سید علی موسوی امروز ۳۰ مهرماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ثبت ۲۷۵۹ قطعه از دیمزارهای استان گیلان در سامانه دیمزار، اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ شاهد کاشت در ۲۶۸۹ قطعه معادل ۹۷ درصد بودیم که تاکنون در ۲۵۳۶ قطعه برداشت انجام شده است.
وی با بیان اینکه ثبت اطلاعات زارعین سال ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در سامانه دیمزار آغاز شده است، افزود: استان گیلان حدود ۷۰ هزار هکتار دیمزار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تولید ۹۰۲۰ تنی گندم و ۶۳۵۳ تنی جو، تصریح کرد: کشت دیم از اواخر مهرماه آغاز می شود و تا خردادماه ادامه دارد.
موسوی از توزیع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه به ترتیب به وزن ۱۷.۳ تن، ۱.۷ تن و ۲.۸۵ تن در سطح ۳۳۳ هکتار گندم زار خبر داد و بیان کرد: برای پنج هکتار سطح زیر کشت جو نیز ۰.۴۵ تن کود شامل ازته(۰.۱۵ تن)، فسفاته(۰.۲۵ تن) و پتاسه(۰.۰۵ تن) توزیع کردیم.
وی در ادامه از اجرای طرح جهش تولید گندم و جو در سطح ۱۷۵ هکتار از اراضی دیم استان خبر داد و اضافه کرد: تاکنون بیش از ۱۸ هزار هکتار برای کشت گندم و سایر محصولات دیم از جمله جو، نخود، عدس، پاچ باقلا، باقلا برکت، بادام زمینی، گلرنگ و گیاهان علوفه ای آماده سازی شده است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان یکی از پروژه های جدید و اولویت دار طرح جهش تولید در دیمزارها را برنامه یکجا زراعی(یکجا کشتی) دانست و خاطرنشان کرد: یکجا زراعی به دنبال یکپارچه کردن چند قطعه زمین کوچک تر برای ایجاد یک مزرعه بزرگتر به منظورز افزایش کارآمدی و بهره وری است.
وی یکی از موانع اصلی توسعه کشاورزی به ویژه مکانیزاسیون را قطعات کوچک اراضی و پراکندگی آنها دانست و یادآور شد: شیوه یکجا زراعی علاوه بر مزایای تجمیع و یکپارچه سازی اراضی به افزایش تولید و کاهش هزینه ها منجر می شود؛ این روش می تواند افزایش عملکرد و ارتقای کیفیت محصولات را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام