به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، ابراهیم نعیمی ضمن تبریک به پذیرفته شدگان دانشگاه ها با بیان اینکه مراکز مشاوره و سلامت دو سالی است که از درمان به پیشگیری حرکت کرده است، گفت: مراکز مشاوره مستقر در داخل دانشگاه آماده ارائه خدمات به تمام دانشجویان است؛ بنابراین از تمام نودانشجویان درخواست می کنم برای حل مسائل خود حتما به آنها مراجعه کنید.
وی افزود: طرح سرآغاز ویژه دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاهی را راه اندازی کرده ایم که مشاوران در مدت زمان ۱۰ دقیقه با دانشجویان خوابگاهی صحبت میکنند تا مشکلاتشان که اصلیترین آن غم غربت است را رفع کنند.
نعیمی در بیان این مسئله که قطعا، فضای دانشگاه معیارهای سلامت را بیش از حد داراست، گفت: دلیل کیفیت پایین غذای دانشجویی با غذای منزل در این است غذای خانه با عشق و برای چند نفر محدود تهیه میشود، اما در دانشگاه برای چند هزار نفر آماده خواهد شد، اما در هر صورت غذای دانشگاه از سلامت کافی برخوردار است.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان خطاب به نودانشجویان گفت: از همین ابتدا علم آموزی و ادب در مقابل استاد را رعایت کنید تا ارتباطتان در بخشهای مختلف با استادان حفظ شود. استقلال و تمایز یافتگی از معیارهای سلامت روان است و دانشجویان باید بدون وابستگی به والدین مسئولیت خود را در اجتماع ایفا کنند و حتما هزینههای زندگی را رعایت کنند.
نعیمی ادامه داد: برخی دانش آموزان گلایه دارند که مشکلاتشان در دوران مدرسه به گوش خانوادهها رسیده است، در صورتی که فضای دانشگاه متفاوت است و حتی مسائل دانشجویان به سازمان امور دانشجویان هم به علت رازداری مشاوران منتقل نمیشود، بلکه مشاوران درصدد حل چالشهای دانشجویان بر میآیند؛ بنابراین به مشاوران اعتماد کرده و به آنها مراجعه کنید. چرا که از نظر حقوقی لازم است که مشاوران برخی از مسائل حاد دانش آموزان که سنین کمتر از ۱۸ سال را شامل می شود را حتما به گوش والدین برای جبران آن برسانند؛ اما همین امر به هیچ عنوان در داخل دانشگاه اتفاق نمی افتد.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: این فرمول در ذهن نودانشجویان باشد که تلاش بیشتر و توقع کمتر منجر به رشد و خوشبختی می شود، برخی ها بدون تلاش زیاد توقع بسیاری دارند که معلوم است نتیجه آن مثبت نیست.
نعیمی با بیان این مسئله که نودانشجویان در زمان ورود به دانشگاه دچار چه مسائلی می شوند؟ گفت: وقتی وارد دانشگاه می شوید فضا بزرگ تر می شود و افرادی با خرده فرهنگ های مختلف و عقاید مختلف در کنار هم قرار می گیرند، پس باید کنار هم زیستن را تجربه کنید تا بتوانید با هم کنار بیاید، قرار نیست اگر اختلاف نظری داشتید منجر به یک دعوای بزرگ شود، باید یاد بگیریم با وجود اختلاف نظر اما در صورت بحران مسئله حتما به مراکز مشاوره مراجعه کنیم.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان عزیز خودتان باید از پس مسائل زندگی خود بر بیایید و حتما هزینه زندگی خود را مدیریت کنید، معمولا دختران خوابگاهی چند ماه اول زندگی در خوابگاه در کنار هم به علت غم غربت گریه می کنند، در صورتی که باید استقلال خود را حفظ کنید.
طرح تاد را با نام تجارب ارزشمند دانشجویی داریم، یعنی دانشجویانی که توانسته اند مشکلات و مسائل خود را به تنهایی حل کنند، از خود فیلم دو تا سه دقیقه ای ضبط کرده اند که هم اکنون تعداد آنها به ۱۷۰ عدد رسیده است که همه آنها مسائل عمومی
تمام دانشجویان را شامل می شود، پس برای مشاهده به سایت سازمان امور دانشجویان مراجعه کنید.
نعیمی بیان کرد: مراکز مشاوره سلامت و سبک زندگی دانشگاه کانون همیاران سلامت دارد و دوره های مختلف به دانشجویان آموزش داده می شود که می توانید برای پیوستن به آنها حتما مراجعه داشته باشید.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: اگر دچار علائمی مانند احساس ناامیدی، عدم تمرکز حواس، کم خوری و پرخوری مفرط، غیبت های بسیار و ... بودید حتما باید به مراکز مشاوره مراجعه کنید.
نعیمی درباره مهارت های اصلی که دانشجویان باید در درون دانشگاه ها فرا بگیرند، گفت: تمام دانشجویان باید تعامل مطلوب با دیگران را فرا بگیرند. برای ارتباط صحیح و سالم با دیگران مولفه هایی وجود دارد که بخشی از آن شخصی و بخشی دیگر یادگیرانه و اکتسابی است.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان افزود: شرایط هورمونی باعث تمایز در ویژگی های نودانشجویان می شود. مثلا تستستورون جرئت، جسارت، قاطعیت و پرخاشگری و شرایط مربوط به صفات ثانویه وابسته به جنسیت مذکر تولید می کند و بر عکس صفات ثانویه جنسی وابسته به مونث تولید می کند که تمام این موارد نیازمند یادگیری و آموزش است.
نعیمی اضافه کرد: چالش های مختلفی که در طول زندگی برایتان به وجود می آید که قطعا باید آنها را به درستی شناسایی کرده و از فرصت های موجود برای حل آنها استفاده کنید. سازگاری با افراد، شرایط و واقعیت های مختلف و تاب آوری در برابر فشارهای متعدد و فشارهای روانی در قالب استرس مسائلی است که به کمک مراکز مشاوره حل می شوند.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: فقط مردمی که در قبرستان هستند مشکل ندارند، اگر مشکل دارید یعنی زنده هستید و باید آنها را به درستی ببینید و شناسایی کرده و برای حل آنها اقدام کنید. آدم بی مشکل انسان سالم نیست، بلکه آدمی است که مشکل دارد و باید آن را حل کند؛ بنابراین مراکز مشاوره دانشگاه ها درصدد حل چالش های دانشجویان هستند.
انتهای پیام