سوءاستفاده بن‌گویر از جنگ غزه برای پیشبرد طرح‌های شوم خود در مسجدالاقصی 

در ماه‌های اخیر ورود غیرقانونی شهرک‌نشینان صهیونیستی به مسجدالاقصی افزایش چشمگیری داشته است و طبق گزارش‌ها، وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از جنگ در غزه و اعتقاد یهودیان مبنی بر اینکه هدف از این جنگ ساخت «معبد سوم» است، در حال اجرای طرح‌های خود در مسجدالاقصی است.

به گزارش ایسنا، در سایه حضور «ایتامار بن گویر» در وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، تعداد یهودیانی که در حال حاضر به مسجدالاقصی یورش بردند، افزایش یافته و در مقابل موارد اخراج شهرک‌نشینان ناقض قوانین مسجدالاقصی توسط پلیس رژیم صهیونیستی کاهش یافته است.

در سال جاری میلادی نیز اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد شهرک‌نشینان علاوه بر تحریک نمازگزاران مسلمان، آیین تلمودی را در مسجدالاقصی به جای آورده‌اند.

در حالی که پلیس اشغالگر در منطقه قدس اشغالی ورود مسلمانان به مسجدالاقصی را محدود می‌کند، داده‌های وزارت داخلی رژیم صهیونیستی که توسط روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر شده است، حکایت از کاهش حدود ۴۰ درصدی دستورات پلیس برای اخراج شهرک‌نشینان ناقض قوانین مسجدالاقصی دارد. 

همچنین داده‌های این رسانه عبری نشان می‌دهد ۴۴ هزار و ۳۱۷ شهرک‌نشین در بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به مسجدالاقصی یورش برده‌اند. در مقابل این عدد در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ۵۱ هزار و ۲۲۳ یورش رسیده و افزایش ۱۴ درصدی داشته است.

با وجود افزایش یورش‌ها، رئیس پلیس رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی در سال ۲۰۲۳ به دلیل نقض قوانین نماز یا به دلیل ترس از امنیت شهرک‌نشینان، ۲۷۱ دستور اخراج اداری برای شهرک‌نشینان از مسجدالاقصی صادر کرده است اما در مقابل در سال ۲۰۲۴، تنها ۱۶۳ مورد دستور اخراج داده است که کاهش حدود ۴۰ درصدی اجرای قانون علیه شهرک‌نشینان و اخراج آنها از مسجدالاقصی را نشان می‌دهد.

یدیعوت آحارونوت به اظهارات بن‌گویر درباره مسجدالاقصی در سال جاری میلادی پرداخت که گفته بود: «من سطح سیاسی هستم و سطح سیاسی به یهودیان اجازه می‌دهد در آن (مسجد الاقصی) نماز بخوانند» و با این کار عملاً خواستار تغییر «وضعیت موجود» در این مکان شد.

او همچنین در پارلمان رژیم صهیونیستی گفت خودش در مسجدالاقصی «نیایش کرده و یهودیان حق دارند در این مسجد نیایش کنند.»

بن گویر یک ماه قبل از این اظهارنظر هم در جریان مشارکت در راهپیمایی پرچم‌ها در قدس اشغالی گفته بود: «یهودیان آزادانه در مسجدالاقصی نیایش می‌کنند» که دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به سرعت وارد شد و تأکید کرد هیچ تغییری در وضعیت موجود مسجدالاقصی رخ نداده است.

او در ماه اوت، جنجال تازه‌ای به پا کرد و خواستار ساخت کنیسه یهودی در مسجدالاقصی شد تا جایی که وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از نتانیاهو خواست به این وضعیت پایان دهد و این بار هم دفتر نتانیاهو وارد شد و اعلام کرد تغییری در وضعیت موجود حاصل نشده است.

هپچنین دفتر بن‌گویر در رابطه با حضور شهرک‌نشینان در مسجدالاقصی مدعی شد: «پلیس طبق قانون عمل می کند و آزار و شکنجه نژادپرستانه را علیه یهودیانی که مایل به بازدید از مسجدالاقصی هستند که اساس وجود ماست، انجام نمی‌دهد».

در همین راستا، «عیران تسدکیاهو» مدرس دانشگاه تل‌آویو که متخصص در اماکن مقدس و نزاع رژیم صهیونیستی و فلسطین است، نوشت «نیایش یهودیان در مسجدالاقصی به شکل کنونی آن، به معنای محرومیت فلسطینی‌ها از حقوق بشر، حقوق مدنی، اجتماعی و گروهی است».


انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403072519853
  • خبرنگار : 71592