به گزارش ایسنا در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، دکتر علیرضا رئیسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت - و دکتر محمد حسین نیکنام - دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت با دکتر زیاد - سفیر فلسطین در قطر -که وزارت بهداشت فلسطین را در اجلاس نمایندگی می کرد، دیدار و در خصوص گسترش همکاری های دو جانبه به بحث و گفتگو پرداختند.
رئیسی ضمن ابراز همدردی با مردم غزه و فلسطین اظهار کرد: دکتر ظفر قندی - وزیر بهداشت - سلام گرم خود را به مردم مظلوم غزه و فلسطین و آمادگی کامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را جهت کمک به مردم غزه و فلسطین اعلام کرد.
وی یکی از مشکلات موجود برای کمک به مردم فلسطین را عدم دسترسی به اراضی اشغالی و ارسال کمک به آنجا عنوان کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد که کشورهای مسلمان با اتحاد، اقدامات عملی، نه فقط حرف برای مردم مظلوم غزه و فلسطین انجام دهند.
دکتر زیاد - سفیر فلسطین در قطر - در این دیدار گفت: ایران همیشه و طی تاریخ در کنار مردم فلسطین بوده است و این موضوع به مثابه میراث بین مردم ایران و فلسطین شده است. ارتباطات ایران و فلسطین بسیار عمیق است و از حمایت ها و کمکهای جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنیم.
وی تاکید کرد: با وجود تمام موانع، کمکها توسط سازمان های بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت، یونیسف و صلیب سرخ در حال انجام است و ان شاءالله آینده برای مردم فلسطین خواهد بود.
دکتر مصطفی - معاون بهداشت وزارت بهداشت کویت - نیز در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که در دوحه قطر در حال برگزاری است، در دیدار با دکتر علیرضا رئیسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت کشورمان - گفت: با توجه به پیشرفتهای حوزه علوم پزشکی در ایران و اشتراکات فرهنگی، علاقهمند به گسترش همکاری در حوزه سلامت با ایران هستیم.
رئیسی نیز در این دیدار اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیتها و زیرساختهای مناسبی در حوزه سلامت است.
وی از وزیر بهداشت و معاون بهداشت کویت برای سفر به ایران و بازدید از توانمندی های کشورمان در حوزه سلامت دعوت کرد.
رئیسی همچنین از معاون بهداشت کویت و مقامات بهداشتی این کشور برای اعطای جایزه کویت در حوزه سرطان، بیماری های قلب و عروق و دیابت قدردانی کرد و افزود: اهدای چنین جوایزی باعث ایجاد انگیزه و رقابت در میان محققان می شود.
وی در ادامه گفت: ایران و کویت می توانند در زمینه تحقیق، دارو و تجهیزات پزشکی همکاریهای خوبی داشته باشند.
دکتر محمد حسین نیکنام - دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت - نیز در این دیداراظهارکرد: حاشیه اجلاس ها فرصت مناسبی است دیدارهایی با مقامات بهداشتی داشته باشیم و این دیدارها زمینه ساز گفت و گو و تبادل تجربیات است.
وی در ادامه گفت: یکی از اولویتهای ما گسترش همکاری با کشور های همسایه خصوصا کویت است.
همچنین دکتر حنان بلخی - مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت - نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران را الگویی موفق در منطقه دانست و آمادگی دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت را برای گسترش همکاریهای همه جانبه با حوزه سلامت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
وی در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که در دوحه قطر در حال برگزاری است، در دیدار با دکتر علیرضا رئیسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت - و دکتر محمد حسین نیکنام - دستیار ویژه وزیر و مدیر کل همکاریهای بینالملل - ضمن ابرازی خرسندی برای انجام سفر خود به کشور جمهوری اسلامی ایران در چند ماه گذشته گفت: طی سفر کوتاه به ایران، تجربیات خوبی از حوزه سلامت ایران به دست آوردم و کشور جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت، الگویی در سطح منطقه است.
مدیر دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در کشورها برای ما بسیار مهم است و برای اجرای برنامههای سلامت کشورها از انجام هرگونه کمک مضایقه نخواهیم کرد.
رئیسی نیز ضمن ابراز خرسندی از انتخاب خانم دکتر بلخی به عنوان مدیر منطقه، به تشریح مهمترین اولویتهای حوزه بهداشت پرداخت و گفت: تکمیل شبکه بهداشت و برنامه پزشک خانواده، تکمیل دیجیتالی کردن سیستم سلامت و پرونده الکترونیک و یکپارچه کردن آنها از مهمترین موضوعات حوزه بهداشت است.
معاون بهداشت همچنین توجه به بیماریهای غیر واگیر را به عنوان دیگر موضوعات مهم و اولویتدار حوزه بهداشت دانست و افزود: متاسفانه به دلیل وقوع بحرانها در خاورمیانه بیماریهای غیر واگیر افزایش پیدا کرده و سن ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، چاقی و سایر بیماریهای غیر واگیر کاهش یافته است بنابراین تصمیم داریم عوامل خطر را از کودکی تا سالمندی کنترل و برای رسیدن به این اهداف باید با کمک سازمان جهانی بهداشت، برنامههایی را تدوین کنیم.
دکتر نیکنام نیز با توجه به شروع مدیریت جدید منطقه توسط خانم دکتر بلخی، خواستار استفاده بیشتر از ظرفیتهای کشورمان در حوزه های فنی و انسانی در دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت شد.
به گزارش وبدا، ﻫﻔﺘﺎﺩ و یکمین ﻧﺸﺴﺖ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺍﯼ ﺩﻓﺘﺮ ﻣﺪﯾﺘﺮﺍﻧﻪ ﺷﺮﻗﯽ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ (امرو) ﺑﺎ ﺷﻌﺎﺭ «سلامت موضوع فرامرزی: اقدام، دسترسی، برابری» ﺩﺭ ﺷﻬﺮ دوحه قطر ﻭ ﺑﺎ ﺣﻀﻮﺭ همه ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻋﻀﻮ در حال ﺑﺮگزاری است. اجلاس سالیانه کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی، یکی از مهمترین رویدادهای منطقه ای در جهت تصمیم سازی و تنظیم سیاست های سلامت منطقه است.
انتهای پیام