سمانه طاهری، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان و یکی از برگزار کنندگان این کارگاه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه ادبیات فارسی ریشه در فرهنگ غنی ایرانیان دارد و آثار ادبی ما در بردارنده اقتدار معنوی، آداب و رسوم، سنن، ارزشهای فرهنگی و ارزشهای فطری و بشردوستانه هستند، هدف ما از برگزاری چنین جلساتی توسعه فرهنگی، زنده کردن شور و اشتیاق ایرانیان ادب دوست نسبت به ادبیات فارسی، آشنا کردن نسل جوان با آن و نیز تجدید خاطره و یادآوری برای نسل قدیم است.
طاهری افزود: هیاهوی زندگی مدرن سبب دوری ناخواسته ایرانیان از عناصر هویتی خود و گنجینههای ادبیات فارسی شده است. در حالی که این گنجینهها در طول تاریخ مایه افتخار و سربلندی ایرانیان در جهان بوده است. از سویی، در سلسله جلساتی که با چنین عنوانها و مضامینی در سراسر کشور برگزار میشود، اغلب تنها به یکی از شاعران یا مفاخر ادبی اکتفا میشود و تا حدودی دیگر شاعران و بزرگان ادبی برای عامه مردم ناشناخته میمانند. وظیفه ما به عنوان دانشجویان ادبیات فارسی و یکی از کوچکترین بخشهای این جامعه بزرگ، این است که در حد توان برای زنده نگهداشتن و ترویج این گنجینهها کوشش کنیم تا پیوندمان با هویت و میراث عظیممان گسسته نشود.
وی در خصوص زمان شروع جلسات این کارگاه، خاطر نشان کرد: ما از ابتدای مهرماه سال جاری بنا به تشویق و درخواست بعضی از ادب دوستان و نیز میل درونی خود اقدام به برگزاری این جلسات کردیم. معمولا این جلسات هر دو هفته یکبار و در روز دوشنبه برگزار میشود و ما کوشش میکنیم هر کدام از این جلسات را به بخشی از سرمایههای ادبیات غنی فارسی اختصاص دهیم.
این دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در این سلسله کارگاهها، در هر جلسه به طور تخصصی به بررسی آثار و پیشینه یک شاعر پرداخته میشود، ادامه داد: مباحث کارگاه فردا شامل «زندگی نامه سعدی»، «شخصیت سعدی»، «سعدی و ربودن گوی بلاغت»، «خوانش و تحلیل گلچینی از اشعار سعدی»، «شعر خوانی حاضران» میشود و تمامی افراد علاقمند به ادبیات و گنجینه غنی ادب فارسی میتوانند در این جلسات شرکت کنند.
انتهای پیام