به گزارش ایسنا، ایالات متحده در حال حاضر به رژیم صهیونیستی برای هدایت جنگ علیه مردم فلسطین و به اوکراین برای جنگ در برابر روسیه کمکهای نظامی و مالی میکند و این درحالیست که هیچ چشماندازی برای صلح در غرب آسیا و همچنین جنگ اوکراین وجود ندارد، بلکه این حمایتها در منطقه موجب شده تا رژیم اشغالگر جنایات خود را به دیگر مناطق و کشورها از جمله لبنان گسترش دهد.
نشریه «پالتیکو» در گزارشی با اشاره به کمکهای جدید آمریکا به رژیم صهیونیستی درخصوص استقرار سامانه پدافندی «تاد» و اعزام نیرو به اراضی اشغالی مینویسد: این سطح از کمک برای اوکراین توسط ایالات متحده انجام نشده است و مقامات اوکراینی این اقدام آمریکا را «استاندارد دوگانه» میخوانند.
در همین راستا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در ماه گذشته میلادی چنین سوالی را مطرح کرد: «اگر متحدان با هم موشکهایی را در آسمان خاورمیانه منهدم میکنند، پس چرا چنین تصمیمی برای انهدام موشکها و پهپادها بر فراز اوکراین اتخاذ نمیشود؟»
این نشریه آمریکایی در ادامه تاکید میکند: «دلیل اینکه چرا ایالات متحده در اسرائیل جسورانه و در اوکراین محتاطانه عمل میکند روشن است: روسیه سلاح هستهای دارد.»
یک دستیار ارشد آمریکایی در مجلس سنای این کشور در رابطه با سیاست اوکراین به پالتیکو گفت: «پاسخ قاطعی که ممکن است اوکراینیها دوست نداشته باشند بشنوند، اما متاسفانه درست است، این است که میتوانیم خطر سرنگونی موشکهای ایران بر فراز اسرائیل را بدون آغاز جنگ مستقیم با تهران بپذیریم.»
۲ مقام دیگر دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا نیز در گفتوگو با پالتیکو به شرط آنکه نامشان فاش نشود، صراحتا اظهار نظر مشابهی را عنوان کردند.
آمریکا همچنان از رویارویی با روسیه واهمه دارد
«پالتیکو» درخصوص پیامدهای اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین برای انهدام موشکهای روسی مینویسد: «این اقدام میتواند درگیری نظامی را میان ۲ کشور هستهای (روسیه و آمریکا) ایجاد کند که به بزرگترین جنگ در اروپا از زمان جنگجهانی دوم منجر میشود و احتمالا پیامدهای آخرالزمانی بهدنبال خواهد داشت. اما این درحالیست که آمریکا در خاورمیانه میتواند بدون ایجاد جنگ هستهای، موشکها را بر فراز اسرائیل منهدم کند.»
اوکراین امیدوار است غرب در نهایت پیرامون مسئله انهدام موشکها و پهپادها بر فراز اوکراین به اجماع برسد، همانطور که مهمات و موشکهای غربی در ابتدا به دلیل ترس از رویارویی با روسیه و گذر از خطوط قرمز «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به اوکراین فرستاده نمیشد.
«رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان طی مصاحبهای اخیر به نشریه پالتیکو گفت: «رایزنیهای فعالی پیرامون این مسئله در ناتو و لهستان وجود دارد.»
پالتیکو در ادامه این گزارش مینویسد: «درحالیکه کییف از متحدانش میخواهد تا همانطور که با اسرائیل رفتار میکنند با اوکراین هم رفتار کنند، ۲ تن از مقامات دفاعی این کشور به شرط آنکه نامشان فاش نشود گفتند که انجام چنین کاری – انهدام موشک و پهپاد – برای اسرائیل راحتتر از اوکراین است و در عین حال دلیل آن را وسعت گسترده اوکراین دانستهاند.»
مقامات آمریکایی اذعان میکنند از افزایش ناامیدی در اوکراین آگاه هستند، اما از طرفی میگویند که در حال کار بر روی محمولههای جدید تسلیحاتی هستند که امیدوارند این نگرانیها را مرتفع سازد.
اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال جنگ خواهد شد و وضعیت این کشور هماکنون در وضعیت سختتری به نسبت قبل قرار دارد. ارتش اوکراین در شرق نیروهای خود را از دست میدهد و بهرغم حملات غیرمنتظرهای که به «کورسک» روسیه داشته و همچنین تسلیحات زیادی که از غرب دریافت میکند، قادر به حفظ مواضع خود نیست و نیروهای روسیه هر چند با دستاوردهای کم به پیشرویها در دونباس (شرق اوکراین) ادامه میدهند.
«الینا والتونن» وزیر امور خارجه فنلاند روز سهشنبه طی مصاحبهای با روزنامه «فایننشال تایمز» بیان کرد: «کشورهای غربی درخصوص کمک به اوکراین خسته هستند و این خستگی آنها جدی و بسیار زیاد است.»
این اولین باری نیست که یک مقام غربی نسبت به «خستگی» ناشی از جنگ اوکراین و ارسال کمکهای مالی و نظامی به این کشور جنگزده اروپایی اذعان میکند.
«مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده اخیرا با بیان اینکه دیگر تمایلی نسبت به کمکهای بیشتر به اوکراین ندارد، گفت: «فکر میکنم همه در سرتاسر جهان از این جنگ خسته شدهاند و میخواهند این مساله حلوفصل شود.»
نشریه پالتیکو در پایان این گزارش به نقل از یکی از مقامات دولت بایدن درخصوص اعتراض اوکراین علیه نابرابری کمکهای واشنگتن به کییف و تلآویو مینویسد: «ما واقعا بر این متمرکز شدهایم که هر آنچه را که میتوانیم برای دفاع از اوکراین بفرستیم. اولویت اصلی ما کمک به تقویت دفاع هوایی آنها است.»
انتهای پیام