فرهاد قلینژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع دماهای بالای ۵۰ درجه در استان خوزستان اظهار کرد: هر گاه دمای هوا از استاندارد بالاتر برود، به عنوان یک آلودگی زیست محیطی قلمداد میشود؛ در تعریف حقوقی آلودگی محیط زیست، هر شاخصی که بیش از میزان استانداردها در محیط باشد، آلودگی محیط زیست است بنابراین گرما هم میتواند یکی از آلودگیهای محیط زیست باشد.
وی افزود: روی اینکه چه دمایی را استاندارد در نظر بگیریم بحث داریم اما در خوزستان نگرانی از بابت وقوع دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه است و با این حال، هیچکدام از شهرهای خوزستان متناسب با این دماها یک پروژه زیست محیطی اجرا نشده است تا بتوانیم بگوییم حداقل یک شهر سازگار با دمای خوزستان داریم و بر این اساس، تابآوری شهروندان آن شهر را افزایش دهیم.
معاون محیط زیستی انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در کشورهای حوزه خلیج فارس اقدامات خوبی درباره تابآوری شهروندان در زمینه دمای بالای استانداردها داشتهاند و در خوزستان هم باید انجام مطالعات در این زمینه آغاز شود.
وی عنوان کرد: شهرداریها باید در خصوص تابآوری شهرها در مقابل گرما و دماهای بالا و اشعهها، ایمنسازی لازم را انجام دهند؛ یکی از اقدامات در این زمینه درختکاری و گسترش فضای سبز است که وضعیت خوزستان در این زمینه ضعیف است.
انتهای پیام