سجاد مهدی زاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تمامی کتابهای درسی منطبق بر رعایت ملاحظات دختران و پسران است افزود: کتاب فارسی و ریاضی دارای متن مشترک هستند اما سعی شده برای رعایت عدالت جنسیتی در مثالها، کلمات، اسامی و تصاویر به کار رفته، دختران و پسران هردو دیده شوند اما در موضوع بلوغ و ازدواج، موضوعات کتابهای درسی آنها کاملا متفاوت هستند.
وی با بیان اینکه برخی حوزههای تربیت و یادگیری اختصاصی به موضوع دختران و پسران پرداختهاند، افزود: حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی در خصوص آموزش احکام برای دختران و پسران تفاوت قائل شده است البته در برخی کتابها شاید ظاهرا تفکیک لحاظ نشده ولی به طور غیر مستقیم به این موضوع توجه داشته و محتوا طوری طراحی شده است که معلمان عهده دار این مسئولیت خواهند بود.
سرپرست حوزه آداب مهارتی زندگی سازمان پژوهش ادامه داد: اصل کتاب تفکر سبک زندگی هفتم و هشتم بین دختر و پسر مشترک است ولی ضمیمهای با عنوان بلوغ برای دختران در پایه هفتم و پسران در پایه هشتم به جهت متفاوت بودن پوشش، حجاب، مسائل بهداشتی و روحی متناسب با سن بلوغ دختران و پسران طراحی شده است.
مهدی زاده با بیان اینکه علت این تفکیک توجه به نیاز متفاوت دختران و پسران در این موضوعات است گفت: چرا که فیزیولوژی دختر و پسر و مسائل و تغذیه آنها نیز متفاوت است.
وی با بیان اینکه کتاب سال دوازدهم مدیریت خانواده هم از جمله کتابهای تحولی این حوزه است که به سبک و مهارتهای زندگی میپردازد، افزود: دختران و پسران ازدواج میکنند، مسائل مشترک دارند اما عموما مسائلی که دختران در انتخاب همسر دارند با مسائل پسران متفاوت است؛ دختران در قامت محل تقاضا و خواستگاری هستند لذا این کتاب برای آنها متفاوت است.
سرپرست حوزه آداب مهارتی زندگی سازمان پژوهش با بیان اینکه دختران و پسران مسائل مشترک نیز دارند ادامه داد: کتابها بخشهای مشترک هم دارند اما قسمتهای مربوط به هویت دختران، وظایف زن و مرد، ارتباط با جنس مختلف، در کتاب تفکیک شده است.
مهدی زاده با بیان اینکه برنامهای در حال برنامه ریزی است که امیدواریم محقق شود گفت: درس آمادگی دفاعی به بحث و آموزش مهارتهای نظامی پرداخته که ممکن است برای دختران کاربرد نداشته باشد، بنابراین باید ویژه نامهای نیز برای دختران تدوین شود تا جنبه پسرانه کتاب مورد ملال واقع نشود و دختران چیزی بخوانند که برای آنها کاربردیتر باشد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم دقیقتر به موضوع بپردازیم، کتاب ادبیات و علوم اجتماعی میتواند با قرائت و فضای متمایزی نگاشته شود اما فعلا بر روی مسائلی که وضوح بیشتری دارد دست گذاشته شده است افزود: در دوره متوسطه اول یک کتاب درسی وجود دارد به نام تفکر و سبک زندگی که علاوه بر کتاب مشترک برای پسران و دختران پایه هفتم و هشتم، ضمیمهای هم دارد بنام ویژه پسران برای پایه هفتم و ویژه دختران برای پایه هشتم که با توجه به اینکه چند سال است از تألیف آن میگذرد، بدلیل تغییر و متمایز شدن سن بلوغ و همچنین مسائل پیش روی جامعه، نیازمند تغییر است که در یکی دوسال آینده مفصلتر به این موضوع پرداخته میشود.
سرپرست حوزه آداب مهارتی زندگی سازمان پژوهش با بیان اینکه هر کتاب درسی که دخترانه و پسرانه شود ممکن است از سمت جامعه با مخالفت مواجه شود ادامه داد: قرار است یک کتاب خودآموز در این زمینه در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
مهدی زاده درباره پرداختن به شخصیت زنان در کتابهای درسی اظهار کرد: با توجه به نقش بانوان ایرانی در کشور، سازمان پژوهش سعی کرده است به فراخور موضوع در کتابهای درسی پایههای مختلف تحصیلی به این موضوع بپردازد از جمله آن میتوان به کتاب آمادگی دفاعی اشاره کرد که هر قدر در این کتاب به شهدای مرد پرداخته شده، به زنان قهرمان و نقشآفرین در عرصه دفاع مقدس نیز در این کتاب پرداخته شده و تصویرسازی شدهاند.
انتهای پیام