به گزارش ایسنا، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانهداری آمریکا چندین نهاد و فرد روسی و چینی را به اتهام «مشارکت در ساخت پهپادهای بدون سرنشین» آماج تحریمهای تازه قرار داد.
طبق گزارش شبکه «اسپوتنیک»، فردی روسی به نام «آرتم یامشچیکوف»، شرکت خانه وکتور (House Vector) و شرکت چینی «ردلیپوس وکتور شنزن» (Redlepus Vector Industry Shenzhen۹ و شرکت تولیدات موتور Xiamen Limbach در فهرست تازه تحریمهای آمریکا قرار دارند.
براساس بیانیه جداگانه وزارت امورخارجه آمریکا، این اهداف به اتهام «مشارکت در ساخت و توسعه پهپادهای بدون سرنشین دوربرد گارپیا روسیه» تحریم شدهاند.
بر اساس این بیانیه ادعایی، گارپیا با همکاری شرکتهای دفاعی روسیه در چین طراحی و تولید و توسط ارتش روسیه در اوکراین استفاده میشود.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد این اولین باری است که ایالات متحده تحریم هایی را علیه نهادهای چینی اعمال می کند که «مستقیماً در حال توسعه و تولید سیستم های تسلیحاتی کامل با مشارکت شرکتهای روسی هستند.»
روز چهارشنبه، پس از اینکه «جولین اسمیت» نماینده دائم آمریکا در ناتو ادعا کرد که پکن برای کمک به روسیه در اوکراین «سر انگشت شست خود را روی ترازو گذاشته است» سفارت چین در ایالات متحده، واشنگتن را به ریاکاری متهم کرد.
نماینده دائم آمریکا در ناتو در گفتوگو با خبرنگاران مدعی شد که پکن تمام تلاش خود را میکند تا جهان را متقاعد کند که میتواند وضعیت بسیار بیطرفی را در رابطه با جنگ در اوکراین حفظ کند.
این دیپلمات مدعی شد: «اما در واقعیت، جمهوری خلق چین یک طرف را انتخاب کرده است. این کشور تلاش دارد روی نتیجه تاثیر بگذارد و ترجیح داده است از روسیه در جنگش در اوکراین حمایت کند.»
او در ادامه چین را به کمک به روسیه برای دور زدن تحریمها با ارائه «فهرست طولانی از اقلامی با کاربرد دوگانه» متهم کرد.
چین که روابط دوستانه با روسیه دارد، حمایت مادی از همسایه شمالی خود را رد کرده است.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، ماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به همتای آمریکایی خود، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت پکن «متعهد به ترویج گفتوگوها برای صلح» و «تلاش برای حل و فصل صلحآمیز» است.
وانگ یی تاکید کرد: «ایالات متحده باید لکهدار کردن، افترا زدن و اعمال خودسرانه تحریمها علیه چین را متوقف کند. آمریکا از اوکراین برای تخاصم و تحریک رویارویی بلوکی، استفاده میکند.»
در ماه اوت، واشنگتن بیش از ۴۰۰ شرکت و شخص از جمله در چین را به اتهام کمک به روسیه در دور زدن تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده تحریم کرد.
به گزارش راشا تودی، این در حالیست که چین از نقشه راه ۱۲ مادهای خود برای صلح در اوکراین در سال ۲۰۲۳ رونمایی کرد و اوایل سال جاری یک طرح شش مادهای جدید را به طور مشترک با برزیل منتشر کرد. فرستادگان چین به امید پایان دادن به جنگ بین مسکو و کییف در دیپلماسیها مشارکت کردهاند.
در عین حال، چین و روسیه ماهیت «استراتژیک» شراکت خود را در سالهای اخیر ترسیم کردهاند و هر ۲ ابرقدرت مجهز به سلاح هستهای مخالفت خود را با «یکجانبهگرایی» آمریکا اعلام کردهاند. همچنین «آندری بلوسوف» وزیر دفاع روسیه طی روزهای گذشته به پکن سفر کرد و طی آن گفت روسیه و چین «ارزیابی مشترکی» از وضعیت جهان دارند.
انتهای پیام