صفورا غلهزاری امروز ۳۰ مهرماه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نمایشگاه معرفی هنر پلاسبافی در اولین سالگرد فراگیری آموزش این هنر و با عنوان "دستبافتهای از خاطرات؛ با لباسهایتان قصه ببافید" با حضور تعدادی از فعالان این رشته؛ امروز دوشنبه ۳۰ مهرماه در مرکز انزلی پژوهی طویلی این شهرستان جهت بازدید عموم برگزار شد.
وی با بیان اینکه پلاسبافی هنری از زیرشاخههای صنایع دستی کهن ایرانی است، افزود: سال گذشته و به همت دوستانی که از شهر قائن خراسان جنوبی مهمان بندرانزلی بودند این هنر را فرا گرفته و هم اکنون توان آموزش دادن این هنر را به علاقهمندان داریم.
این هنرمند با بیان اینکه پلاسبافی در خراسان جنوبی به عنوان فرشینه و پوشش زیر پا استفاده میشود، گفت: در آن منطقه پلاس روی دارهای بزرگ بافته میشود زیرا عموماً قالی بافی و گلیم بافی در خراسان جنوبی به عنوان یکی از صنایع دستی رواج دارد.
غلهزاری تصریح کرد: ولی از آنجا که گلیم بافی و قالی بافی جزو صنایع دستی رایج در گیلان نیست و در اختیار داشتن دارهای بزرگ در دسترس نبود لذا روی دارهای کوچک محصولاتی از جمله انواع کیف دوشی و کوله پشتی، کوسن، قاب دستمال کاغذی، ظرف نان و.... را بافتیم.
این هنرمند گفت: ما یک سال گذشته سعی کردیم در این هنر مهارت پیدا کنیم و گونههای متنوعی از لوازم مورد استفاده فرشینه ببافیم و الان آمادگی آموزش داریم.
وی که یکی از مجریان برگزاری این نمایشگاه است، در خصوص هدف از برگزاری گفت: قبل از هر چیز من یک فعال محیط زیست هستم و در واقع هدف اصلی از پرداختن به این هنر به خاطر حفظ محیط زیست و جلوگیری از ورود پسماندهای پارچه به طبیعت بود.
غلهزاری افزود: هنوز خط بازیافت پارچههای دورریز وجود ندارد و میخواستیم حجمی از پسماندهای این حوزه را هر چند کم؛ ولی به نوبه خودمان کاهش دهیم و علاوه بر آن، استفاده مفید هم از پارچههای بلااستفاده داشته باشیم.
این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه پلاسبافی هرچند هنر گیلانی نیست ولی یک صنعت دست قدیمی ایرانی است که رو به فراموشی بود، افزود: با برگزاری این نمایشگاه عمومی امیدواریم شهروندان با هنر زیبای پلاسبافی آشنا شوند و علاقهمندان بیشتری برای فراگیری آن مراجعه کنند.
غلهزاری با بیان اینکه علاقهمندان میتوانند با فرا گرفتن این حرفه؛ با کمترین هزینه تولیدات زیبایی برای فروش عرضه کنند، تصریح کرد: امروز با استفاده از پارچههای مستعمل ولی زیبا؛ تولیدات شکیلی را شاهد هستیم و امیدواریم سال آینده دومین نمایشگاه را با آثار و مشارکت هنرمندان بیشتری برگزار کنیم.
انتهای پیام