شهروندان قزوینی این حمایت را از دولت چهاردهم در استان قزوین دارند، در این راستا بقای شمس آذر در لیگ برتر یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ورزش‌دوستان و شهروندان قزوینی است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403080100448
  • خبرنگار : 50560