به گزارش ایسنا، «نانسی پلوسی» رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا یک سال پس از آغاز حملات مرگبار رژیم صهیونیستی علیه غزه که به شهادت بیش از ۴۲ هزار فلسطینی منجر شده است، به شدت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم را مورد انتقاد قرار داد و اظهارنظرهایی را درباره رویکرد حقیقی او نسبت به راهحل ۲ دولتی و حل مساله فلسطین مطرح کرد.
پلوسی که در اندیشکده چتم هاوس صحبت میکرد، در پاسخ به سوالی درباره عملی بودن راهحل ۲ دولتی با توجه به جنگ تلخی که رژیم صهیونیستی علیه حماس و حزبالله در غرب آسیا به راه انداخته است، اظهار داشت: «نه با نتانیاهو... من فکر نمیکنم که او هرگز به صلح یا راهحل ۲ دولتی اعتقاد داشته باشد.»
وی در ادامه گفت: «ایالات متحده همیشه از اسرائیل حمایت کرده است. اسرائیل متحد ماست. ما به حمایت از اسرائیل ادامه میدهیم، اما نه کشته شدن این همه انسان، این همه خسارات جانبی.»
این مقام پیشین آمریکایی افزود: «برخی میگویند که اسرائیلیها اقدامات احتیاطی زیادی انجام میدهند. خب، واضح است که این کافی نیست.»
نانسی پلوسی با اشاره به امضای توافقنامه اسلو در سال ۱۹۹۳ تصریح کرد: «ما فکر میکردیم که در آن زمان، یعنی زمانی که بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت آمریکا، رهبران را در کاخ سفید گردهم آورده بود، در مسیر قرار داریم. اما من تصور میکنم که نتانیاهو در تمام این سالها با آن مخالف بوده است.»
رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا همچنین گفت: «نمیدانم آیا نتانیاهو قادر به صلح است یا نه. نمیدانم از آرامش میترسد یا نه اما او از مسیری که همه ما فکر میکردیم در آن هستیم، خارج شده است. با این حال، همه ما از اسرائیل حمایت میکنیم. این در راستای منافع ملی ما و منافع امنیتی ماست که این کار را انجام دهیم. منافع ارزشی ما این است که این کار را در طول زمان انجام دهیم. اما در حال حاضر، اهرمی که به نتانیاهو دادهایم به روشی مخرب استفاده شده است.»
به نوشته روزنامه دیلی میل، امضای توافقنامه اسلو در واشنگتن پس از مذاکرات محرمانه در پایتخت نروژ منجر به عکس معروفی شد که بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت آمریکا را مابین «اسحاق رابین» نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی و «یاسر عرفات» رهبر وقت سازمان آزادیبخش فلسطین، حین امضای این معاهده نشان میداد.
رسانه انگلیسی تاکید کرد: «با این حال، بیش از سه دهه بعد از امضای توافقنامه، خاورمیانه در یک بحران شدید قرار دارد.»
رژیم صهیونیستی پس از یک سال حمله بیوقفه علیه نوار غزه و کشتار غیرنظامیان، کارازار خود علیه حزبالله لبنان را تشدید کرده است.
به گفته مقامات بهداشتی محلی، حملات اسرائیل به غزه بیش از ۴۲۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است که گفته میشود زنان و کودکان بیش از نیمی از تلفات را تشکیل میدهند. جنگ همچنین مناطق وسیعی از غزه را ویران و حدود ۹۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه را آواره کرده است. از اکتبر گذشته همچنین بیش از ۲۰۰۰ تن در لبنان به شهادت رسیده و هزاران تن زخمی شدهاند. همچنین بیش از یک میلیون تن آواره هستند.
نانسی پلوسی علاوهبراین، درباره تاثیر رای جامعه عربی-آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو، باتوجه به ادامه جنگ غزه و تداوم حمایت دولت دموکرات بایدن از رژیم صهیونیستی و اینکه آنها گفتهاند به کاملا هریس، معاون بایدن رای نمیدهند، صحبت کرد.
او در پاسخ به سوال خبرنگار سیانان در این باره گفت: «این مسالهای است که باید بررسی شود. وقتی در مورد این موضوع صحبت میکنیم، مردم ممنوعیت ورود مسلمانان را که توسط رئیسجمهور ترامپ وضع شد، فراموش میکنند. دموکراتها برای حمایت از مسلمانان تلاش کردند اما این، کاری است که دونالد ترامپ انجام داد.»
پلوسی با تاکید بر اینکه بایدن بهطور قطع دوست رژیم صهیونیستی بوده است، مدعی شد: «اما او دوست فلسطینیان هم بوده است.»
او در ادامه به کمکهای بشردوستانه آمریکا به مردم غزه اشاره کرد و با ادعای حمایت واشنگتن از فلسطنیان افزود: «این واقعیت که او [کامالا هریس] بهای سیاستهایی را میپردازد که بسیار زیاد در حمایت از فلسطین بوده، بسیار ناراحتکننده است. اما مرگ نیز غمانگیز است.»
این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که از آغاز بمبارانهای مرگبار رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده یکی از بزرگترین حامیان مالی، سیاسی و تسلیحاتی این رژیم باقی مانده است و در ظاهر دم از آتشبس میزند، اما در عمل، کاری برای توقف خشونتها و وادار کردن تلآویو برای خاتمه جنگ صورت نمیدهد. همچنین در سایه حمایتهای کورکورانه واشنگتن، رژیم صهیونیستی جنایاتش را به لبنان هم کشانده و هزاران نفر را به خاک و خون کشیده است.
انتهای پیام