به گزارش ایسنا، جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی شب گذشته چندین حمله به شعبههای موسسه «القرض الحسن» متعلق به حزبالله لبنان در ضاحیه جنوبی بیروت، شهر هرمل در استان بعلبک، صیدا و مناطق دیگر انجام دادند.
حملات رژیم صهیونیستی شعبه موسسه القرض الحسن در محله السلام، برج البراجنه و منطقه الغبیری در ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار دادند. پیش از این حملات اشغالگران تهدید به حمله به مراکز مهم اقتصادی حزبالله کرده بودند و به لبنانیهای ساکن در نزدیکی آنها هشدار دادند که فوراً محل را تخلیه کنند.
حزبالله در سال ۱۹۸۲ موسسه القرض الحسن را به عنوان یک موسسه خیریه تأسیس کرد که به لبنانیهای نیازمند وام بدون بهره میدهد.
این موسسه از آن زمان به دلیل کمک به اقشار ضعیف با دادن وامهای بدون بهره به یک مؤسسه بزرگ با شعبههای متعدد در ضاحیه جنوبی بیروت و سایر مناطق لبنان تبدیل شد.
حامی نیازمندان در لبنان
جمعیت موسس «القرد الحسن» در لبنان تاکید کرد: ورشکستگی رژیم اشغالگر و تمام شدن بانک اهداف آن باعث شده است که شعبههای ما را تهدید کند.
این موسس در بیانیهای اعلام کرد: ورشکستگی دشمن و تمام شدن بانک اهدافش آن را بر آن داشت با علم به اینکه از ابتدای جنگ همه اقدامات را برای حفظ امانتداری سپردههای مردم صورت دادهایم تهدید به هدف قرار دادن شعب ما میکند.
موسسه القرض الحسن یک انجمن مالی اجتماعی در لبنان است با این وجود برخی آن را بانکی برای حزبالله میدانند، اما این موسسه این توصیف را رد و تاکید کرده است که این یک «انجمن همزیستی» است.
القرض الحسن که با مجوز رسمی وزارت کشور لبنان مشغول فعالیت است به عنوان یک انجمن یا یک شخصیت حقوقی لبنانی دارای مجوز تعریف میشود که بر اساس قوانین لبنان کار میکند و جزئیات بودجه، امور و مدیریت خود را به مقامات مربوطه ارائه میدهد.
این موسسه اعلام کرده است که یک انجمن اجتماعی غیرانتفاعی و خیریه بوده و به دنبال «احیای سنت قرض الحسنه در جامعه» است و منابع مالی آن از حسابهای مشارکت خیرین و کمکهای مالی و سپرده گذاری وجوه تامین میشود.
در همین راستا، موسسه القرض الحسن در بیانیهای توضیحی که در ۱۶ ژانویه ۲۰۲۳ منتشر شد، میگوید: «کارش در درجه اول ماهیت خیریه و اجتماعی دارد و یک بانک نیست، بلکه انجمنی است که از افراد خیر کمک میگیرد و این مبالغ را بدون بهره و با شرایط آسان به افراد نیازمند میدهد.
این موسسه در بیانیه خود تاکید کرد: به همه لبنانیها و ساکنان سرزمین لبنان بدون تبعیض بر اساس مذهب، فرقه یا وابستگی سیاسی وام میدهد.
تحریم توسط آمریکا
این شهرت باعث شد که وزارت خزانهداری آمریکا ابتدا در سال ۲۰۰۷ تحریمهایی را علیه موسسه القرض الحسن اعمال کند.
واشنگتن بار دیگر در سال ۲۰۲۱، ۶ نفر از کارمندان آن را تحریم کرد.
آثار ویرانی در شعبه قرض الحسن در ضاحیه جنوبی بیروت
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که ۶ کارمند این موسسه را به دلیل استفاده از حسابهای شخصی در بانکهای دارای مجوز لبنان برای انتقال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به و از صندوق موسسه القرض الحسن طی دهه گذشته تحریم کرده است.
این وزارتخانه در آن زمان اعلام کرد که این فعالیت باعث شد تا موسسه القرض الحسن از طریق حسابهای شخصی این کارمندان در بانکهای لبنان به سیستم مالی بینالمللی دسترسی پیدا کند.
اهداف رژیم صهیونیستی
در همین راستا، «هادی قبیسی» نویسنده و پژوهشگر سیاسی، میگوید: هدف قرار دادن امکانات مالی حزبالله، بهویژه مؤسسات القرض الحسن، در پاسخ به زیانهای اقتصادی عظیمی است که این جنبش در بیش از یک سال گذشته به آن وارد کرده است.
وی معتقد است که هدف از این حمله همچنین تلاشی برای تضمین یک موضع سیاسی قوی در آستانه سفر «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به بیروت است.
قبیسی همچنین احتمال میدهد که رژیم صهیونیستی با این اقدام درصدد دستیابی به دستاوردهای سیاسی در راستای تقویت موضع خود در صورت آغاز مذاکرات برای کاهش تنش میان این رژیم و حزبالله باشد.
این نویسنده و پژوهشگر سیاسی لبنانی همچنین میگوید که رژیم صهیونیستی با بمباران شعبههای موسسه القرض الحسن درحال انتقال به مرحله هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی پس از شکست در مرحله هدف قرار دادن توان نظامی حزبالله است.
وی در این باره تاکید میکند: اشغالگران میگویند ما در این مدت رهبری نظامی و سیاسی حزبالله را نابود کردیم و انبارهای تسلیحات راهبردی و غیراستراتژیک را نیز منهدم کردیم، اما حقیقت این است که در خط مقدم جنگ، درگیریها همچنان در مرز ادامه دارد.
انتهای پیام