رامین جمشیدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه به علت توسعه صنعتی، شهرنشینی و مزارع کشاورزی معمولاً میان حیات وحش و انسان تعارض ایجاد می شود، گفت: با توسعه این فعالیت ها، انسان ها به زیستگاه حیات وحش نزدیک شده و از این رو حیوانات وحشی گاهی وارد مزارع شده و یا اقدام به شکار گونه های اهلی می کنند که در این شرایط به دامدار یا کشاورز خسارت وارد می شود.
وی با اشاره به اینکه بیمه حیات وحش برای نخستینبار در تاریخ محیط زیست کشور و به ابتکار صندوق ملی محیط زیست ایجاد شده است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حفاظت از حیات وحش، برای جبران خسارت جوامع محلی و حفظ جان حیوانات وحشی، اقدام به بیمه برخی از گونه های حمایت شده و آسیب رسان حیات وحش نموده است.
جمشیدی افزود: بر اساس این دستورالعمل تفاهمنامهای بین صندوق ملی محیطزیست و بانک کشاورزی منعقد شده تا خساراتی را که گونههای جانوری در معرض انقراض به دامداران و کشاورزان وارد کردهاند پرداخت شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر گونه های سیاه گوش، کفتار، زنگوله بال گونههای حمایت شده پلنگ ایرانی و خرس قهوهای که بیشترین خسارت را در این استان وارد میکنند نیز تحت پوشش بیمهای قرار گرفته اند.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی استان خاطر نشان کرد: در سال زراعی گذشته ۲۸ پرونده خسارت حیات وحش به مزارع، زنبورداران و دامهای اهلی، بررسی و تکمیل شده و مبلغ سه و نیم میلیارد ریال، جهت پرداخت به سازمان ارسال شده که تمام خسارات در این زمینه پرداخت شده است.
جمشیدی در توضیح فرایند پرداخت بیمه خسارت گفت: خسارتدیدگان میتوانند برای ثبت خسارت وارده به نزدیکترین واحد محیط زیست مراجعه نموده و پس از کارشناسی و بررسی شواهد، خسارت پرداخت خواهد شد.
انتهای پیام