ماجرای واقعیت مجازی در جشنواره فیلم کوتاه

کارگردان لهستانی فیلم‌کوتاه «تضاد یا توهم» از آثار حاضر در بخش واقعیت مجازی چهل‌ویکمین جشنواره تهران، اختصاص بخش ویژه‌ای به فیلم‌های واقعیت مجازی در این رویداد را بسیار مهم توصیف کرد.

ماریوش بورژیشکوفسکی کارگردان لهستانی فیلم‌کوتاه «تضاد یا توهم» از آثار راه‌یافته به بخش واقعیت مجازی چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌کوتاه تهران، در گفت‌وگو با ایسنا درباره اثر خود توضیح داد: فیلم من یک تجربه برپایه واقعیت مجازی و درباره تجربه مخاطبان از قضاوت شدن است. اینکه دیگران درباره آن‌ها چه فکری می‌کند و سیستم و جامعه چگونه رفتارهای آن‌ها را می‌سنجد و ارزش‌گذاری می‌کند.

وی درباره اختصاص بخش ویژه‌ای به فیلم‌های واقعیت مجازی در جشنواره تهران، گفت: این اتفاق یک تجربه جدید در بازارها و رویدادهای سینمایی در دنیا محسوب می‌شود. اساسا واقعیت مجازی هنوز یک پدیده نو در سینما محسوب می‌شود. به‌عنوان یک کارگردان آنچه در این زمینه می‌پسندم و برایم جالب است، این نکته است که مخاطب حین تماشای آثار وی‌آر یا واقعیت مجازی، با فضای فیلم و پرده نمایش، تنها می‌شود.

بورژیشکوفسکی توضیح داد: برای تماشای یک فیلم واقعیت مجازی، مخاطب باید عینک ویژه‌ای را روی چشم بزند و از آن به بعد شما در مقام مخاطب با دنیای فیلم تنها می‌مانید و این متفاوت از تجربه کلاسیک و مرسوم تماشای دسته‌جمعی فیلم‌ها در تاریکی سالن سینما است.
وی ادامه داد: اینکه جشنواره تهران چنین بستری را برای فیلمسازان و مخاطبان علاقه‌مند به واقعیت مجازی فراهم آورده است اتفاقا بسیار مهمی است.
این کارگردانی لهستانی درباره چالش‌های کارگردانی یک فیلم براساس واقعیت مجازی هم گفت: به‌عنوان یک کارگردان بزرگ‌ترین چالش و در عین حال بزرگ‌ترین جنبه جذاب در زمینه فیلمسازی برپایه واقعیت مجازی، زاویه ۳۶۰ درجه این فیلم‌ها است. این زاویه، از این لحاظ خوب است که به شما اجازه می‌دهد، فضایی بیش از فیلم‌ها معمولی را به تصویر بکشید، اما همزمان همین ویژگی ساخت فیلم را به‌شدت چالش‌برانگیز می‌کند.
چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت در حال برگزاری است.
 

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403072922421
  • خبرنگار : 71219